Moda 28. ožujka 2013.

Livio Badurina za Tomislava Bahorića

Jurica Sertić.

Nova kolekcija ''Easy Shades'' dobila je ime po slojevitim elementima na modelima različitih struktura koje stvaraju privid svjetla i sjene. Osnovna misao kolekcije je crno bijeli kontrast, ne u smislu miješanja tih dviju boja već kao monokolor svaki zasebno poigravajući se grafizmom, dok likovne elemente stvaraju krupni potezi kistom.

''Easy Shades'' modeli izrađeni su za muškarca koji je slobodan i jasno izražava svoj modni stav. Ako postoji stav, bez obzira bio bijeli ili crni - rezultat je uvijek pun pogodak. To je Bahorićev stav u koncipiranoj, minimalističkoj modnoj priči, koja ove sezone ima najjasnije odrednice dosad.

 | Autor: Jurica Sertić Jurica Sertić

Svaka kolekcija se nadovezuje na onu prethodnu, a ‘starting point’ ove kolekcije su printevi naneseni širokim kistom u debelom sloju koji čine jedini kontrast u smislu odstupanja od monokolora, te daju pomalo edgy mood. Iz bijele, prelazak u crnu je sam po sebi razumljiv, i kolekciji daje snažan prizvuk. Jednostavno krojeni komadi, ravnih linija slojevito se slažu u savršeno nosive modne kombinacije pri čemu dobivamo igru svjetla i sjene. Minimalizam, avangarda i ‘ne boje’, već odavno čine neponovljivu modnu priču prepoznatu u Bahorićevom rukopisu.

 | Autor: Jurica Sertić Jurica Sertić

Inspiraciju je ovaj put pronašao u crno - bijelom svijetu, te je kao temeljna nit vodilja poslužila i nedavna crno bijela kolekcija dizajnerove majke Loredane Bahorić, koju je predstavila za 25 godina rada na Noir festivalu (Breathless by Charlie design). Highlight kolekcije je prozirna majica-tunika koja se pojavljuje u najrazličitijim oblicima a koja savršeno funkcionira uz mnoge druge odjevne predmete. 

 | Autor: Jurica Sertić Jurica Sertić

Za kampanju ovako promišljene kolekcije dizajner Tomislav Barhorić odabrao je glumca Livia Badurinu, a otkrio je kako je za to imao više razloga:

'‘Od prvog trenutka mog bavljenja modom razmišljam o Liviu kao jednom od nositelja kampanje. Livio mi je bio zanimljiv zbog toga što je jedan od rijetkih Hrvata koji znaju nositi odjeću, a ne obratno. Sviđa mi se jer smisleno kombinira odjevne predmete i uvijek je dosljedan sebi. Kada radim kolekciju razmišljam upravo o takvoj osobi koja će na funkcionalan način ujediniti svoj stil i moju priču.’' izjavio je Tomislav Bahorić o svojoj novoostvarenoj suradnji.

 | Autor: Jurica Sertić Jurica Sertić

Revija Spirit by T.B. na rasporedu je u srijedu, 3.04.2013. /Lauba – Kuća za ljude i umjetnost

Detaljnije fotografije pogledajte u galeriji...

Komentari 0