Moda 16. rujna 2011.

Leptir-mašna – elegantan jesenski trend

1/7

Kravate su glavni modni dodatak koji svako odijelo podiže na višu razinu. Dok su kravate klasika, leptir-mašnu danas pretežito nose muškarci koji se vole poigravati sa svojim modnim stilom. No, ove sezone leptir-mašne su zavladale modnim pistama i nametnule se kao dobrodošla alternativa popularnoj kravati.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Leptir-mašna oduvijek je bila rado nošena od strane modernih dandyja, odnosno šarmantnih muškaraca koji uživaju u svom životu punim plućima, a veliku pozornost poklanjaju svom izgledu i stilu koji je uglađen i elegantan. Poznati nogometaš David Beckham, koji je često bio proglašen najbolje odjevenim muškarcem, rado za svečane prigode bira leptir-mašnu umjesto kravate. Uz ovaj mali modni detalj djeluje mlađe i ujedno trendovski.

Dizajnerski brend Ermenegildo Zenga za kolekciju jesen/zima 2011./2012. na pisti je odao počast leptir-mašni i nametnuo je kao ultimativni jesenski modni detalj. Odijela kao stvorena za mladog poslovnog muškarca nose se uz tanke crne ili smeđe leptir mašne. Upravo ovaj popularni modni dodatak ublažava ozbiljnost poslovnog stila. U isto vrijeme ste spremni za sve poslovne obveze i svečane evente, ali ipak zadržavate razigranost i istančan modni stil.

Za leptir-mašnu se smatra da je, poput njene glavne konkurencije kravate, također nastala na području Hrvatske. Naime, kravata je u 17. stoljeću zavladala Europom. Početno je kravata označavala rubac kojeg su hrvatski vojnici nosili oko vrata. U ovaj svojstven način vezanja zaljubili su se Parižani za vrijeme Louisa XIV. te su rado nosili novi modni dodatak koji se nosio "a la Croate". Kako se leptir-mašna ubraja u jedan od oblika kravate, tako se i smatra da potječe iz naših krajeva.

 | Autor: Ako želite u isto vrijeme biti elegantni i ozbiljni, no ipak zadržati svoj slobodan duh i šarm, leptir-mašna je idealan modni dodatak za vaše najdraže odijelo.

Na koji način poznati brend Ermenegildo Zenga (potražite ga u XZY Premium Fashion Store u Zagrebu, Arena Centar, i Splitu, City Center One) uklapa leptir-mašnu u svoj stil, provjerite u galeriji.

Komentari 0