Moda

Lanena kolekcija stigla je u Lidl ovaj tjedan - morala sam je isprobati

  • Lanenu odjeću jako volim zato što mi tijekom ljeta u njoj uopće nije vruće,  a koža lijepo diše
  • Sviđa mi se jednostavnost i lepršavost koju imaju modeli, osobito kad su ispunjeni mojim omiljenim bojama i uzorcima
  • Zato mi se svidjela nova Lidlova kolekcija iz koje sam odabrala nekoliko favorita. I znaš što? Odlični su i za dnevne i večernje kombinacije

Lanena odjeća savršena je za toplije dane! Razlog je taj što je visoke temperature i sunce ne oštećuju pa joj niti boja ne blijedi. Lan je jedan od najstarijih materijala na svijetu, a prvi su ga počeli koristiti Egipćani i Grci. Na koži je izrazito ugodan, brzo otpušta vlagu i brzo se suši pa se manje znojimo jer i koža lakše diše.

Zato nije ni čudno da je upravo lan naveliko prisutan u mediteranskom stilu odijevanja. Prozračni komadi i uglavnom svijetle nijanse tako su idealne za šetnju morskom obalom i istraživanje skrivenih kutaka malenih gradića. Odlikuju se jednostavnošću, a lako ih je kombinirati pa se tako iz dnevne kombinacije u trenu mogu pretvoriti u večernji outfit. Romantično ili ženstveno, za plažu ili eleganciju, lan može postati sve. Uvjerila sam se u to i kroz novu Lidlovu kolekciju koja me oduševila!

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Haljina, 99,99 kn Haljina, 99,99 kn

Prugasta haljinica za dnevni i večernji look

Lan obožavam pa je on moj prvi izbor za tople ljetne i morske dane pred nama. Prozračno, lepršavo i opušteno - sve što mi treba u ovim mjesecima. A upravo to definira Lidlove preslatke modele haljinica. Moj je prvi izbor tako bila kratka prugasta haljinica s dužim rukavima. Lako sam je kombinirala i za jutarnju šetnju gradom, odlazak na posao, ali i poslijepodnevno piće s društvom. Osim toga, prugice su i moj omiljeni uzorak jer podsjećaju me na, pogađaš već, jedno i jedino more.

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Haljina, 99,99 kn Haljina, 99,99 kn

U ravnim sandalama bijela haljinica sa svijetloplavim prugicama tako mi je zvučala kao savršen outfit za istraživanje mediteranskih otoka. A dok to ne stigne, odlučila sam je prošetati gradskim ulicama. Udobna i romantična, kratka haljinica na vezanje apsolutno me oduševila. Oko struka se naime veže vrpcom pa se tako može regulirati i njezina dužina.

Naime, kasnije sam je mogla kombinirati i uz visoke potpetice pa sam brzo bila spremna za izlazak s prijateljicama. Njezin jednostavan kroj uz određene se cipele u trenu prilagođava novom ambijentu.

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Haljina, 99,99 kn Haljina, 99,99 kn

A ima li što bolje nego kad jednu haljinu možeš nositi u različitim situacijama?

Tamnoplava haljina s narančastim detaljima

Znaš što mi je draže od prugica? Tamna boja. I volim je nositi iako je ljeto. Naime, tijekom toplijih se dana preporučuje nositi svjetlije nijanse jer ne privlače sunčeve zrake. Iako je to točno, postoji i druga strana medalje. Kroz tamne boje štetne UV zrake zapravo teže dolaze do kože. A vjeruj mi, u lanenoj odjeći ionako nije vruće kao u drugim materijalima. Zato me oduševila mala tamnoplava haljinica.

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Haljina, 99,99 kn Haljina, 99,99 kn

Jednako je spremna i za dnevne kombinacije, ali genijalno izgleda i s visokim potpeticama. Ja sam se odlučila za one u potpuno kontrastnoj boji.

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Haljina, 99,99 kn Haljina, 99,99 kn

Haljina ima rukave 3/4 dužine što je čini idealnom i za svježije večeri. Osim toga, u njoj sam gradom šetala usred dana i doista mi nije bilo vruće! Lan definitivno spašava stvar.

Lanene bermude i lepršava majica

Koliko god voljela haljinice, u moj najdraži casual look ipak pripadaju prozračne i chic bermude. Nježna plava boja u kombinaciji s nježnoružičastom majicom outfit čini istovremeno romantičnim i sportskim. Kombinirala sam ih s espadrilama maslinastozelene boje s mašnicama iz jedne Lidlove ranije kolekcije.

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Majica 64,99 kn, kratke hlače 59,99 kn

Majica 64,99 kn, kratke hlače 59,99 kn

Ova jednostavna, a upečatljiva kombinacija savršena je za vruće dane. Pastelne boje i laneni materijal čini je, barem meni, prvim odabirom za odlazak na jutarnju kavu, ali i u shopping po još lanenih komada iz Lidla.

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Majica 64,99 kn, kratke hlače 59,99 kn

Srpanjski dani odsad će mi ipak biti malo draži jer uz ovaj materijal vrućina mi neće toliko smetati, a privlačne nijanse, uzorci i izgled modela apsolutno pripadaju mom stilu. Tu je i još jedna važna stvar - moj novčanik neće patiti pa doista mogu planirati morske avanture u svojim novim outfitima.

Ako se i tebi sviđaju ovi odjevni komadi i njihove kombinacije, zapiši datum jer dio ove kolekcije u Lidl je stigao već danas, 8. srpnja, a dio stiže u četvrtak 11. srpnja. Stalo ti je do kvalitete, ne želiš da ti bude vruće ali želiš izgledati genijalno, a osim toga tražiš i pristupačne cijene? Uputi se u najbliži Lidl i zasladi svoj ljetni outfit!

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića

Komentari 0