Moda

Kupuješ nove cipele? Prije odlaska u trgovinu trebala bi znati ovih 5 stvari

  • U cipelama provodimo puno vremena i vrlo je bitno odabrati udobni model koji nam savršeno pristaje
  • Prije nego što odlučiš uložiti novac u novi par, trebala bi znati nekoliko stvari koje će ti pomoći da odabereš one najbolje
  • Vrijeme šopingiranja ima bitnu ulogu kod kupnje obuće, kao i način isprobavanja te odabir trgovine

Je li ti se ikada dogodilo da si kupila nove cipele i doma shvatila da si uzalud potrošila novce? Ne brini, nisi jedina! Naime, poznato je da žene kupuju cipele prvenstveno na osnovu toga sviđaju li im se ili ne i pritom često zanemaruju nekoliko bitnih stvari na koje bi trebale obratiti pozornost pri kupnji. U nastavku teksta otkrij o kojih je pet stvari iječ - i imaj ih na umu prije odlaska u šoping: 

Kupuj u večernjim satima

Planiraš li kupnju novog para cipela, pričekaj popodnevne ili, još bolje, večernje sate. Budući da stopala prilično često nateknu do kraja radnog dana, vrlo je vjerojatno da će ti cipele koje kupiš ujutro do večeri biti pretijesne i da ih nećeš nositi. A upravo to želimo izbjeći prilikom kupnje, zar ne? 

via GIPHY

Obuća treba pristajati tvojim stopalima

Koliko ti se puta dogodilo da si kupila cipele kakve ima tvoja frendica koja tvrdi da su joj preudobne, a tvoje iskustvo s njima bilo je potpuno drukčije? Možda si pomislila da laže, ali prava je istina u tome da svake cipele nisu za svako stopalo. Naime, na izbor odgovarajućeg modela utječu visina, dužina, širina te oblik stopala pa iste čizme, salonke ili tenisice ne moraju biti udobne svim ženama. I ne, neće se "razgaziti"!

via GIPHY

Kupuj cipele u trgovinama koje imaju najveći izbor

Jedna od stvari o kojima moraš voditi računa pri kupnji obuće svakako je i odabir trgovine. Uvijek je bolje i sigurnije odabrati onu koja ima najveći izbor, poput trgoovine CCC Shoes & Bags, u čijoj se ponudi nalaze najrazličitiji modeli namijenjeni svačijem ukusu i modnom stilu. Osim što ćeš si tako uštedjeti puno vremena koje bi inače potrošila na hodanje od jednog do drugog dućana, u onima s velikim izborom možeš si dopustiti da budeš zahtjevna pri odabiru jer ondje sigurno postoji baš ono što tražiš. 

 | Autor: miss7/PR/Instagram @shortstoriesandskirts miss7/PR/Instagram @shortstoriesandskirts Lijevo gore: CCC cipele na vezanje Jenny Fairy (299,00 kn); lijevo sredina: CCC gležnjače DeeZee (229,00 kn); lijevo dolje: CCC cipele Gino Rossi (649,00 kn); desno gore: CCC gležnjače Gino Rossi (749,00 kn); desno sredina: CCC cipele na vezanje Jenny Fairy (199,00 kn); desno dolje: CCC cipele na petu DeeZee (199,00 kn)

Uvijek isprobaj obje cipele

Čak i kada si u žurbi i nemaš previše vremena za kupnju, uvijek, ali baš uvijek isprobaj obje cipele. Naime, lijevo i desno stopalo kod većine se ljudi malo razlikuju pa postoji vjerojatnost da ti određene cipele mogu odlično pristajati na jednoj nozi, dok će ti na drugoj biti tijesne ili velike. Stoga, prije nego što se odlučiš na kupnju, uvijek obuj obje cipele i u njima provedi nekoliko minuta lagano šetajući po trgovini. Tek ćeš tako biti sigurna da ti odgovaraju. 

via GIPHY

Dobro razmisli uz što ćeš nositi odabrani model cipela

I posljednja, ali ne i manje bitna stvar - prije kupnje cipela uvijek dobro razmisli uz što ćeš ih nositi i slažu li se uz većinu komada koje imaš u svom ormaru. Ako će ti kupljeni par cipela samo stajati i čekati da ih napokon iskombiniraš uz nešto, čak i dobra cijena pretvorit će se u bacanje novca

via GIPHY

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0