Moda

Krié Design i gudački kvartet Vortex Strings priredili spektakl u Trogiru

  • Hrvatska modna dizajnerica Kristina Burja u sklopu festivala klasične glazbe Opera Selecta održala je modnu reviju i Trogiranima priuštila nezaboravnu večer
  • Kristina Burja ovom je revijom predstavila omiljene kreacije fashionistica od kojih su neke nastale prije više godina te su i dalje aktualne
  • U Krie Design kolekciji predstavljene su haljine, kombinezoni i kaftani prepoznatljivog dizajna

Domaća modna dizajnerica Kristina Burja, uz note vrsnih klasičnih glazbenica gudačkog kvarteta Vortex Strings, Trogiranima je priredila noć za pamćenje. Naime, u sklopu festivala klasične glazbe Opera Selecta, koji se već 14 godina tijekom ljeta održava u Trogiru, organizirana je modna revija kojom je Kristina Burja predstavila svoju uspješnu modnu priču.

 | Autor: Pr/Joško Herceg Pr/Joško Herceg

Bio je ovo nastavak prošle godine započetog modnog dijela programa kojim organizatori žele popularizirati klasičnu glazbu. U tome su im ovog srpnja, uz Krié Design, pomogle sve popularnije glazbenice: violončelistica Ana Gjud, violinistice Ana Dražinić Peko i Ivana Duvnjak Akamatsu te violistica Ana Štefančić.

 | Autor: Pr/Joško Herceg Pr/Joško Herceg

Poznato je da modna dizajnerica Kristina Burja, već godinama bira predivne lokacije naše planete za promicanje održive mode i tako ukazuje na važnost očuvanja iste. Trogir je zbog svoje povijesti i ljepote bio savršena kulisa za reviju Kristine Burje nakon Rima, Milana, San Rema, pustinje Al Ain, Nevade, Dubaija, Los Angelesa, švicarskog San Gottarda i portugalske regije Algarve. 

 | Autor: Pr/Joško Herceg Pr/Joško Herceg

"Prije nekoliko godina održala sam reviju na jedinstvenoj lokaciji, Augustovom forumu u Rimu, koji je inače zatvoren za javnost. Na monumentalnim stepenicama unutar foruma poznate klasike izvodila je filharmonija slavne milanske La Scale. U Trogiru sam ponovo doživjela sličnu atmosferu zahvaljujući nestvarnoj ljepoti Kneževog dvora i katedrale te glazbenoj kulisi odličnog kvarteta Vortex Strings. Zaista jedinstven spoj umjetnosti na jednom mjestu", kaže Kristina Burja.

 | Autor: Pr/Joško Herceg Pr/Joško Herceg

Ovom revijom u sklopu festivala Opera Selecta, Kristina je predstavila presjek najuspješnijih i fashionisticama omiljenih Krie Design kreacija od kojih su neke nastale prije više godina te su i dalje aktualne, što je u održivoj modi imperativ - stvarati bezvremenske, kvalitetne komade koji se nose godinama i na kraju nasljeđuju. Ovakav koncept revije omogućuje dizajnerici, ali i modnoj publici da razmisle o cijelom procesu razvoja jedne modne priče koja je kontinuirana, smislena cjelina s dubljom porukom. 

 | Autor: Pr/Joško Herceg Pr/Joško Herceg

Za Krie Design specifično je da su kolekcije prepoznatljive po statement detaljima te su monokromatske. Jake boje dodatno naglašavaju kreacije. Dizajnerica na taj način stavlja fokus na sami dizajn i kroj kako bi dobivenim siluetama i samom vještinom izrade pokazala svoj rad na najbolji način. Predstavljene su haljine, kombinezoni te kaftani nosivi u svakoj prilici.  

 | Autor: Pr/Joško Herceg Pr/Joško Herceg  | Autor: Pr/Joško Herceg Pr/Joško Herceg

Održana revija ujedno je i najava odlaska Kristine Burje na novo modno putovanje s internacionalnim projektom Green Fashion Weekom. Riječ je o projektu koji podupire održivi razvoj u modnoj industriji, a pod pokroviteljstvom je UN-a. Tako će Krie Design nakon Trogira svoje kreacije prezentirati u Rimu, Barceloni, Cannesu te Mallorci.

Photo: Pr/Joško Herceg

Komentari 0