Moda
1/19

Kreacije za samouvjerene poslovne žene

Mračne i tajanstvene kreacije, lepršave rese, retro chic i elegantni komadi za poslovnu ženu – sve to smo mogli vidjeti na prvoj večeri ovosezonskog Dreft Fashion Week Zagreba.

 | Autor: Sanjin Strukić/Pixsell Sanjin Strukić/Pixsell Zadnji u nizu modnih tjedana tijekom proljetne sezone, DFWZ-a, svoju pistu je otvorio ljubiteljima mode sa zakašnjenjem od pola sata. Publika je već navikla na užurbanost i kašnjenja, no uzimajući u obzir „start“ revija u 21h, brojni posjetitelji su pred kraj bili umorni i željni svog doma. Inače, hrvatska modna publika brzo gubi koncentraciju, te se zacrtani početak ipak odvija prekasno. Svakako poboljšanje naspram prošle sezone su uvedene tribine koje su omogućile svima uživanje u revijama.

Barbara I Gongini

Čast otvaranja prve večeri pripao je gošći iz Copenhagena čiji je brend poznat po avangardnoj modi i obožavanoj crni boji. Mračna i mistična, samozatajna i na mahove divlja, kolekcija za jesen/zimu 2012. nikog nije ostavila ravnodušnim. Dok su se neki posjetitelji divili asimetričnim krojevima, neobičnim jaknama i komadi koji djeluju poput paučine, drugi nisu shvatili ovu modnu priču. Shvatili je ili ne, Barbara I Gongini predstavila je zaokruženu kolekciju sa zanimljivom dekonstrukcijom i avangardnim komadima koji pojedinačno itekako dobro funkcioniraju.

 | Autor: Sanjin Strukić/Pixsell Sanjin Strukić/Pixsell Krie design by Kristina Burja

Nakon avangardne uslijedila je sušta suprotnost u obliku površne i brzo zaboravljene kolekcije brenda Krie design. Kristina Burja već neko vrijeme pokušava ponuditi modu koja je prije svega nosiva i funkcionalna, no u toj želji se lako izgubi. Rezultat su kolekcije koje se po ničemu ne razlikuju od ponude nekih lošijih highstreet brendova.

 | Autor: Sanjin Strukić/Pixsell Sanjin Strukić/Pixsell Prezentaciji svakako ne pogoduje loše odrađen fitting zbog kojeg je većina modela na manekenkama djelovala široko. No, kolekcije je ponudila pokoju odskočnu dasku, poput jakne i kratke haljine s naglašenim ramenima.

 | Autor: Sanjin Strukić/Pixsell Sanjin Strukić/Pixsell

 | Autor: Sanjin Strukić/Pixsell Sanjin Strukić/Pixsell Iggy Popović

Da dizajnerska nosiva i funkcionalna moda može biti itekako elegantna, posebna i poželjna pokazao je Iggy Popović. Vješto balansirajući između casual sportski komada i elegantnih damskih kreacija, stvorio je kolekciju u kojoj će se naći svaka žena koja voli ženstvene, no ne ukočene modne kombinacije.

 | Autor: Sanjin Strukić/Pixsell Sanjin Strukić/Pixsell Romantične pastelne boje, palazzo hlače, sportske jakne i haljine s daškom retra usklađen su spoj i lijepa i ženstvena modna priča – dokaz da se nespojivo uz talent i kreativnost može ipak harmonično spojiti.

The Rodnik band

 | Autor: Sanjin Strukić/Pixsell Sanjin Strukić/Pixsell Veseli modni brend i band voli Zagreb, a njih voli i zagrebačka publika. Revije ovog britanskog brenda iščekuju se, a ljubitelji se pitaju što veselog i ironičnog ćemo ovaj put vidjeti. Philip Colbert ovaj put je inspiraciju pronašao u kultu Kate Middelton i njene sestre Pipe, kraljevskom dress codeu i britanskim fakultetima.

 | Autor: Sanjin Strukić/Pixsell Sanjin Strukić/Pixsell Ponudio je vesele kape u obliku kraljevske krune, interpretaciju popularnih kostima engleske kraljice, motive poput lisica i konjskih potkova (asocirajući plemićku razbibrigu u obliku lova), ali i džempere i veste i karirane suknje aludirajući na fakultetsku modu. Naravno, The Rodnik band su i ovaj put napravili pravi show u duhu svog brenda – veseo i zabavan na jednu stranu i ironičan i promišljen do detalja na drugu stranu.

Aba Tomičić Drvar

 | Autor: Sanjin Strukić/Pixsell Sanjin Strukić/Pixsell Aba sustavno i postepeno gradi svoj brend. Zbog toga nikad nije doživjela „boom“ na hrvatskoj modnoj sceni niti dobila veliku medijsku pozornost. Nepravedno jer se Aba ubraja u najbolje hrvatske dizajnere na DFWZ-u. Dizajnerica besprijekorno barata konstrukcijom i svaki put ponudi savršeno skrojene komade. Aba iz sezone u sezonu postaje zrelija i pokazuje da s njom zajedno raste i njen dizajn.

 | Autor: Sanjin Strukić/Pixsell Sanjin Strukić/Pixsell Ovaj put je ponudila decentno i ženstvenu eleganciju u sivoj, crnoj i bijeloj boji. Kolekcije je kao stvorena za samouvjerene poslovne žene na visokim pozicijama. Na mahove je njena žena i zavodljiva pomoću prozirnog materijala, no poznaje granicu dobrog ukusa. Abina kolekcija ubraja se među najbolje prve večeri i nadamo se da će dizajnerica dobiti dio svog zasluženog modnog kolača.

Leandro Cano

 | Autor: Sanjin Strukić/Pixsell Sanjin Strukić/Pixsell Prvu večer je zatvorio gost iz Madrida koji je ponudio dramatičnu modnu priču u kojoj dominira teatralno pletivo i predimenzionirana ramena i rukavi. Zbog toga je kolekcija u zemljanim tonovima s pojedinim modelima šarenog printa zagasitih boja. Pletivo je izrazito detaljno i plijeni poglede, no manje je nosivo i prilagođene svakodnevnici žene.

 | Autor: Sanjin Strukić/Pixsell Sanjin Strukić/Pixsell Ispred nas su dvije večeri Dreft Fashion Week Zagreba. Očekuju nas zanimljive revije. Pratite svakodnevno naše izvještaje iz backstagea i samih revija, kao i streetstyle hrvatskih ljubitelja mode!

U galeriji detaljnije pogledajte dizajnerske kreacije…

Photo: Sanjin Strukić/Pixsell

Komentari 0