Moda 16. ožujka 2013.

Kreacije za elegantne i samouvjerene žene

Željko Lukunić/PIXSELL.
1/88

Treću večer Perwoll Fashion.hr obilježila su poznata imena hrvatske modne scene. Od futurizma do retro kreacija - bio je to zanimljiv modni vremeplov.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Martina Felja

Dizajnerica, čije kreacije odišu seksipilom, najavila je nešto drukčiju kolekciju. Osluškivala je želje svojih klijentica te prema njima stvarala novu kolekciju za jesen/zimu 2013./2014. Da se okrenula novoj estetici, bilo je vidljivo nakon samo par izlaza.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Decentnije i nježnije boje te kratka i uska haljina dominiraju kolekcijom. Za razliku od prijašnjih kolekcija, u kojima Martina često igra na izravnu kartu seksipila putem mnogo gole kože, s novim kreacijama to čini igrajući se sa siluetom pješčanog sata. To postiže pozicioniranjem našivenih perli, čipkom te igrom boja ističući ženski struk.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Vidna inspiracija je takozvano čudo od haljine – komad koji prati žensku liniju ističući ono najbolje na njoj (grudi, struk i bokove). Na pojedinim modelima Martini to uspijeva. Njena nova žena je odrasla, postala zrelija te zna kako elegantno prezentirati svoje atribute.

Nažalost, igra s pješčanim satom nije uspjela u svim kreacijama, a bolna točka je bio struk. Pojedine konstrukcijske pogreške preselile su uski ženski struk previsoko/prenisko zbog čega krajni rezultat nije „čudo“ koje prezentira samo ono najbolje na ženskom tijelu. Kožne kreacije koje podsjećaju na neke prošle Martinine kolekcije potpuni su višak koji je narušio stilski sklad.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell No, na koncu pomak kojeg je Martina ostvarila novom kolekcijom svakako je za pohvalu. Nosivost i funkcionalnost pojedinih komada smjer je kojeg se dizajnerica treba držati.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Lift by Perwoll: Morana Krklec

U sklopu projekta koji potiče mlade hrvatske dizajnerske nade, svoju kolekciju izložila je dizajnerica Morana Krklec. Njena žena voli avangardna stilska rješenja, široki kroj te dekonstrukcijske detalje. Prevladavaju crni komadi s istaknutim džepovima, visoke i široke kragne te oštri geometrijski detalji.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Par komada s navedenim karakteristikama dobro funkcioniraju, no unatoč avangardnom pristupu očito je nadahnuće pronađeno kod pojedinih dizajnera na hrvatskoj sceni zbog čega Morana nije ponudila mladenačko osvježenje. Vrijeme je da se mlada dizajnerica opusti jer su pojedine kreacije pokazala da ona to može.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Zona 45: Young@Squat

Inozemni gosti, kolektiv koji se sastoji od 11 mladih dizajnera, predstavio je neobičnu kolekciju za ljubitelje urbane estetike. Izrada jedne kolekcije od strane više dizajnera težak je zadatak, pogotovo kad su u pitanju mladi dizajneri. Uskladiti estetiku i želju svakog pojedinca u skladnu kolekciju s čvrstom glavom i repom rijetko kad uspijeva. Krajni rezultat je čušpajz koji pojedinačno nudi zanimljive komade, no gledano kao cjelina naprosto ne funkcionira. Šlag na kraju je mješovita kolekcija, muška i ženska, koja ovaj zadatak čini još težim.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Ne može se zanemariti da je kolektiv Young@Squat predstavio par konkretnih i nosivih komada, pretežito onih ženskih, dok je ostatak kolekcije kreativna igra koja neće zaživjeti izvan modne piste.

Marina Design

Revije u takozvanom Silver roomu zatvorila je dizajnerica Marina Obradović koja iz sezone u sezonu modnu publiku oduševljava svojim kreacijama. Konstrukcijski besprijekorni komadi, izrazito kvalitetan materijal te konstantno osvježavanje glavne su karakteristike njenog dizajn.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Svoju uspješnicu Martina je nastavila i s novom kolekcijom. Nježan i decentan kolorit izvrsno je upotpunio minimalističke kreacije koje su svojim istančanim i pomno pozicioniranim detaljima kolekciji pružili elemente futurizma.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Riječ je o tankim linijama, koje Martina vješto oživljava te s njima kolekciji daje dinamiku te na taj način oživljava komade. Pred kraj kolekcije te linije se uz pomoć igre lepršavim materijalima osamostaljuju. Kao i svaki put do sad dizajnerica je pomno osmislila svaki detalj svog stylinga te na taj način predstavila još jednu kolekciju bez ikakve mane.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell eNVy room

Čast zatvaranja treće večeri Perwoll Fashion.hr-a pripala je modnom dvojcu eNVy room koji su u sklopu nove kolekcije ujedno i predstavili T-shirt majice nastale u suradnji s brendom Dove. Nakon Marininog futurizma uživali smo u nježnim retro divama.

 | Autor: Željko Lukunić/PIXSELL Željko Lukunić/PIXSELL eNVy room je nastavio uspješno razvijati svoju viziju žene koja voli eleganciju i profinjenost, glamur i zavodljivost, no odbija to prikazivati u ustaljenim modnim gabaritima. Ona je u isto vrijeme razigrana, spremna na eksperimente i spajanje na prvu nespojivih elemenata. Nesputanost i prirodnost su njena tajna i ujedno recept Nikice i Vjeke.

 | Autor: Željko Lukunić/PIXSELL Željko Lukunić/PIXSELL Nova kolekcija prati tu samouvjerenu ženu od odlaska na posao do koktel zabave, glamuroznih evenata pa sve do vjenčanja. Retro komadi dobili su trendi notu bijelim kragnama, T-shirt majicama te modnim dodacima. Jedan od najzanimljivijih dijelova kolekcija je onaj „za svaki dan“ u kojem dominiraju izvrsno izvedene hlače, pencil suknje te majice nešto šireg kroja. U večernjem dijelu prevladavaju duge haljine jednostavnog kroja te one korzetirane, a već tradicionalno revija je zatvorena traženim eNVy room vjenčanicama. Neočekivan trenutak revije bila je „vjenčanica“ s hlačama i korzetom s velikim plaštom.

 | Autor: Željko Lukunić/PIXSELL Željko Lukunić/PIXSELL Jedna od karakteristika brenda eNVy room je njegov postepeni i zbog toga uspješni razvoj. Iz kolekcije u kolekciju dizajneri uvode nove elemente koji se vidno, no ipak nježno stapaju s prethodnim komadima zbog čega iz sezone u sezonu nude modna osvježenja zadržavajući pri tome svoju čvrstu stilsku bazu. Nova uspješnica oduševila je ljubiteljice njihovog dosadašnjeg rada, ali i privukla neke nove obožavateljice.

U galeriji detaljnije pogledajte nove kreacije s Perwoll Fashion.hr-a...

Komentari 0