Moda
1/98

Kreacije koje želimo u svom ormaru

Posljednja večer ovosezonskog izdanja Perwoll Fashion.hr-a ujedno je bila i najbolja jer je ponudila kolekcije koje su bile jedna bolja od druge. Renomirana imena hrvatske modne scene i mladi dizajneri bila su odlična mješavina za uspjelu posljednju večer.

Robert Sever

Završnu večer je otvorio poznati Robert Sever koji je u novoj kolekciji naglasak stavio na jarke boje, bogat styling i torbice manjih dimenzija.

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell I kroz novu kolekciju proteže se Robertova ljubav prema retro kreacijama, ženstvenosti, eleganciji i profinjenosti, samo što je u Robertovom izdanju sve upakirano uz dodatnu dozu glamura i blještavila.

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell Kako bi to dodatno naglasio, ostao je vjeran svojim upečatljivim detaljima koje možemo vidjeti kako na samim kreacijama tako i na modnim dodacima. Njegova preciznost i osjećaj za detalje oduševljava uvijek iznova.

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell Bolji aduti nove kolekcije su upravo ti detalji, koji se reflektiraju posebno kroz ogrlice i torbice koje su ovaj put nešto manjih dimenzija.

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell Kroz cjelokupnu kolekciju proteže se plise kao vodeći element koji puno bolje funkcionira na haljinama nego volani. Koliko je precizno izrađen, posebno je vidljivo kod maksi haljina koje su obilježile zadnji dio kolekcije. Predstavljeni su i kaputi koji su odličan odabir za razbiti zimsku monotoniju i sivilo.

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell Dok je prethodnih kolekcija uvijek pojedini komad bio u središtu pažnje, u novoj kolekciji tu ulogu preuzimaju detalji. Unatoč tome što je dizajner odabrao jarke i prije svega upadljive boje, veliki dio haljina ostao je u drugom planu.

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell Marina Design

Marina Obradović nas je iz retro vremena odvela u mračno futuristično vrijeme u kojem vladaju sjetne, no ipak snažne Marina Design žene.

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell Dizajnerica je objasnila kako su joj nit vodilja za novu kolekciju bili urbani nomadi današnjice koji ne putuju niti se sele doslovno, nego više to putovanje prolaze u sebi. Sudeći po kreacijama, to putovanje vodi ka pomalo hladnom i tajanstvenom mjestu u budućnosti.

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell Marina uvijek u svojim kolekcijama proteže tu futurističku notu koja je dodatno naglašena njenoj ljubavi prema čistim geometrijskim linijama i stylingu koji svake sezone iznova oduševljava.

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell Ovo je do sada najmračnija Marinina kolekcija, no moramo priznati da nam se i njena mračna strana itekako sviđa.

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell U novoj kolekciji naglasak je stavljen na gornjem dijelu, gdje se odvija cjelokupna priča. Donjem dijelu dominiraju uske tajice koje su ukrašene patentima.

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell Dizajnerica je ujedno i manipulirala s gornjom siluetom proširujući ramena, vrat i prsa, no nikad do granice apsurdnosti. Ona i dalje zadržava onu nosivu notu i laska ženskom tijelu na svom specifičan način.

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell Marina nas je razmazila svojim besprijekornim kolekcijama i upravo zbog toga od nje uvijek očekujemo više. A ona svake sezone to i učini!

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell Marija Kulušić

Mlada dizajnerica Marija Kulušić za novu sezonu je pripremila urbanog samuraja, a gledatelje je iznenadila i korištenjem boja.

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell Inspiraciju za novu kolekciju dizajnerica je našla u samurajima i njihovim oklopima iz sredine 19. stoljeća kada dolazi do njihove tranzicije. Upravo taj dio je Marija obradila, pružajući svojim samurajima modernu i pomalo futurističnu notu.

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell Marija je posebna po svojoj silueti koja uvijek naglašava gornji ženski dio, pruža joj futurističku notu i ostavlja snažan dojam. Dizajnerica ju je uspjela nametnuti u veoma kratkom roku. Od nje nije odustala ni u novoj kolekciji.

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell Kako se kroz kolekciju protežu elementi samurajskih odora, naglašen je i struk, što pruža dodatnu dozu ženstvenosti na koju i nismo toliko navikli gledati kod Marije. No, ženstvenost u njenoj izvedbi itekako dobro funkcionira.

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell Novosti su svakako i boje kojih se Marija ne treba bojati, dapače, eksperimentiranje dobro dođe, što je pokazala i ova kolekcija. Iskorak u nepoznato dodatno je iskustvo koje mladog dizajnera može samo oplemeniti.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Coded Edge

Brend Coded Edge u kratkom roku se nametnuo kao jedan od najiščekivanijih na modnoj pisti.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Kreacije, atmosfera, energija, preciznost, pomno odabrani styling i cjelokupni show must see su svakog Perwoll Fashion.hr-a jer vas njegove revije vode u jedan posve drukčiji svijet koji će vas možda na prvu malo prestrašiti i svakako prodrmati. Voljeli osobno nositi takve kreacije ili ne, nezanemariva je činjenica da Coded Edge prodire do svakog gledatelja.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Silvio Ivkić i Jure Perišić, dizajnerski duo Coded Edgea, za novu sezonu pripremio je brojna iznenađenja - timu se potpuno priključio mladi Jure Perišić, osim crnim predstavljene su i bijele kreacije, a proširena je i ponuda modnih dodataka te su predstavljeni i muški modeli.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Inspiraciju za novu kolekciju dizajneri su našli u vlastitoj viziji postapokaliptičnog grada u kojem vladaju četiri kaste koje se međusobno razlikuju vlastitim obilježjima koje su dizajneri utkali u kreacije i ukrase.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Novost brenda je i dodatna vlastita dorada materijala, tako da su paljenjem, savijanjem i struganjem, dobili izuzetno zanimljiv materijal u crnoj i bijeloj boji. Definitivno bi dizajneri u tome trebali inzistirati i u idućoj kolekciji. Revija je privukla pozornost svakog gledatelja svojim načinom prezentacije. Coded Edge je poznat po tome da će svaku sekundu na pisti iskoristiti do maksimuma. Neki će možda reći pretjerano, no revija je prije svega dobar show koji kroz sve elemente treba približiti dizajnerovu viziju publici. A Coded Edge ulazi pod kožu!

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Ako odmaknemo cjelokupni show, šminku, leće i ukrase, ostaje do sada najnosivija i najfunkcionalnija kolekcija Coded Edgea. Silvio i Jure imaju svoj poseban pristup avangardi - ona je u njihovom izričaju prije svega elegantna i profinjena, nešto što je na prvu nespojivo. Oni se izravno obraćaju ljubiteljima tog mračnog avangardnog stila, no ujedno golicaju maštu i ostatku publike koji želi biti njihova apokaliptična heroina. Čak bi i nosila taj neobičan ukras na glavi.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Avangardna elegancija i profinjenost u izvedbi Coded Edgea, polagano,ali sigurno postaje nova zvijezda na hrvatskoj modnoj sceni.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL eNVy room

Čast zatvaranja ovosezonskog izdanja Perwoll Fashion.hr-a pripala je dizajnerima Nikici Ivančeviću i Vjeki Franetoviću, koji stoje iza brenda eNVy room.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Kao i Coded Edge, Nikica i Vjeko znaju kako doći do publike i izazvati emociju svojom prezentacijom. Njihova energija i atmosfera uvodi nas u jedan profinjen, elegantan,damski, no ipak razigrani svijet u kojem je moda prije svega lijepa, ali se ne drži strogih pravila. Ležerna i prirodna ženstvenost u kojoj je na prvom mjestu ljepota same žene, čine okosnicu njihovog rada.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Prethodna kolekcija bila je svojevrsna prekretnica. Bilo je očigledno da je došlo vrijeme za novi iskorak jer se spomenuta energija tijekom revije počela gubiti. Novom kolekcijom Nikica i Vjeko, ponovno su nas uvukli u svoj svijet u kojem svaka žena želi biti dio, ako ništa, barem na kratko.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Dizajneri su uveli brojne novitete s kojima su obogatili kolekciju, a kod pojedinih kreacija čak su i riskirali. Svaki rizik se isplatio! Novost je, svakako, koža koju Nikica i Vjeko nisu do sada koristili. Zanimljivo je promatrati kako su uspjeli ovaj teži materijal uklopiti u svoju nježnu priču - kontrast koji odlično nadopunjuje kolekciju i prati samu srž brenda koji se nikad nije strogo držao ustaljenih pravila.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL eNVy room je i prije koketirao sa seksipilom i zavodljivosti, no to je činio uvijek kroz naglašenu siluetu, a nikad putem kože. Ove sezone su se odvažili i njihova eNVy room djevojka pokazuje više nego ikad. No,čak i tu, oni novitete izvrsno spajaju s prethodnim komadima brenda. Uvedene su i nešto drukčije siluete i dekolte, a novost su i košulje s printom i baloneri i perje.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Uvijek iznova nas oduševljava senzibilitet s kojim ovaj modni dvojac promišlja o razvoju svoje modne priče. S preciznošću osjete kad je vrijeme za promjene, novitete i pokoji rizik. Prosječan gledatelj nikad neće osjetiti naglu promjenu jer oni posljednjih godina ne rade nagle prijelaze, nego dopuštaju da i njihova eNVy room djevojka bude spremna na te promjene.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Pomno oko pak uočava da je ova kolekcija uvela brojne novitete, a dizajneri su čak s pojedinim komadima i riskirali. Započeto je jedno novo eNVy room poglavlje koje najavljuje izvrsno razdoblje koje nestrpljivo iščekujemo.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL U galeriji detaljnije pogledajte nove kolekcije hrvatskih dizajnera...

Photo: Grgur Žućko/PIXSELL

Komentari 0