Moda 17. ožujka 2012.

Kožna jakna zavladala je modnom pistom

Pixsell.
1/46

Druga večer Dove Fashion.hra ponudila je zanimljiv miks dječje razigranosti, ženstvene elegancije i opakog rokerskog stila. Modnom pistom zavladale su dizajnerice koje su predstavile hit kolekcije nadolazeće zime i jeseni.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Bambi by Zigman

Uspješna suradnja između jednog od naših najkreativnijih dizajnera, Juraj Zigmana, i poznatog hrvatskog dječjeg branda Bambi nastavlja se i za 2012. i 2013. Dizajner je predstavio nešto smireniju kolekciju uzimajući u obzir godišnje doba za koje je namijenjeno. Bazna boja je siva, no osvježena je ljubičastom, rozom i maslinasto zelenom, a vodeći uzorci su pruge i karo. 

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Za sve male ljubiteljice mode, tu su slatki volani, patentni stavljeno na neočekivana mjesta i krzneni dodaci. Pojedini komadi ne funkcioniraju samo na djevojčicama jer su brojne trendseterice poželje jednu jaknicu i za svoj odrasli styling. Kolekcija koju žele podjednako djevojčice i njihove mame – uspješan miks. 

Aleksandra Dojčinović

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Revije trenutno najpoznatije i najtraženije hrvatske kreatorice svake sezone se nestrpljivo iščekuju. Lista njenih obožavatelja je poprilično velika, a očekivanja još veća. Dizajnerica nema lagan zadatak – potrebno je zadržati svoju prepoznatljivu estetiku ženstvene elegancije kroz jednostavne krojeve, no ipak svakom kolekcijom ponuditi modnoj publici ponešto novo. Aleksandri je to uspjelo. Vidljivi pomaci u njenoj estetici uočavaju se kako u odabiru materijala, tako i u korištenju ukrasa poput volana i predimenzioniranih ovratnika. Prekriveni seksipil vidljiv je kroz gola leđa i Aleksandrim prepoznatljiv naglašen struk. Kolekcija se sastoji od bijele i crne boje, ali i upečatljive crvene i petrolej zelene. Vještim korištenjem materijala na pojedinim haljinama dizajnerica je stvorila efekt živosti. 

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Kako je dizajnerica izlaze posložila prema bojama, nažalost najbolju kreaciju nije zadržala za kraj, a to je bijela čipkana suknja visokog struka i bijela bluza ukrašena ovratnikom/rukavima. Na toj kreaciji se točno vidi pomak dizajnerice, ali i zadržavanje prepoznatljive i uspješne estetike. Ne sumnjamo da ćemo većinu kreacije ubrzo vidjeti na poznatim i manje poznatim Hrvaticama. 

Ana Maria Ricov

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Dizajnerica Ana Maria Ricov polagano kreće zrelijim, ženstvenijih i čak seksipilnijim kreacijama koje i dalje zadržavaju njen nenametljiv pečat s daškom avangarde. Izvrsna kolekcija predstavila je elegantne haljine zanimljivih nabora, uske hlače ukrašene patentima, muške košulje u seksi verziji prozirnih rukava i leđa, i kapute s dva lica. 

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Dominira siva boja, no nipošto kolekcija nije monotona. Ljubičaste i zelena boja osvježavaju kreacije, a zanimljivi detalji pretvaraju ne pružaju priliku monotonoj jeseni i zimi. Moglo bi se reći da je ovo jedna od boljih kolekcija Ana Marie Ricov. Vidljivo je kako je njena žena odrasla, prihvatila svoju ženstvenost, a voli se igrati i sa svojim seksipilom. Definitivno jedna od boljih kolekcija viđenih ova dva dana. 

Additive Collection Arena Add Galaš

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Kralj pletiva, kako se dizajnerica Igora Galaša od milja naziva, predstavio se ove sezone ponovno kroz suradnju s Arenom u kojoj naravno dominiraju pletene haljine. 

 | Autor: Jelena Balić Jelena Balić Siva, bijela i tamno ljubičasta prevladavaju kreacijama, a krojevi elegantno i decentno prate žensku siluetu. Istaknuti džepovi, naglašeno ovratnici i Igorove poznate kukuljice glavni su ukrasi nove kolekcije.

LINK by Ogi Antunac i Zoran Mrvoš

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Čini se da je ovosezonsko izdanje Dove Fashion.hra u znaku zanimljivih, manji i više uspješnih dizajnerskih suradnji. Zadnja revija druge večeri definitivno se ubraja u jedne od boljih suradnji u posljednje vrijeme. Tek u pojedinim naznakama bio je vidljiv kreativni pečat pojedinog dizajnera. Ogi i Zoran ujednačeno su izbalansirali svoje estetike i spojili ih u hit kolekciju bez mane. 

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Drska, opaka, zavodljiva, smiona samo su neki od pridjeva koji tako izvrsno opisuju kolekciju u kojoj dominira crna boja, koža i prozirni materijali. Muški i ženski modeli besprijekorno se nadopunjuju i stvaraju čvrstu poveznicu. Bijela i boja pijeska na mahove osvježavaju crnilo, dovoljno da ne naruše rokerski duh kolekcije. Svi gledatelji poželjeli su još izlaza, a gromoglasni pljesak znak je da nestrpljivo očekujemo novu LINk kolekciju. 

Ispred nas je zadnja večer ovosezonskog izdanja Dove Fashion.hra, a revije Branke Donassy, IK Studija, eNVy rooma, Hera by Robert Sever, Ivice Skoke i Dove by Aleksandra Dojčinović, koju nose poznate hrvatske blogerice, možete uživo pratiti na 24sata portalu. 

U galeriiji detaljnije pogledajte kreacije naših dizajnera...

Komentari 0