Moda 11. prosinca 2015.

Dizajneri kažu: Vrijeme je za boje u garderobi!

Guliver Image/Getty Images.
1/7

Premda ćemo s prvim znakom niskim temperatura uskočiti u elegantne crne, odmjerene sive i klasične plave komade, nema razloga da zimu provedemo u strogim tonovima. Toliko je komada kojima možemo podići tmurno raspoloženje kojem smo tako skloni u vrijeme zime. Tom mišlju vode se poznati dizajneri, kako oni strani, tako i oni hrvatski.

Od Prade do Chanela, mnoga su dizajnerska imena u svojim zadnjim kolekcijama glavnu riječ posvetila boji pa čak i najuočljivijim nijansama narančaste i roze. Tu listu naravno predvodi Mary Katrantzou – kraljica kolorita.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Obožavat ćete kapute s potpisom Mary Katrantzou koji „vrište“ od kolorita, no na oku najugodniji mogući način. Način na koji kombinira žutu i plavu ili pak ljubičastu i rozi, u suradnji s reljefnim i ornamentnim detaljima upravo je fantastičan.

Turska dizajnerica Zeynep Tosun nudi najbajkovitije nijanse narančaste u vidu oversize jakni i sakoa koji odlično idu na chic suknjice. Iako se na prvi čini kao preintenzivna boja za one koji ne vole biti primijećeni, probajte se uvući u ovu boju jer nosi mnogo prednosti. Nije toliko agresivna kao crvena, niti prenježna kao roza,  a opet je dovoljno efektna da izgledate stylish.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Prilikom odabira komada u bojama, morate se samo voditi ovim pravilom: Ako ste vatreniji tip žene koji voli biti u centru pažnje i posjeduje snažan karakter, izaberite neku eklektičnu, živu nijansu. Ako ste mirniji tip, posegnite za zagasitijom nijansom.

 | Autor: Matej Jurčević/ Petra Mrša Matej Jurčević/ Petra Mrša

I konačno tu su naše domaće snage koje također savjetuju da zimu provedete u bojama. Talentirani dvojac KLISAB je nakon predstavljanja kampanje za svoju treću kolekciju ISLE snimio i pripadajući lookbook koji pršti bojama.

 | Autor: Matej Jurčević/ Petra Mrša Matej Jurčević/ Petra Mrša

KLISAB tako savjetuju ne samo haljine, jakne i kapute u ludim koloritima, nego i modne detalje poput njihovih torbi koje ujedno mogu biti i ruksaci u intenzivnoj narančastoj boji. Ljubiteljice krzna će pak doći na svoje s njihovim dodacima za glavu koji su tu da vas griju, ali i osiguraju apsolutni chic efekt svakom vašem zimskom stylingu. 

Komentari 0