Moda 01. prosinca 2014.

Kolekcije koje su oduševile gledatelje

Luka Stanzl/Pixsell.
1/133

Od petka 28. studenog do nedjelje 30. studenog svi ljubitelji mode posjetili su Hypo centar u kojem se odvijao Smart Fashion Week Zagreb. Veliki broj revija hrvatskih i stranih dizajnera upotpunile su program, a mi donosimo pregled onih kolekcije koje su ostavile najveći dojam.

Igor Galaš

Poznati hrvatski dizajner dugo nije izlagao na modnim pistama te je njegov povratak iznenadio i izazvao iščekivanje. Igor je imao čast zatvaranja ovosezonskog Smart Fashion Week Zagreba te je predstavio veličanstvenu reviju.

 | Autor: Luka Stanzl/Pixsell Luka Stanzl/Pixsell Predstavljena kolekcija je Igorov diplomski rad koji se sastoji od 80 komada, a tema rada je epska trilogija „Gospodar prstenova“. Igor je kroz kolekciju prikazao svoje viđenje kostima stanovnika Međuzemlja koji su nadopunjeni izvrsnim maskama koje potpisuje Mario Treščec.

 | Autor: Luka Stanzl/Pixsell Luka Stanzl/Pixsell Igor je na odličan način posložio izlaze te do samog kraja zadržao pozornost publike, pa čak i onog dijela koji nije veliki obožavatelj Tolkienova svijeta.

 | Autor: Luka Stanzl/Pixsell Luka Stanzl/Pixsell Svaki narod i vrsta imaju svoj glavnog predstavnika, a njegov kostim najavljuje druge modele koji su više komercijalniji i nosiviji. Na taj način je dizajner prikazao kako njegova vizija može biti nošena i izvan piste, a ne samo oduševljavati teatralnim pristupom.

 | Autor: Luka Stanzl/Pixsell Luka Stanzl/Pixsell Impresivna kolekcija presjek je i Igorovog rada. Svi poznavatelji njegovih dosadašnjih kolekcija, prepoznali su najupečatljivije komade njegove karijere, koji su se izvrsno uklopili u svijet hobita, orka, vilenjaka, patuljaka i ljudi.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Kruno Jendrijev

Među hrvatskim dizajnerima istaknuo se Kruno Jendrijev koji se nakon par godina vraća na pistu Smart Fashion Week Zagreba. Inspiraciju za kolekciju našao je u stakleniku, što je bilo vidljivo kroz kolorit, materijale, ali i oštre linije koje se protežu kroz pojedine komade.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Igra s prozirnim aludira na staklo, što je vidljivo kroz nježne „kabanice“, a isti materijal proteže se i kao detalj na drugim komadima. Ujednačen kolorit, u kojem dominiraju siva, bijela i crna, osvježen je ljubičastom, što je bio izvrstan odabir.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Najbolji komadi kolekcije su jakne i kaputi koji predstavljaju odličan balans između dizajnerske kreativnosti, nosivosti i funkcionalnosti.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Dominira ravni kroj koji modelima pruža dodatnu dozu snage i drskosti, a upravo u tome leži i seksipil koji je vidljiv kroz pojedine komade. Kruno je na pisti Smart Fashion Week Zagreba unio neočekivanu, no itekako potrebnu svježinu.

 | Autor: Luka Stanzl/Pixsell Luka Stanzl/Pixsell DB Berden

Otkačenu ironiju, upečatljive natpise i jasnu poruku, na pistu je donio brend DB Berden koji je kroz svoju kolekciju istaknuo ludilo današnjeg konzumerizma.

 | Autor: Luka Stanzl/Pixsell Luka Stanzl/Pixsell Sportski elementi, skate punk trend 90-tih, istaknuti slogani i neobični motivi čine okosnicu kolekcije koja kritizira bolesti 20. i 21. stoljeća – ovisnost za pretjeranom konzumacijom.

 | Autor: Luka Stanzl/Pixsell Luka Stanzl/Pixsell Unatoč „teškoj“ inspiraciji, kolekcija je poprilično pitka, a svojom ironijom mami pozornost gledatelja – pa i onoga koji obožava redoviti shopping.

 | Autor: Luka Stanzl/Pixsell Luka Stanzl/Pixsell U masi nježnih, romantičnih, pomalo mračnih i manje dojmljivih kolekcija, poruka i kolekcija brenda DB Berden izazvala je reakciju publike i ostala zapamćena.

 | Autor: Luka Stanzl/Pixsell Luka Stanzl/Pixsell The Rodnik band

The Rodnik band je hrvatskoj publici poprilično poznat, a njihove revije uvijek razbude publiku i izmame osmijeh na lice.

 | Autor: Luka Stanzl/Pixsell Luka Stanzl/Pixsell Ovaj put su reviju otvorili vozeći Smart Fortwo kojeg su za tu prigodu posebno ukrasili svojim prepoznatljivim jajima na oko.

U novoj kolekciji se protežu razni motivi, poput piva i poznatog Snoopyja, a modeli su upotpunjeni šiltericama i razigranim torbicama.

 | Autor: Luka Stanzl/Pixsell Luka Stanzl/Pixsell Apliciranje šljokica u prepoznatljive motive uvijek iznova fascinira kod The Rodnik Banda i ukazuje koliko ovaj brend pažnje pridodaje detalje. Oni možda u cjelokupnoj prezentaciji ne dolaze toliko do izražaja, no ako odvojimo svaki model s piste, jasno je kako je The Rodnik Band vješto razvija svoj brend.

 | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Goran Stanzl/PIXSELL Ana Kujundžić

Jedno od najprepoznatljivijih imena Smart Fashion Week Zagreba je splitska dizajnerica Ana Kujundžić koja svoje upečatljive i unikatne kolekcije izrađuje doradom tkanina, a svaki put iznova oduševi inovativnim tehnikama veza, printa i apliciranja.

 | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Goran Stanzl/PIXSELL U novoj kolekciji Ana na prirodne materijale šiva detalje od umjetne kože koji bazni materijal čine neprepoznatljivim. Upravo ta manipulacija materijalom i stvaranje vlastitih 3D uzoraka je ono u čemu je Ana najbolja.

 | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Goran Stanzl/PIXSELL Claudine Ivari

Manipulacija materijalom oduševila je i kod stranog gosta, pariške dizajnerice Claudine Ivari, koja u svom radu kombinira francusku tradiciju s modernim i senzualnim.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Inspiraciju za predstavljenu kolekciju Claudine je našla u smirenosti, misteriji i svjetlosti mora. Raznolika kolekcije predstavlja nježne kreacije decentnog kolorita koje su na mahove osvježene jarkom plavom bojom.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Njene kreacije izvrsno predstavljaju svo bogatstvo i tajne koje skriva more. Uočavamo igru sunčevih zraka na površini mora, tajnovite stanovnike, ali i različite reljefe koji predstavljaju mističan svijet mora.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell U galeriji detaljnije pogledaj fotografije najboljih kolekcija predstavljenih na ovosezonskom Smart Fashion Week Zagrebu....

Komentari 0