Moda 27. listopada 2016.

Koja boja odjeće najbolje odgovara vašem tenu

Goran Čižmešija.

Zaboravite na boju kose, vaš ten je najvažniji kriterij po kojemu trebate birati boju svojeodjeće

Ako ste dosad birali svoje najdraže komade prema boji svoje kose, možda ste se koji put zeznuli jer stilisti kažu da to koja će nam boja najbolje pristajati najviše ovisi o nijansi naše kože. Dobro odabrana boja može umanjiti naše nasavršenosti i istaknuti ono lijepo, zato, umjesto još jednog sloja pudera, radije počnite nositi boje koje vam laskaju.

1. Svijetli ten: Smaragdna, baby plava

Cure svijetlog tena dobit će iskru svježine s bojom smaragda koja će savršeno istaknuti lice i dati mu blistavost. Jednako tako im pristaju i pastelne nježne boje, poput baby plave s malo naglašenog pigmenta. Ako imate svijetli ten i odlučite se za ovu nježnu boju, uz to nosite jarki crveni ruž ili smokey eye i itekako ćete privlačiti pozornost.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija 2. Srednji ten: metalik, nijanse sive, jarke boje

Ako imate maslinasti ten, onda je za vas dobra vijest što se ove sezone nose metalik materijali jer nijednom tipu tena metalik efekt bolje ne pristaje. Slobodno se igrajte, vama pristaju sve nijanse, od srebrne, brončane do zlatne metalik. Isto tako će vam sjajno pristajati skoro sve nijanse sive - boje koju možete kombinirati gotovo na sve i zato se smatrajte pravom sretnicom. A kad vam dosadi siva, uskočite u neon - ove boje će vašem tenu dati svježinu i prikriti nesavršenosti.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija 3. Tamni ten: Kraljevska plava, pastelne nijanse, crvena

Snažne nijanse plave i tamni ten se vole: pogledajte samo Beyonce i odmah će vam biti jasan ovaj savršen spoj. Crvena boja odjeće s tamnijim tonovima kože imat će isti takav učinak, ali jednako dobro, samo na drugačiji način, pristajat će vam i nježnije nijanse žute ili zelene. Isprobajte!

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Komentari 0