Moda

Kobne pogreške koje uporno radite s cipelama

Zahvaljujući vašim pogreškama ponekad cipele možete baciti u smeće već nakon nekoliko nošenja

Pri odabiru novog para cipela, tenisica, sandala ili nekog četvrtog tipa obuće osim izgleda i udobnosti važna je i subjektivna procjena trajnosti. Naravno da nitko ne želi uložiti u cipele koje će izdržati tek jedno nošenje.

No, jeste li znali da ste i sami krivi jer vaše cipelice lutalice nisu vječne? Evo u čemu griješite...

1. Pranje u perilici rublja

Priznajte, bar jednom ste u žurbi svoje (ili suprugove) tenisice bacile u perilicu i mirne duše ih zavrtile na "skromnih" 60 stupnjeva. Današnje tenisice su uglavnom lijeljepnje pa postoji velika vjerojatnost da će im to biti prvi i posljednji susret s "čarobnom" perilicom. Možda će sada biti blistavo čiste, ali o nosivosti bi se dalo raspravljati...

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

2. Prečesto ih nosite

Jasno je da svatko ima svoj omiljeni par cipela, ali činjenica je da biste se nekada trebali odmoriti od njih (i dopustiti njima da se odmore od vas). Niti jedne cipele nisu vječne, a logično je da će puno kraće trajati ako nosite isključivo njih.

3. Brušena koža po kiši? Nikako!

Nosite brušenu kožu po kišnom vremenom. Cipele od brušene kože nikada nemojte nositi po kiši jer ćete ih nepovratno oštetiti. Postolari kažu da je šteta koja nastane nakon što se namoče nepopravljiva u većini slučajeva.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0