Moda 15. veljače 2016.

Kim Kardashian: Kako je od trash materijala stvorena zvijezda?

Getty Images.

Njezina kompletna pojava danas je čisti luksuz i tu nema više traga neukusu od kojeg je sve počelo... "Guraju" je Riccardo Tisci iz Balmaina i Anna Wintour, a sada svi iz klana Kardashian Jenner slove kao ikone stila...

Pali smo na tjeme kad je urednica Anna Wintour na naslovnici svog američkog Voguea objavila fotografiju Kim Kardashian koju je straga obgrlio suprug Kanye West. Digla se svjetska prašina protiv tog očiglednog sraza visoke i niske kulture. Za sve štovatelje modne biblije bilo je svetogrđe da se osoba s kojom mediji brišu pod nađe na naslovnici Voguea, i to baš kod Anne Wintour, najveće svjetske modne oštrokondže. No tamnoputa ljepotica “kipećih” oblina do tada je zajedno sa sestrama istih seksi atributa zaposjela programe trasherske TV zabave. Uživo se pratio njihov život, a kronike tračerskih časopisa svakodnevno su punile vijesti o Kim i Kanyeu. Vogue je znao i prije dizati prašinu, što nikad nije bilo do kraja benigno kao u slučaju Brooke Shields koja je bila najmlađa osoba koja se pojavila na naslovnici Voguea 1980. Otvorilo joj je to, međutim, munjevito put do glasovite reklame Calvina Kleina na kojoj maloljetna, 15-godišnja Brooke Shields u do tada najužim trapericama kaže: “Znate li što stoji između mene i traperica? Ništa! Tada je, kažu “jeans postao seks”! No u slučaju Kim Kardashian nije seksepil bio sporan nego neukus. Anna Wintour dugo je čekala da se prašina smiri da bi javno počela objašnjavati zašto je Kim kod nje na naslovnici. U svim ranijim skandaloznim slučajevima koje je zakuhala uvijek je posrijedi bilo hrabro slamanje ili barem načinjanje tabua koje je trebalo rušiti. Wintour je, na primjer, znala kad treba spojiti skupocjeni haute couture model s petparačkim komadom odjeće, i to na sav glas razglasiti jer je na vrijeme naslutila da će to postati trendom.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Mnogo je puta dokazala zašto se desetljećima neupitno drži na vrhu Vogueove piramide. No nije se očekivalo da bi ikad pomalo opskurne figure poput Pamele Anderson, Paris Hilton ili Kim Kardashian mogle doći u obzir za naslovnicu Voguea. Ali ploča se očigledno promijenila. I eto vraga skok na skok. Anna Wintour podsjetila je da je prva slavna osoba koju je stavila na naslovnicu Voguea bila Madonna, i da se to tada isto smatralo nepriličnim.

- Bilo bi strahovito dosadno da uvijek objavljujemo samo ljude od ukusa na svojim naslovnicama – rekla je Wintour, ističući kako je važno da se o Vogueu govori. Iznova je otvorila Pandorinu kutiju. Kimina polusestra Kendall Jenner imenovana je licem kozmetike ugledne kuće Estee Lauder, na što je Anna Wintour odahnula, pa je čak i radosno uzviknula kako se nada još kojoj Kim Kardashian, i to ubrzo. U međuvremenu je Kendall Jenner vrlo uspješno obavila kampanju za Marca Jacobsa. Iznimno je dopadljiva u Jacobsovoj kolekciji s golemim džepovima - savršenoj za kopiranje. Za politiku se kaže da je kurva, no što tek reći za modu koja furiozno manipulira svime što može donijeti bilo kakvu korist, a u prvom redu, naravno, novac. U kampanji ugledne kuće Balmain čiji je dizajn neupitan, ultramoderan, urban do kosti, glavno je lice bila - Kim Kardashian. I opet u zagrljaju s Westom, čovjekom s nevjerojatnim pomanjkanjem bilo kakvog šarma. No sve se to da srediti... Nitko tu više ne vidi ništa kontroverzno. Mediji je sada čak i nježno zovu Kimy. I već neko vrijeme prate njezino i Westovo napredovanje u pogledu stila.

 | Autor: @ www.splashnews.com @ www.splashnews.com

No za potrebe zgrtanja novca reklamnim kampanjama, njihov se tamnoputi sjaj obilno koristi u izazovnim prizorima u kojima se stvarno stapa s virtualnim. Ionako nije važna stvarnost nego iluzija. Sada ih viđamo samo u poznatim dizajnerskim imenima. Bravo za Kim i Kenyea. Još više za industriju koja je sposobna na taj nevjerojatan luping. Naravno da je tjerana zaradom, ali je rezultat fascinantan, pa je tako Kanye sada i dizajner. Možda čak i tako uspješnim kao Beckhamovi. Potom i kako osvajaju titulu dizajnera godine. Sav početni trash bit će zakopan u prošlost. Jer je na redu vrli novi (modni) svijet o kojem je pisao slavni Aldous Huxley. 

 | Autor: @splashnews.com @splashnews.com

Komentari 0