Moda 23. listopada 2014.

Kći Kim Kardashian nosi nakit vrijedan 300.000 kn

@ www.splashnews.com.
1/19

Obitelj Kardashian godinama privlači pozornost medija, a u posljednje dvije godine došlo je do proširenja na obitelj Kardashian West. Kćer Kim Kardashian i Kanye Westa punila je medijske stupce i prije vlastitog rođenja. Njen luksuzni i pomalo ekstravagantni život redovito je na tapeti. Pretjeruju li Kim i Kanye u trošenju novaca na malu North i je li to primjereno komentirale su Lana Mihić, vlasnica PR agencije Klinka, i majka dviju djevojčica, i voditeljica Ivana Šundov Hojan, također majka dviju djevojčica.

Od malenih nogu North West nosi custom made dizajnerske krpice, prati revije na svjetskim tjednima mode i ima čak vlastitog stilista. Dizajnerske kuće, poput Givenchyja, Lanvina, Kenza i Roberta Cavallija, šalju svoje poklone maloj North, a mama Kim to ponosno prezentira na svom Instagram profilu i svoju mezimicu odijeva u skupe krpice.  North voli i skupi nakit, a njeni roditelji su za naušnice odvojili čak 300.000 kuna. Pretjerano?

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus Prije svega moramo ovdje naglasiti da se radi o Kim Kardashian koja je samo u protekloj godini zaradila preko 80 milijuna dolara, a taj iznos raste iz dana u dan, iz godine u godinu. Izdvojiti njima 50.000 dolara za naušnice je jednako kao nama, prosječnim ljudima, odvojiti 500 kn. Naravno da nas „obične“ ljude zaboli glava kad pročitamo da malena ima naušnice koje toliko vrijede, no taj iznos za Kim i Kanye ne predstavlja gotovo ništa. S druge strane, mislim da time nerviraju ljude, navlače gnjev na sebe i negativne komentare, ali očito ih nije briga. Osobno, da i mogu djetetu priuštiti takve naušnice, ne bih to tako javno isticala. Da ne govorim da bi me bilo strah da će mi netko zbog tih naušnica oteti dijete. Ljudi za znatno manje iznose ubijaju druge, pogotovo u Americi“, komentirala je Lana Mihić, majka dviju kćeri, koja trenutno očekuje prinovu u obitelj.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Voditeljica Ivana Šundov također razmišlja u sličnom smjeru. Naglašava kako bi i nju bilo strah za vlastito dijete, jer živimo u svijetu koji je pun velikih kontradikcija. S druge pak strane, objašnjava kako je i ona prvom djetetu htjela pružiti sve. Naravno njeni okviri razlikuju se od onih poznate Kim.

“S prvom djevojčicom sam i ja malo pretjerala, ali toliko sam silno željela bebu i k tome još baš curicu, tako da sam nakupovala stvarno dosta toga. Doduše, bilo mi je i prvo dijete pa nisam znala da će to baš toliko brzo prerasti. Uz to, to nije bila dizajnerska robica. Druga kćerkica je većinu dobila od seke, a tada sam i puno toga već shvaćala i s vremenom postala racionalnija”, objašnjava Ivana.

 | Autor: @ www.splashnews.com @ www.splashnews.com Umjesto u krevetić, mala North ide na revije

Kim i Kanye su prije proširenja obitelji bili poznati po ekstravagantnom načinu života koji je većini nezamisliv. Stoga ne čudi što njihova kćer North živi od samog početka na takav način. Kao što je naglasila Lana, njihova zarada je neusporediva s našom, stoga poznati par može kupovati skupu odjeću i modne dodatke. Što je nama odlazak u Zaru i H&M, to je njima u poznatu dizajnersku kuću. Ako oni dotične stvari nose, zbog čega bi štedjeli i to uskraćivali vlastitom djetetu? No, postavlja se pitanje što je primjereno i dobro za dijete tog uzrasta. Dizajnerske krpice i skupe naušnice možda mala North ne doživljava, no zato je svjesna hladnoće i kasnih večernjih sati.

 | Autor: @ www.splashnews.com @ www.splashnews.com Veliku medijsku prašinu podiglo je nedavno obiteljsko druženje na pariškom tjednu mode, gdje je navečer, umjesto da poput većine djece ide u krevetić, North s roditeljima gledala revije. Naravno, velika pozornost se obratila na njen styling, tako da je jednu večer North imala kožnu suknju i majicu s natpisom, dok je drugu nosila mini verziju majčine kombinacije. Čipkasta prozirna haljinica krajem rujna tijekom večernjih sati – primjeren styling za curicu od 16 mjeseci?

 | Autor: @ www.splashnews.com @ www.splashnews.com Vlastiti stilist od malih nogu

Tu priča oko njenih odjevnih kombinacija ne završava. Kim i Kanye uređuju posebnu garderobu u njihovom domu u Kaliforniji za North, a ona će biti veličine jedne prostorije. Uz to mala North već sad ima vlastitog stilista. Blizak izvor je britanskom izdanju modnog časopisa Grazia rekao kako se stilisti majke Kim i kćeri North redovito sastaju i smišljaju kombinacije, kako bi North imala custom made odjeću koja odgovara majčinoj.

North je već gostovala u modnim editorijalima, a posebno se ističe onaj za američko izdanje prestižnog modnog časopisa Voguea gdje je pozirala zajedno s roditeljima. Upravo izravno izlaganje medijima je ona stavka koja diže najviše prašine oko odgoja North. Djetetu nije potrebna medijska pozornost, no očigledno Kim i Kanyjeu je.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus Ivana: „Djeca ne trebaju konzumirati sve što im se servira“

Lana i Ivana osvrnule su se na vlastite kćeri, koje poput većine djece, imaju svoje vlastite prohtjeve. No, tu su roditelji koji svoju djecu trebaju usmjeravati i podučavati da gledaju i izvan onog očitog i površnog, poput krpica i šminke.

„Marla je još premalena za zahtjeve, a Kiara je izrazito skromno i pristojno dijete. Tako je odgojena i mislim da je to u redu. Ima pravo reći što joj se sviđa i što bi željela, ali je isto tako svjesna da ne može dobiti baš sve što poželi, jer novci ne rastu na stablu. Moj suprug i ja pokušavamo odgojiti svoju djecu na način da shvate vrijednost novca i da cijene ono što im priuštimo. Ukoliko se radi o sitnicama, nije problem kupiti, no za neke vrijednije stvari se uvijek dogovorimo da će ih dobiti za rođendan, Uskrs, Božić ili slično, bez obzira što bih ih mogla kupiti i bez povoda, svakodnevno, ali to je, barem po meni, pogrešan način odgoja“, objasnila je Lana.

 | Autor: Nina Đurđević/PIXSELL Nina Đurđević/PIXSELL S takvim načinom razmišljanja slaže se i Ivana koja želi za svoje djevojčice da promišljaju, a ne da konzumiraju sve što im se servira.

Skupe dizajnerske krpice, dijamantni nakit od malih nogu i putovanja po cijelom svijetu nisu diskutabilna stavka oko malene North. Svaki roditelji želi svom djetetu pružiti ono najbolje i uvijek će odvojiti zadnje novce na vlastito dijete. Kim i Kanye imaju tu sreću da stavka “zadnji novci” kod njih ne postoje. No, izlagati dijete objektivima, gramzivim paparazzima, predstavljati ga u modnim editorijalima, izravno se tiče privatnosti dijeteta koje samo jednog dana treba odlučiti želi li ići stopama roditelja ili ne.

Više o  samom odgoju djece, doznajte na Klokanici!

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije male North...

Komentari 0