Moda
trendovi u muškoj modi jesen/zima 2023

Kakvi trendovi čekaju muškarce? Piste su najavile ljubičastu boju, neobična odijela, velike okovratnike...

  • Iako se modni svijet puno više fokusira na ženske kolekcije, i muške su najavile jednako mnogo noviteta 
  • Tjedni mode početkom godine predstavili su trendove koji sad dolaze u središte pozornosti
  • Muška moda ove će zime biti sve samo ne dosadna, no jačem će spolu za neke od ideja trebati i malo hrabrosti... 

Budući da je konačno stiglo i zahlađenje, napokon ozbiljno shvaćamo pripreme za jesensku i zimsku modnu sezonu, koja osim ženskih noviteta, uključuje i trendove u muškoj modi. Tjedni mode na kojima su predstavljene svježe kolekcije za nadolazeću sezonu uvijek su najbolje mjesto na kojem možemo razabrati najveće trendove, a početkom godine u Milanu, Londonu i Parizu predstavljene su kolekcije najpoznatijih dizajnerskih brendova za jesen/zimu 2023./2024. Louis Vuitton, Gucci, Prada, Emporio Armani, JW Anderson i Kenzo samo su neki od njih, a iz njihovih kolekcija izdvojeni su trendovi koji bi ove jeseni i zime mogli zavladati svijetom muške mode.

Tamnoljubičaste nijanse

Ljubičasta boja, posebno specifične tamnije nijanse nakon dugo vremena ponovno su dio muških modnih kolekcija, kao što smo imali priliku vidjeti kod Fendija, Driesa Van Notena i JW Andersona u različitim dizajnima.

trendovi u muškoj modi jesen/zima 2023 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia. Emporio Armani, jesen/zima 2023./2024. trendovi u muškoj modi jesen/zima 2023 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia. Fendi, jesen/zima 2023./2024.

Grungecore

Traperice s poderotinama, džemperi s rupama i vrećasti modeli hlača dio su grunge trenda koji se nakon velike popularnosti u 90-ima ponovno vraća. Guccijevom pistom prošetali su modeli u iznošenom pletivu i malim pletenim kapama, dok je Givenchy predstavio karirane košulje u slojevitom izdanju.

trendovi u muškoj modi jesen/zima 2023 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia. Dolce & Gabbana, jesen/zima 2023./2024. trendovi u muškoj modi jesen/zima 2023 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia. Louis Vuitton, jesen/zima 2023./2024.

Upečatljivi ovratnici

Klasični, uski ovratnici za ovu su jesensko/zimsko sezonu dobili uvećane siluete od raznih materijala, koje izviru preko ovratnika kaputa i balonera, kao i u verziji od umjetne kože ili krzna.

trendovi u muškoj modi jesen/zima 2023 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia. Prada, jesen/zima 2023./2024. trendovi u muškoj modi jesen/zima 2023 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia. AMI, jesen/zima 2023./2024.

Pletene kape

Udobne i praktične, pletene kape idealan su jesenski i zimski modni dodatak koji dolazi i u luksuznim kolekcijama dizajnerskih brendova kao što su Fendi, Emporio Armani i Gucci.

trendovi u muškoj modi jesen/zima 2023 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia. Gucci, jesen/zima 2023./2024.

trendovi u muškoj modi jesen/zima 2023 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia. Fendi, jesen/zima 2023./2024.

Ultra dugački kaputi

Lagani kaputi, poput ogrtača, u kolekcijama za jesen/zimu 2023./2024.  bili su naglašenih jako dugačkih silueta te u tamnim, nosivim nijansama. Stil zlikovaca iz filmova. 

trendovi u muškoj modi jesen/zima 2023 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia. Amiri, jesen/zima 2023./2024.

trendovi u muškoj modi jesen/zima 2023 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia. Saint Laurent, jesen/zima 2023./2024.

Klasična i dekonstruirana odijela

Klasično odijelo temelj je muške mode, koji se svake sezone interpretira na jedan od dva načina, tako da se stvaraju modernizirane verzije klasičnog oblika ili pak dekonstruirani modeli minimalističkog i futurističkog stila. Takve smo imali priliku vidjeti na Kenzo, Louis Vuitton i Bianca Saunders revijama, dok su klasični modeli bili prisutni u Emporio Armani i Canali kolekcijama.

trendovi u muškoj modi jesen/zima 2023 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia. Givenchy, jesen/zima 2023./2024. trendovi u muškoj modi jesen/zima 2023 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia. Kenzo, jesen/zima 2023./2024.

Bomber jakna 2.0

Cool model bomber jakne nije ništa novo u muškoj modi, a klasične 'pilotske' kožne varijante odavno su dobile svježije inačice. Dok su se u kolekciji za jesen/zimu Dolce & Gabbane našli cropped kožni modeli, Prada i Rick Owens ponudili su duže, oversize podstavljene siluete.

trendovi u muškoj modi jesen/zima 2023 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia. Rick Owens, jesen/zima 2023./2024. trendovi u muškoj modi jesen/zima 2023 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia. Prada jesen/zima 2023./2024.

Neobični krojevi

Zanimljive i upečatljive siluete jakni i kaputa prisutne su i u muškoj modi, a za one koji su željni eksperimentiranja s različitim krojevima, Loewe i JW Anderson nude odlične opcije u obliku valovitih, balonastih jakni. Egon Lab je s druge strane ponudi nešto drugačije, više strukturiranu opciju s ultra naglašenim ramenima.

trendovi u muškoj modi jesen/zima 2023 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia. JW Anderson, jesen/zima 2023./2024. trendovi u muškoj modi jesen/zima 2023 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia. Egon Lab, jesen/zima 2023./2024.

Možda vas zanima Forski Buntovnik s razlogom i Toni Rico Hvar vraćaju na modnu kartu svijeta: Čeka nas 'FOR fashion' Rubrika Moda Moda
Photo: Profimedia

Komentari 0