Moda
1/17

Kakve torbe će dečki nositi krajem ljeta?

Floralni uzroci i clutch torbice nisu više rezervirane samo za žene. Nose ih i muškarci, a dizajneri su nam za kraj ljeta pripremili toliko modela da će vam pamet stati. Zbog njihovih uzoraka, žene će ih poželjeti ukrasti svom najdražem muškarcu, bilo da se radi o dečku ili najboljem prijatelju. Čak i ako ste muškarac koji ne preferirate torbe, ovo ljeto se morate nagovoriti da u svoj stil implementirate neki od odličnih novih dizajnerskih modela jer je torba muškarcu, kao i ženi, postala ključan detalj svakog stylinga.

Ovisno o tome kakav stil njeguje, muškarac će birati između ruksaka, male ili velike torbe.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Kakve nam modele nude svjetski dizajneri

Valentinovi ruksaci

Valentinov muškarac prvenstveno nosi ruksake. Ovisno o tome preferira li casual odjeću ili onu uglađeniju, izabrat će ruksak koji naginje sportskoj varijanti ili onaj kožni. Pritom oba tipa ne izlaze iz traperica i otvorenih sandala te paze da im uzorak ruksaka odgovara outwearu. Casual tip će  obući lagano isprane traperice, sportsku jaknicu maskirnog uzorka te torbu u istom tonu. Uglađen tip će odabrati nijansu tamnije traperice i košulju, a umjesto kožne jakne će preko prebaciti sako koji svojim krojem podsjeća na vojnu odoru. Takav sako će uvijek izgledati puno više stylish, nego onaj običnog širokog kroja. Točka na i je naravno kožni ruksak.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Valentinovi ruksaci – torbe

Ukoliko vam je ruksak nepraktičan, Valentino nudi i manju verziju koja se zatvara špagom. Naizgled podsjeća na torbe u koje smo spremali papuče za školi te budi nostalgiju, dok uzorci i boje osvajaju na prvu. Najbolje ih je nositi uz nešto finiju varijantu outfita, dakle uz elegantno ljetno odijelo. Budući da je ovo ljeto primaran faktor kod muških odijela opuštenost, ispod sakoa nemojte obući strogu bijelu košulju, nego onu s floralnim uzorkom. Ostavite je lagano otkopčanom i za dodatan efekt ležernosti, ispod iste obucite običnu pamučnu majicu.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Valentinove male torbe

Ako pak ne nosite puno stvari sa sobom, dovoljna će vam biti tek mala torba koju možete nositi oko struka ili u ruci. I ovaj model osvaja svojim uzorcima i bojama, a najbolje ga je nositi uz odijela koja odišu sportskom elegancijom i to ona neutralnih boja.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Hermesove velike torbe

Hermes ne voli male muške torbe, baš naprotiv njegove muške torbe su velike poput onih ženskih, što je i logično s obzirom na to da se potrebe modernog muškarca mijenjaju. Muškarac koji je u pokretu te vješto balansira između poslovnih obaveza i onih privatnih, mora imati dovoljno mjesta u torbi da mu sve stane, od prijeko potrebnih gadgeta poput mobitela i iPada preko ručka do omiljene knjige i boce vode. Hermes muškarac veliku torbu u klasičnoj crnoj ili smeđoj boji nosi uz lagane ljetne hlače, pamučnu majicu i jaknicu, na taj način spajajući sportski look i eleganciju u najboljem svjetlu.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Hermesove sportske torbe

Sofisticiran kakav je, i kad radi sportske komade, Hermes uvijek u njih ulaže veliku dozu klasike. Njegove sportske torbe jesu inspirirane casual stilom, budući da dolaze u intenzivnoj boji poput ove zelene, dok i sam njihov oblik nagovješćuje o kakvoj se inspiraciji rade, no one su ipak kožne i kao takve odišu klasičnom elegancijom. Nosite ih uz odijelo, ali ne ono strogih monokromatskih nijansi kakvima se ljeto protivi. Odaberite hlače na vječne prugice, običnu pamučnu majicu i preko nje prebacite lagani ljetni sako. Look naglasite maramom ludog kolorita kako bi osvježili svoj styling.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Louis Vuittonove bijele torbe

Tri su boje apsolutna klasika kada govorimo o torbama – crna, smeđa i bijela. Ništa nije tako upečatljivo kao velika bijela torba. Vuitton, kao Valentino i Hermes, svog muškarca s torbom vidi u kombinaciji sportskog stila i elegancije. Njegov muškarac nosi traperice, ali one sjajnog karaktera te ih kombinira uz sweatshirt koji se se također lagano presijava. Točka na i, tu su modni dodaci – marama oko vrata, bijele tenisice i naravno velika bijela torba koja se nekad može transformirati i u praktičan ruksak.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Louis Vuittonove moderne aktovke

Kako tehnologija kreće ka sve manjim gadgetima, tako se isti smanjuju pa će i torba u kojoj ćete držati svoje elektronske ljubimce, poput iPada ili laptopa biti manja. Ukoliko vam torba treba samo za, recimo laptop, možete se odlučiti na manju varijantu te ju nositi pod rukom, kao što je nosi model s lijeve strane, a ukoliko vam ipak treba više prostora, preferirat ćete model s desne strane. Ovaj drugi model je zapravo torba koju možete nositi poput obične platnene torbe s ručkama, a možete ju i staviti pod ruku. U oba slučaja kombinirajte ih uz outfit koji zrači sportskom elegancijom.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Ukoliko si ne možete priuštiti navedene brendove, neka vam ovi savjeti budu inspiracija, jer veliki dizajneri uvijek inspiriraju na najbolji način. Također, uvijek možete posegnuti za modelima koje nude high street brendovi, oni su uvijek vidno inspirirani kretanjima na svjetskim pistama.

Više slika pogledaj u galeriji...

Photo: Gulliver Image/Getty Images

Komentari 0