Moda

Kakve sunčane naočale odabrati ove sezone? 5 potpuno različitih modela dominira aktualnim trendovima

  • Nakon nekoliko godina poprilične stagnacije, svijet sunčanih naočala ove godine izgleda zabavnije no ikad prije te odjednom nudi nekoliko potpuno različitih stilova, ali jednako šarmantnih stilova
  • Dok se s jedne strane i dalje razvija profinjena jednostavnost inspirirana old money estetikom, svježi val maksimalizma zahvaća one na drugom kraju modnog spektra
  • Od decentnih i jedva primjetnih modela bez okvira do onih s puno više karaktera, pet stilova bit će osobito popularno u toploj sezoni pred nama

Iako je kroz posljednjih nekoliko sezona prodefilirala čitava gomila različitih modnih trendova, isti su svijet sunčanih naočala nekako uspjeli zaobići. Na društvenim smo mrežama uglavnom viđali klasične avijatičarske siluete i one nešto sportskije koje su izgledale kao da su stigle ravno iz 90-ih, mahom zahvaljujući Belli Hadid i Hailey Bieber, najstrastvenijim obožavateljicama spomenute estetike.

 | Autor: Instagram @amonundsebold Instagram @amonundsebold Foto: Instagram @amonundsebold

No, ove je godine napokon došlo do pomaka pa nam se tako odjednom nudi nekoliko potpuno različitih stilova, što znači da će svatko bez puno muke pronaći svoj savršeni par. Dok se s jedne strane i dalje razvija profinjena jednostavnost inspirirana old money estetikom koja je, kako kažu stručnjaci, sve više stil života, a sve manje modni trend, svježi val maksimalizma zahvaća one na drugom kraju modnog spektra, materijalizirajući se u blještavoj i pozlaćenoj estetici žene mafijaša, ali i šarenoj i neobičnoj retro vibri.

modeli sunčanih naočala Možda vas zanima 5 modela sunčanih naočala koje su out i 5 modela koji će ih ove godine zamijeniti Rubrika Moda Moda

Serije inspirirane 60-ima i 70-ima kao što su 'Feud: Capote vs. The Swans' i 'Palm Royale' svojom su estetikom i kostimografijom šarmirale cijeli svijet pa ne iznenađuje što su mnogi poželjeli glamurozne vintage i retro komade u svojim garderobama, a sunčane su naočale samo dio te priče. Od decentnih i jedva primjetnih modela bez okvira do onih s puno više karaktera, pet stilova bit će osobito popularno u toploj sezoni pred nama. 

Drska tajnica

Veoma trendy model je onaj koji izgledom podsjeća na siluete kakve su u 50-ima i 60-ima nosile mnoge tajnice, ali i one koje nas asociraju na naočale za čitanje. Pomalo mačkasti i uski četvrtasti modeli s karakternim okvirima popularni su i kao optičke i kao sunčane naočale, a ovakvi će modeli oduševiti sve ljubitelje korporativnih modnih kombinacija.

 | Autor: Instagram @poppylissiman Instagram @poppylissiman Foto: Instagram @poppylissiman

Žena mafijaša

Sviđalo se to nama ili ne, trend raskošnih žena mafijaša ne ide nikamo, a u svijetu sunčanih naočala, on donosi nekoliko privlačnih opcija kojima je jedna stvar zajednička - predimenzioniranost okvira koja stiže u paketu s mnoštvom zlatnih detalja i dakako vidljivim logotipovima. 

 | Autor: Instagram @diffeyewear Instagram @diffeyewear Foto: Instagram @diffeyewear

Space age

Među modelima s puno karaktera svoje su mjesto zauzeli i futuristički modeli inspirirani space age estetikom, i to zahvaljujući procvatu Y2K trenda koji posljednjih godina osvaja sve više zaljubljenica u modu. Odvažni modeli u ovom stilu prepoznatljivi su po  predimenzioniranim siluetama i okvirima s acetatnom ili gumenom teksturom te nerijetko odvažnim bojama.

 | Autor: Instagram @emmachamberlain Instagram @emmachamberlain Foto: Instagram @emmachamberlain

Retro kraljica

Možda najinspirativniji modeli ili barem najšarolikiji izbor čeka nas unutar ovog trenda jer su popularni baš svi modeli koji izgledaju kao da su izašli iz nekih davno minulih dana. Najpoželjnije su klasične mačkaste i ovalne siluete, a dolaze u širokom rasponu različitih izvedbi i boja, od šarenih acetata, preko kornjačevine do bezvremenskih crnih modela.

 | Autor: Instagram @melodiebance Instagram @melodiebance Foto: Instagram @melodiebance

Gole naočale

Prozračni modeli bez okvira s prekrasnim ombré lećama, ali i debljim acetatnim okvirima te tanjim profilima za maksimalno udobno nošenje također su među najpoželjnijima. Lagane sunčane naočale bez okvira savršene su za sve one trenutke kada znamo da ćemo  sunčane naočale nositi dulje vrijeme, a ova estetika također donosi more različitih opcija, od većih modela inspiriranih 70-ima do onih manjih, modernijih i geometrijskih.

 | Autor: Instagram @ditaeyewear Instagram @ditaeyewear Foto: Instagram @ditaeyewear

Dora Martinović sunčane naočale Možda vas zanima Domaće influencerice vole retro sunčane naočale - provjerile smo ponudu sličnih modela! Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram @shestyledwhat

Komentari 0