Moda

Kakve su tebi? Još jedne u nizu dizajnerskih cipela koje ne kužimo

Ne razumijemo zašto, ali dizajneri u posljednje vrijeme očito imaju fetiš na čudne potpetice i još čudnije modne trendove

Svi se slažemo oko toga kako je stil osobna ekspresija u koju se ne dira, ali ekspresija u vidu ovih cipela zaista nam nije jasna i Internet se očito slaže s nama. Popularni dizajnerski brend Dsquared2, jedan je od posljednjih u nizu koji se našao pred udarom kritika zbog jednog modela itekako neobičnih "tenisica" na petu. Ovaj model cipela i sami su dizajneri opisali kao spoj sportskih tenisica i cipela na jako visoku petu - a nisu baš naišle na najbolje kritike modne elite. Odkad su ih Dean i Dan Caten, dizajneri Dsquared2-a, predstavili u sklopu muškog tjedna mode u Milanu, Internet ima svašta ružno za reći... 

Takozvane "Giant Heels,” što uistinu i jesu zbog svoje debele gumene bijele platforme te vezanja na čičak u jako šarenim vibrantnim bojama, zaista malo i podsjećaju na tenisice - ali svima nam je jasno da su potpuno beskorisne za sport! 

Na službenoj Instagram objavi Dsquared2-a, fotografija je do sada skupila više od 37,000 lajkova, ali zato su većina komentara uvrede, šale i posprdavanja dizajnera. Među ostalim, ljudi su mislili da su cipele samo PR mamac, ali kako se čini... stvarno postoje i naravno da neće doći s malom cijenom.

U posljednje nam se vrijeme zaista čini kao da dizajneri sve češće imaju želju i potrebu dizajnirati takozvane "ružne" cipele. Sandale koje dolaze s čarapama, prozirne cipele, dad sneakers i bizarne potpetice samo su neke koje nam padaju na pamet. Čak su se i neki od naših omiljenih high-street brendova "inspirirali" ovakvim dizajnom i u svoje kolekcije ubacili modele ekstravagantnih potpetica.

 | Autor: miss7 miss7 Zara (299 kuna), Mango (249 kuna), Zara (399 kuna)

Što ti kažeš na ovaj ludi trend koji vlada u svijetu cipela?

Photo: Instagram

Komentari 0