Moda

Kako su "ružne" božićne veste postale chic

U blagdansko doba možete ih slobodno nositi i na posao, a uozbiljite se tek nakon Nove godine

Svaki Božić sjetim se Bridget Jones (da, prvi je film prema legendarnom romanu Helen Fielding izašao još 2001. godine!) i njezinih takozvanih ružnih božićnih vesti, a onda je počelo... Danas su one totalno chic, ma zapravo ružne mi nisu bile ni onda, bilo mi je čudno zašto imaju tako loš imidž, a baš su chic.

 | Autor: arhiva arhiva

Naravo da je to kič, pa kad je tanka ta granica između ukrašavanja i pretjerivanja. Slično vrijedi i za ostale božićne modne ukrase kao što su, primjerice, naušnice s kuglicama i mašleki optočeni šljokicama - ali ih volim.

 | Autor: arhiva arhiva

Sve je to zabavno, zato sam nabavila svojoj obitelji rajfove s Djedicom, sobovima i snješkom. Imat ćemo ih na sam Božić, iako smo se već šetali s njima naokolo...

 | Autor: arhiva arhiva

Ove veste zapravo su praktična stvar, vrlo su tople i dobar outfit na nekoj prigodnoj zabavi, ponajprije obiteljskoj. Zapravo, ako je na poslu atmosfera opuštenija, čak su takve stvari u redu i za uredske prostore. Ali samo tijekom prosinca, odmah nakon Nove godine moramo se uozbiljiti.

 | Autor: arhiva arhiva

Malo sam tražila informacije o tome kako je sve počelo - zapravo je jedna od ikona ovog stila bio glumac Bill Cosby kao Cliff Huxtacle u seriji "The Cosby Show" iz osamdesetih godina. On ih je nosio svaki Božić i tako im dao na slavi. Ako vam se sviđaju te veste, predlažem crvenu općenitu, uvijek je atraktivna: njezine su čarobne nijanse, uz zelenu, specifične za blagdanske kombinacije. Na primjer - mala torbica sa šljokicama boje trave ili baršunaste štikle u tonu crnog vina...

 | Autor: arhiva arhiva

Photo: arhiva

Komentari 0