Moda

Kako su hlače postale specijalan svijet za sebe

Modna sfera hlača stilski se osamostaljuje i apsolutno osvaja ormare, a javljaju se nove: suknja-hlače, tzv. culottes, retromodeli,...

Kupim si ja nove traperice, a tata me pita... a kaj nisu imali čitave? Ha ha, dobra ti je fora. Dakle, rupe, rupice, zakrpe i ostale smetnje na teksturi totalno volim. Te rupaste nosimo već godinama, nikako da zacijele. Štoviše, svijet hlača postaje svijet za sebe, stilski se osamostaljuje i bahato osvaja dio garderobe. Od novijih fora su mi te suknja-hlače iliti culottes, ali moraju biti mekane da bi mi dobro pristajale. Ipak sam niža, ne smijem izgledati kao da sam se utopila u tim hlačama. Zato, ako mekano padaju, djeluju nježnije i sve pet.

 | Autor: arhiva arhiva

U principu imaju dužinu capri hlača, samo što su ove kraće. Caprice su isto pomalo “opasne”, no kad imaju visok struk i neku mašnu, mogu izgledati baš dobro. Bitno je da previše ne skrate siluetu. Gore je dobra neka fora majica ili košulja. Odijelo mi također nije jača strana, radije biram neki voluminozan sako i hlače - nedavno sam u jednom dućanu našla neki retromodel hlača, podsjeća na mrkvu i super izgleda kad se potfrkne.

 | Autor: arhiva arhiva Zara hlače, 300 kuna

Iako, kad nekog vidim u dobrom odijelu, divim se i odmah planiram da ću i ja sebi nabaviti tako nešto, a onda nemam vremena za obilaženje i tako to propadne. Kako je sve toplije, stavljam omiljene skinny traperice na stranu, vadim te razne varijante - lepršave, šarene, lagane ravne, pa ove gore mrkve... Svašta je naraslo u mom ormaru, sudaraju se retroforme i svaki me dan podsjećaju na to da je stil beskrajno atraktivna igra i zabava.     

Photo: arhiva

Komentari 0