Moda

Kako se spakirati za ljetovanje?

Krećete na ljetovanje? Kod pakiranja je potrebno uvijek imati redoslijed, tako ćete biti sigurni da ništa nećete preskočiti.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies Ovisno o duljini trajanja vašeg odmora, pakiranje započnite s laganim jaknama (i deblja košulja može zamijeniti jaknu) – njih stavite na dno torbe koja je praktičnija za nositi i zauzima manje mjesta od kofera. Odjeću u torbu slažite od glave prema nogama. Spakirajte kape (šilterice), nekoliko majica i košulja, pulover ili vestu, pidžamu koju može zamijeniti neka stara, lagana majica, hlače (duge i kratke), neke lanene hlače za “finije” prilike, donje rublje, čarape, hlače za kupanje…

Sjetite se prošlih godina i koju vrstu odjeće niste ni “pipnuli” – to svakako ne nosite sa sobom. Ne zaboravite dobre cipele i japanke koje mogu zadovoljiti duge šetnje po grubom terenu, jaknu nepropusnu na vjetar i vodu. Kad se ne brinete oko garderobe, slobodnije ćete uživati u novom okruženju, ali prvo spakirajte dokumente koji su vam potrebni za putovanje, novac, kartice, i rezervaciju ako imate uplaćen aranžman.

Ako idete u hotel ručnici vam neće trebati. Kada birate torbu ili kovčeg za putovanja, budite mudri. Izaberite prtljagu koja ima dovoljno vanjskih džepova sa strane ili naprijed. Upravo taj prostor možete popuniti sa sitnicama, koje će vam dobro doći i stvarima koje bi vam mogle smetati u glavnom dijelu kovčega. Sa sobom nosite najmanja moguća pakiranja higijenskih potrepština te ih ubacite u takve pretince. No, prije toga ih stavite u nepropusne torbice ili vrećice, kako se tijekom putovanja tekućina ne bi prolila po torbi.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Prije nego što počnete pakirati odjeću u kovčeg, zbrojite koliko ćete dana biti na putovanju. Na krevet posložite odjeću koji biste voljeli ili koju trebate ponijeti. Uvijek postoji šansa da vas zaboli zub na odmoru u nekom mjestu gdje trenutno u blizini nema ljekarna, ili na višednevnom kampiranju. I naravno, ne zaboravite kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom i kvalitetne sunčane naočale.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0