Moda

Kako se pripremiti za sniženja?

Ljetna sniženja samo što nisu počela, a ti si već u panici što kupiti? Vidjela si one divne balerinke s ogromnom mašnom, ili si zapela za to šljokičasto odijelo za koje ti se ne isplati dati par tisuća kuna? Ne brini, malim savjetima ćemo ti pomoći kako da obaviš dobar šoping, izađeš iz trgovačkog cetra punih vrećica, a da usput imaš osmijeh na licu

Bez stresa, molimo te. Famozni "SALE" samo što nije osvanuo na izlozima diljem naše zemlje i inozemstva, a ti već mjesecima govoriš kako nemaš što odijenuti? I mi imamo isti brige, iako smo nabavili velike vreće za vakumiranje u koje spremamo robu. Ili ih nosimo u podrum. Ali, ne brini, nije samo tebi ovo stresan period u kojem moraš spojiti u jednom svoje želje i potrebe. U isto vrijeme voditelji trgovina razmišljaju kako dobro "upakirati" taj proizvod, i kako ga učiniti atraktivnim tebi ili bilo kojem drugom kupucu. Što je najbitnije da naučiš u sniženjima?

Ne trebaš juriti prvi dan

Želiš li i ti biti jedna od 1000 kupaca koji čekaju u 9 ujutro ispred trgovine kako bi kupila tu željenu lakiranu crvenu suknju? Stani na loptu i razmisli dvaput. Kako ti razmišljaš, vjerojatno razmišlja i većina kupaca koji dolaze po svoju robu. Uostalom, prvi dan sniženja cijene su zanemarivo snižene, pa je većina kupaca u "izvidnici". Ipak, da si toliko željela tu crvenu lakiranu suknju, pa vjerojatno bi ju u kupila prije sniženja zar ne?

Ne trebaš kupiti ako nije tvoja veličina

Vidjela si tu cvjetnu haljinu koja ti se svidjela, ali ne u svojoj veličini nego 2 broja preveliku? Priznaj, koliko ti takvo nešto treba u garderobi? Postoje djevojke poput Chloe Sevigny i Caroline de Magniet, koje mogu nositi 3 broja veću odjeću. Postoje, ali su u manjini, ekstremno su vitke i imaj stav zbog kojeg dobro izgledaju što god stavile na sebe, pa bila to djedova košulja iz 50-hi godina prošlog stoljeća. No, vratimo se na tu tvoju haljinu. Nećeš ju vjerojatno kupiti, nego ćeš se više uznemiriti jer ćeš ju morati zamijeniti

 | Autor: Off White Off White

Upoznaj svoj potrošačka prava

Većina trgovina koje su svoje zakone usuglasile s onim europskim omogućavaju povrat robe ili porvat gotovine. Dakle, u roku 30 dana imaš pravo vratiti ili zamijeti komad koji ti ne stoji ili ti se ne sviđa. Dakle, ako ne želiš čekati satima pred garderobom, slobodno si kupi komad koji želiš, te ga isprobaj doma. Ako ti ne stoji, sasvim lako se može vratiti u trgovinu.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Obrati pažnju na klasične komade

Sniženja su izvanredna prilika da uz trendseterske komade, obratiš pažnju i na one koji nisu toliko upečatljivi. Ipak, ljeto je pravo vrijeme za kupnju kožne jakne kojoj cijena može biti snižena i do sedamdeset posto. Koža, kvalitetan pamuk, dobar par traperica, samo su neki od komada koji će ti biti dobra back up opcija tijekom cijele godine.

 | Autor: Frame Jeans Frame Jeans

Photo: Tyler Red

Komentari 0