Moda

Kako se odjenuti kad je ujutro ledeno, a popodne vruće? Složili smo 5 outfita...

Dobrodošla jeseni, naše najdraže zbunjeno godišnje doba! Evo kako probati izaći s njom na kraj...

Jesen je prekrasna, ali nas uvijek dovede u isti problem: temperature su naprosto nemoguće! Taman smo mislili da je kralj s ljetom pa da više ne moramo "kuhati" se u dva popodne, no onda smo upali u situaciju gdje se budimo sa samo tri stupnja, a popodne nas napadne frapantnih 18 stupnjeva. I što sada? Ne preostaje nam ništa drugo no naučiti se slojevito oblačiti i to poput eksperta. Evo nekoliko kombinacija koje bi te mogle spasiti, a da su pomno osmišljene tako da odjeću sa sebe ne moraš skidati, već će biti optimalan omjer ugode bilo da je vruće ili hladno.

1. Majica + prsluk  | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Prsluci mogu izgledati i grozno i fantastično, no odabereš li prsluk-baloner ili prsluk-sako uvijek ćeš izgledati sređeno. Ispod njega možeš nositi deblju ili lakšu pamučnu majicu, a možeš se odvažiti i na laganu dolčevitu ili končanu majicu. Ne voliš li nositi prsluk raskopčan, riješi to kakvim remenom za struk. Kao što vidiš, možeš kombinirati različite lookove, a dodatno će te zagrijati. On će u svakodnevnim kombinacijama izgledati odlično na traperice (predlažemo retro modele visokog struka!) te na popularne "ružne" tenisice, ako tvoj đir nisu gležnjače koje se uvelike nose. Naravno, možeš odjenuti i suknjicu, no predlažemo na nju barem tanku najlonku - ujutro će te malo zagrijati, popodne neće biti previše vruće u njima.  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp Majica 69,90 kn (Bershka); Prsluk 299,90 kn (Zara)

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp 1. Traperice 199,90 kn (Zara); 2. Tenisice 249,90 kn (Pull & Bear); 3. Torbica 139,90 kn (Bershka)

2. Košulja/haljina + vesta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 26|ZG|CRO 🏠 (@jelenamarinovic) on

Baš kao Blair Waldorf iz "Tračerice", nosi košulju s vesticom. To može biti i košulja s printom uz kakav kardigan, ne moraš se zadržati na jednom modelu veste i tipičnoj bijeloj košulji. Jednako zgodno izgledat će kakva romantična cvjetna haljina preko koje ćeš nabaciti vestu - koju kasnije lako skineš ako ti je prevruće (iako, ideja je da ti ona služi umjesto jakne), a svejedno imaš formiran outfit. Detalje neka čine naušnice, pa budi sigurna da s vestom i bez nje sve izgleda jednako dobro. I u ovoj situaciji predlažemo najlonke, doduše najljepše će izgledati neke debele. S obzirom na to da smo predložili midi haljinu, tijekom jutra će ti grilonke zaista grijati nogu, a popodne ako temperature dođu i do 20 stupnjeva, najlonke jednostavno možeš skinuti. Ovakva kombinacija će predobro izgledati i uz ravne čizme s izrezima kakve se nose već nekoliko sezona, a još aktualniji izbor su gležnjače na petu s debljom mrežicom.  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp Haljina 299,90 kn (Zara); Vesta 297 kn (H&M)

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp 1. Torbica 69,90 kn (Bershka); 2. Gležnjače 599,90 kn (Zara); 3. Naušnice 40 kn (H&M)

3. Končana majica + kožna jakna

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Korana Marovic (@korana_marovic) on

Okej, ova kombinacija može ispasti i malo toplija od očekivanog, no to će ovisiti samo o debljini majice i dužini rukava. Končani komadi nose se već godinu dana, a volimo ih jer u njima izgledaš puno sređenije nego u običnom T-shirtu, a dobro se nose na najrazličitije kombinacije. Kožna jakna je ionako apsolutno jesenski komad, pa vjerujemo da ćeš jedva dočekati da uskočiš u nju. Uz ovaj dvojac ide doista svašta - odlučiš li se za kratku suknjicu, predlažemo popularne čizme iznad koljena jer će te istovremeno grijati, a opet ćeš imati i goli dio noge, a možeš je spariti i s najobičnijim uskim trapericama i tenisicama i svejedno ti neće biti (pre)vruće.   | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp Končana majica 199,90 kn (Pull & Bear); Jakna od umjetne kože 299,90 kn (Bershka)

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp 1. Suknja 179,90 kn (Zara); 2. Čizme 349,90 kn (Stradivarius); 3. Torbica 129,90 kn (Pull & Bear)

4. Sweatshirt + traper jakna  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Na prvu ne spojivo, ali totalno ide! Bitno je samo da je traper jakna šira, a sweatshirt nešto uži, inače će ti se ružno skupiti u rukavima i na ramenima. Ova kombinacija ima pravi streetstyle štih, pa nije možda idealna za ured u kojem je odijevanje "uštogljeno", ali je svakako idealna kombinacija za subotnje jutro kad s frendicama kreneš na kavu, pa te usred dana napadne toplinski val. Ovisno o danu, jaknu možeš "blogerski" nositi samo na ramenima tako da ti grije leđa ili ćeš je odjenuti. Ovu kombinaciju ili nosiš vrlo bazično, na traperice ili ako se usudiš na nešto otkačenije poput midi suknje i tenisica. A torbica? Eventualno kakva vreća, torbica oko struka ili ruksak!  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp Sweatshirt 150 kn (H&M); Traper jakna 169,90 kn (Mango)

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp 1. Suknja 229,90 kn (Zara); 2. Tenisice 379,90 kn (Bershka); 3. Torbica oko struka 99,90 kn (Bershka)

5. Sokne i šalovi: kako nositi ove super korisne dodatke uperkorisni dodaciokne i šalovi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marija Nikšić 🎀 (@ormarija) on

Zašto ne bi sa sobom ponijela šal ili obukla sokne? Možda čak i natkoljenice?! Ovi modni dodaci zaista čine razliku kada je toplina u pitanju, a fantastičan su modni dodatak koji se može raznovrsno kombinirati. Sada se sokne nose čak i na štikle... Možeš se odlučiti ili za jedan od ovih komada ili za oba kada slažeš styling, a kombiniraj ih onda uz laganije majice dugih rukava i mini suknjice, jer uz deblje i duže komade bit će naprosto pretopli za ovo vrijeme.   | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp Šal 199,90 kn (Mango); Čarape iznad koljena 75 kn (H&M)  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp 1. Majica 70 kn (H&M); 2. Suknja 149,90 kn (Pull & Bear); 3. Čizme 599,90 kn (Zara)

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0