Moda

Kako pravilno odabrati kupaći prema građi tijela

Pronaći savršeni kupaći za svoj oblik tijela često je veliki izazov, ali nije ga nemoguće ispuniti. Evo na koji način možeš pronaći onaj badić koji će ti najbolje pristajati...

Ako još uvijek nisi pronašla badić u kojem ćeš se osjećati i izgledati dobro, donosimo dobre vijesti. Bez obzira kakav oblik građe tijela imaš, postoje 'the badići' koji će u svakom trenutku laskati tvojoj figuri.  Ne vjeruješ nam? Čitaj dalje. Za početak, važno je razlikovati različite tipove građe tijela. Imamo ih četiri, a to su: kruškolik oblik, pješčani sat, oblik mrkve ili trokutasti oblik te oblik jabuke. Sukladno svom obliku tijela trebaš pronaći idealan kupaći kostim. Naravno, uz našu pomoć!

U nastavku ti donosimo savjete kako izabrati badić koji će najbolje istaknuti tvoje prednosti, a sakriti sve sitne nedostatke (ako ih ima). Također, imamo i odlične ideje za sve djevojke koje imaju velike grudi!

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Pješčani sat

Za ovu građu tijela karakteristične su veće grudi ili grudi koje su jednake širine kao kukovi, tanki struk i jača bedra i šira ramena. Prvi problem koji su javlja je onaj s konvencionalnim veličinama, a sve se samo pogorša kada se donji i gornji dio bikinija ne mogu kupovati odvojeno. Srećom, postoje brendovi koji dobro razumiju žensko tijelo pa je komade moguće kupovati odvojeno.

Drugi problem je i nošenje popularnog bandeau bikinija. On je za žene s velikim grudima najčešće tabu i mišljenja su kako ovaj kroj jednostavno „ne drži“ grudi dovoljno čvrsto. Mi smo pronašle upravo takvu vrstu kupaćeg kostima koji možeš nositi bez straha da će "ispasti". Ako te baš previše strah, onda uzmi bikini sa širim naramenicama. Što su šire, to osiguravaju više stabilnosti tvojim grudima. Možeš odabrati i dvostruke naramenice, ali trebaš zazirati od onih koje se vežu oko vrata. One mogu izazvati prevelik pritisak na grudi. Osim naramenica, odaberi i dobru potporu na leđima. Kad je riječ o ovom obliku tijela, najbolje bi bilo izabrati duboke gaćice koje će naglasiti tanki struk. Ipak, nemoj to shvatiti previše ozbiljno i odaberi model gaćica u kojima se najbolje osjećaš. Ako može Kim Kardashian, možeš i ti. 

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR Anita kupaći kostimi - kn

Građa poput jabuke 

Građa tijela u obliku jabuke prepoznatljiva je prema uskim ramenima, grudima prosječne veličine, tankim nogama te većem trbuhu. Upravo taj veći trbuh većina djevojaka i žena želi sakriti. Odlično rješenje za to su gaćice visokog struka, kao i oni jednodijelni s naborima ili, pak, oni sa cvjetnim uzorcima. Možeš pokušati i s gaćicama koje izgledaju kao hlačice kako bi istaknula tanke noge. 

 | Autor: ASOS, s lijeva na desno: 170 kn, 555 kn, 257 kn

 

Trokutasta (mrkva) građa

Ovaj oblik tijela podrazumijeva široka ramena, male grudi, nepostojanje struka, uski kukovi te duge i vitke noge. Najbolji izbor bit će kupaći kostim s grudnjakom koji se veže oko vrata. Poželjan je i model kupaćeg kostima koji će pomoću detalja naglasiti struk ili donji dio tijela. Dobar odabir su panty gaćice koje će te u bokovima malo proširiti i tako cijelo tijelo učiniti skladnijim.

Možda vas zanima Provjerili smo kakve kupaće nose slavne cure ove sezone Rubrika Stars Stars

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR ASOS, s lijeva na desno: 365 kn, 315 kn, 210 kn

Kruškolika građa

Kruškoliku građu karakteriziraju uska ramena, male grudi, izraženi, uski struk, ravan trbuh, veća stražnjica i jaka bedra. Ovaj oblik tijela jako voli jednodijelne kupaće kostime. Ako radije biraš bikini, izaberi one modele koji nemaju tanke trakice. Poželjno je da gornji dio bude efektan - sa upečatljivim uzorkom, patentima, vezicama ili volanima. 

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: ASOS (170 kn), ASOS (150 kn), Forever 21 (420 kn)

I naposljetku, bez obzira na to kojoj građi tijela pripadaš, najvažnije je da se u svojoj koži osjećaš dobro, a dobar odabir badića sigurno će tome pomoći. Zato odaberi onaj pravi, a mi ti predlažemo da svakako pogledaš raznoliku ponudu Anita kupaćih kostima. Vjeruj nam na riječ, modeli su to koji će oduševiti i tebe i tvoju figuru. 

Sponzorirani sadržaj: missMind za miss7

Photo: Thinkstock / Spencer Davies