Moda 30. lipnja 2016.

Kako od stare odjeće napraviti novu?

Goran Čižmešija.

Spojiti staru odjeću s novim i modernim komadima ponekad je prava umjetnost. No, neki stari komad odjeće lako možete pretvoriti u zgodan komad uz male prepravke ili dobru kombinaciju. Tako na primjer starom kaputu ili baloneru možete podariti novo ruho ako zamijenite puceta, stavite neki zgodan broš, šal ili maramu.

Donosimo vam tri savjeta kako možete spasiti staru odjeću i osvježiti garderobu:

1. Nikada nemojte kombinirati vrećaste i široke hlače s istom takvom majicom i jaknom, jer ćete tako zaokružiti izgled i djelovati kao da ste navukli na sebe prvo što ste pronašli u ormaru. Ako imate široku jaknu, nemojte ispod nositi vrećastu, prugastu košulju ili nešto šareno. Puno bolje će izgledati obična bijela uska majica s trapericama. Također, nemojte odjenuti model širokih nogavica, već odaberite moderan kroj uskih nogavica rezanih iznad zglobova. Isto pravilo vrijedi i za široku majicu, tuniku ili bluzu koje obavezno treba nositi uz uske hlače.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

2. Boje na majicama i bluzama s vremenom blijede od pranja bez obzira na to koliko pazili na njih. Ako se radi o pamučnim stvarima koje obožavate i u kojima se dobro osjećate, jednostavno ih odnesite na bojenje, ali se svakako posavjetujte o tome koja će boja biti najsličnija onoj koju želite, a to ovisi o podlozi i sastavu materijala. Time ćete osvježiti bilo koji odjevni predmet.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

3. Vintage stil vrlo je moderan ove sezone i omogućava puno kombinacija odjeće i dodataka koji su pripadali još vašoj baki. Ogrlice i nakit u vintage stilu lako možete iskombinirati s modernim komadima odjeće poput košulja ili ravnih suknji. Vintage detalji će i najobičniju odjeću pretvoriti u jedinstven stil, zato u ovo doba krize dobro pogledajte što se skriva u bakinim i maminim ormarima.

Komentari 0