Moda 29. svibnja 2013.

Kako kombinirati salonke na špic?

Danijel Berković/Pixsell.
1/10

Salonke na špic ubrajaju se među klasične komade koji nikad ne izlaze iz mode. U posljednje vrijeme su se nametnule kao vodeći trend te su u drugi plan potisnule one zaobljenje. Podjednako se nose uz dnevne i večernje kombinacije, uz ležerne, ali i svečane komade.

One su ona univerzalna vrsta obuće koja prkosi sezonama. Možda je sad jedan od vodećih trendova, no to ne znači da će nestati za koju sezonu. Salonke s blagim špicom su klasika, onaj komadi koji pristaju uz razne stilove. To su univerzalne cipele koje pristaju uz svaki styling.

Styling uz traperice boyfriend kroja

Uvriježeno je mišljenje da su salonke rezervirane samo za večernje kombinacije u kojima prevladavaju ženstveni i pomalo klasični komadi. No, to odavno više nije pravilo. One odlično funkcioniraju i s takozvanim „muškim“ komadima, kao što su traperice boyfriend kroja te trendi šilterica.

 | Autor: Danijel Berković, Igor Kralj/PIXSELL, PR Danijel Berković, Igor Kralj/PIXSELL, PR Naime, miješanje različitih stilova odlično funkcionira kad je to dozirano. Traperice širokog kroja i šilterica su ležerni i sportski komadi. No, kad se kombiniraju uz ženstvene salonke i prozirnu bijelu košulju dobivaju profinjenu notu koja odlično funkcionira. Ovaj styling možete nositi kako tijekom dana, tako i za večer. Za dan birajte ležernu veliku torbu, dok za večer odlično funkcionira i clutch torbica.

Retro proljetna haljina

Naravno, salonke su stvorene za ženstvene kombinacije u kojima dominira haljina. Za ovo proljeće birajte lepršave retro haljine koji nosite uz minimalan nakit. Crvene salonke odlično se uklapaju uz šarene proljetne i ljetne kombinacije.

 | Autor: Igor Kralj, Danijel Berković/PIXSELL Igor Kralj, Danijel Berković/PIXSELL Ako ste naklonjeniji klasici, birajte torbicu koja će donekle biti u skladu s cipelama. Na taj način vaš styling neće djelovati šareno. Razigrana haljina daje dozu lepršavosti i ublažuje ozbiljnost. Ogrlice i narukvice ostavite za neke druge kombinacije. Styling ukrasite naušnicama ili statement prstenjem.

U galeriji detaljnije pogledajte komade iz predstavljenih kombinacija...

Komentari 0