Moda
1/11

Kako kombinirati pencil suknju?

Ona je elegantna i ženstvena, ubraja se u klasične ženske komade s kojima ne možete pogriješiti. Upravo zbog toga pencil suknja čini okosnicu većine ženskih poslovnih uniformi. No, uz malo poigravanja, svoj najdraži poslovni komad lako pretvarate u sastavni dio moćnog večernjeg stylinga.

Fascinantno je kako tako jednostavan i klasičan komad posjeduje toliku stilsku moć. Nažalost, dugo vremena je pencil kroj bio zanemaren na modnim pistama te tako i u ponudi highstreet brendova. Jedan od razloga leži u njegovom jednostavnom, no strogom kroju te, naravno, poveznici s poslovnim uniformama. Victoria Beckham i njen brend zaslužni su za povratak pencil kroja – u kratkom vremenu pencil suknja i haljina postale su IN komad čija popularnost ne opada ni iduće sezone. Pencil kroj ističe ženstvenost i eleganciju i upravo zbog toga lako se transformira iz poslovnog u večernji styling.

Poslovni look

Pencil suknja idealan je odabir za poslovni styling jer ćete s njom zadržati ženstvenost, a ipak isticati potrebnu strogoću i držati se dress codea. Kako ipak ne biste bili prestrogi, odlučite se za zaigranu i romantičnu košulju šireg kroja koju ćete uvući u suknju te pustiti da opušteno pada preko struka. Kako biste isti efekt postigli i kod donjeg dijela tijela, birajte trendi sandale na punu petu, koje su jedno udobniji i praktičniji odabir za cijeli dan.

 | Autor: Danijel Berković, Jurica Galoić, Davorin Višnjić/PIXSELL, PR Danijel Berković, Jurica Galoić, Davorin Višnjić/PIXSELL, PR Kad su modni dodaci u pitanju, svedite ih na minimum. Kako je košulja sama po sebi poprilično upadljiva, birajte tek male naušnice. Klasičan model torbe osvježen je neobičnom bojom koja unosi svježinu cjelokupnom stylingu.

Večernji look

Možda se pencil suknja čini kao prestrog i klasičan odabir za večernji styling, no uz prikladne dodatke, ovaj model suknje može biti itekako seksi. Kombinirali smo trendi komade te tako stvorili izazovnu i IN kombinaciju u kojoj ćete se u isto vrijeme osjećati zavodljivo, elegantno i profinjeno.

 | Autor: Danijel Berković, Jurica Galoić, Davorin Višnjić/PIXSELL, PR Danijel Berković, Jurica Galoić, Davorin Višnjić/PIXSELL, PR Top s peplumom jedan je od najpoželjnijih komada sezone, a s pencil suknjom dodatno ćete istaknuti struk. Gola remena ukrasite statement crno-srebrnom ogrlicom koja pruža rokerski štih cijeloj kombinaciji. Uz nju izvrsno se uklapa veliki prsten s tri velika kamena. Pink salonke na špic pružaju neočekivani twist na kraju styling. Clutch crna torbica strogih linija pristaje uz pencil suknju i izvrsno zaokružuje ovaj elegantni, a ipak izazovni večernji look.

U galeriji pogledajte pojedine komade koji su korišteni za slaganje stylinga...

Photo: Danijel Berković, Jurica Galoić, Davorin Višnjić/PIXSELL, PR

Komentari 0