Moda
1/13

Kako je nastala nova eNVy room kolekcija?

Mjesec ožujak nam je u znaku deadlinea. Deadline za muziku, deadline za frizuru, deadline za šminku, deadline za vizualizaciju, deadline za kolekciju, deadline za pozivnice, deadline za fitting, deadline za ovo - deadline za ono. A i ovu kolumnu upravo pišemo u deadlineu. Zašto? Ovaj nam je mjesec rezerviran za  Dove Fashion.hr, a to znači da kreće kaos!

 | Autor: Privatno Privatno Koliko god se trudili da se svi deadlineovi ispoštuju uvijek ostaje taj osjećaj paničnog, ubrzanog ritma koji nas obuzme jer sve je (kako smo već napisali) u deadlineu. Kako se taj dan revije bliži tako će se  taj užurbano panični osjećaj intenzivirati. Možda djeluje da je panika nastala zbog neorganiziranosti, no nije u tome stvar. Ovo sezone smo čak i gotovi s kolekcijom tjedan dana prije same revije, tako da ako ćemo već o organiziranosti onda smo ovaj put nadmašili sami sebe.

No, problem (ako ga tako možemo nazvati) leži u tome što konstantno imamo potrebu (a i vrijeme) updateom kolekcije s novim haljinama, iako je već cijela zaokružena na planiranih 20 modela prije tjedan dana. Svakim danom koncept kolekcije dobiva još jednu grupu iz koje se rađa još jedna nova grupa pa smo tako evo došli (za sad) na….30? 32? A ideje same od sebe i dalje dolaze i naviru kao tsunami, pa tako neće čuditi ako se opet nađemo u situaciji kako neispavani stojimo zaglavljeni u autu negdje u prometnom kolapsu s hrpetinom robe i cipela, a sat vremena je do početka revije. Sva sreća da smo ovaj put treći (ili četvrti) po redu za prikazati kolekciju, jer kako je krenulo toj  kolekciji nema kraja trenutno.

 | Autor: Privatno Privatno Nova boja i novi materijal (koji smo moooorali imati), iako se perfektno nadovezuju na cijeli koncept kolekcije ipak mijenjaju neke sitne, ali bitne stvari. Recimo, make up. Prvo smo ga zamislili sa zlatnim ljuskicama na očima i debelim tušem. Nešto kao dekadentna pin up diva. No, kako se kolekcija povećava i dobiva još jednu dimenziju tako i make up možda više nije najpogodniji da bi zaokružio cijelu priču u jednu savršeno kompaktnu cjelinu. Bio bi to golden overdose u najmanju ruku. Svi ti mali, sitni detalji jako su bitni, a ponekad i krucijalni da bi mogli ispričati priču tako da je i baba u zaseoku gornjem shvati i prepozna. A tu je i dalje onaj neizostavni element s početka ovog teksta – deadline!

Upravo to je razlog za treniranje discipline neobuzdanog naviranja ideja koje moraju u nekom trenutku dobiti svoju točku na kraju vrlo složene rečenice. Ove sezone smo fascinirani s mnogo stvari koje je ponekad teško sročiti u jednu smislenu rečenicu koja bi najbolje opisala kolekciju. One su kreativno puno više nego što netko drugi osim autora u potpunosti može shvatiti. Zbir je to svega i svačega što vas impresionira posljednjih mjeseci upakirano u jednu estetiku prepoznatljivu širem auditoriju. Naša nova kolekcija je upravo jedan fini čušpajz  (kako ju mi volimo zvati) koji  odiše retro prizvukom spajajući naočigled ne spojive elemente kao što su dnevni komadi s večernjima, balansirajući između romantične čednosti i pin up seksipila.

 | Autor: Privatno Privatno Tim se slijedom silueta  kreće od lepršave do pripijene, s mnogo dominantnih floralnih motiva, ali i colour blockinga. Mnogo je tu Veronice Lake, Dite Von Tees, pomalo i Lane Del Ray, Mad Mana, glamura 40-tih, ali s jakim utjecajem pedesetih i u nešto smirenijem koloritu nego naša aktualna kolekcija za proljeće/ljeto 2012. Dakle čušpajz, ali onaj fini nakon kojeg poližete prste (barem tako volimo misliti!) Ništa revolucionarno i pretjerano novo, samo reintepretirano na jedan drugačiji način i prilagođeno današnjoj modernoj ženi. I eto… toliko o kolekciji za sada. Sutra nas čeka novi dan, nove obaveze, novi sastanci, novi klijenti, novi deadlinei. Čeka nas fitting, proba frizure, biranje cipela, dijeljenje pozivnica, snimanja i intervjui, a za sve to se nije loše i naspavat I napuniti baterije. Tri sata su u jutro, buđenje je u devet. Vidimo se na Fashion.hru. Drž’ te nam fige.

Voli vas eNVy room!

U galeriji detaljnije pogledajte kako nastaje nova kolekcija...

Photo: Privatno

Komentari 0