Moda

Kako dizajneri pronalaze inspiraciju?

„eNVy room novom kampanjom najavljuje jesen“. Tako je započeo naš PR text koji prati kampanju koju smo neki dan izdali i sada bismo najradije pregrizli jezik jer je temperatura sutradan pala za nekih 15 stupnjeva i od dizajnera smo postali vidilice. Jedino što nas u jesen veseli su boje lišća i slojevito oblačenje, ali da se nas pita- mi bi da ljeto traje cijelu godinu. No da se utješimo i ostanemo barem u glavi još malo u ljetu i visokim temperaturama, dovršavamo kolekciju za proljeće/ljeto 2014. koju ćemo predstaviti na skorašnjem Perwoll Fashion.hr-u. Prvi komadi se već završavaju.

 | Autor:

I izgledaju jako dobro. Kompletić od navy blue čipke za sad je vodeći model koji će otvoriti reviju, osim ako ne promijenimo cijeli koncept kako se modeli razvijaju i izlaze iz naše radionice. Nedavno smo baš odgovarali na pitanja za jedan intervju o našoj novoj kolekciji i zapeli smo na pitanju o inspiraciji, jer uvijek imamo osjećaj da odgovor mora biti nešto tipa „inspirirali smo se s tim i tim vremenom, tom i tom osobom, ovom ili onom knjigom, pjesmom, filmom...“ Kao, recimo, na našoj prošloj kolekciji gdje je inspiracija bila mlada Brigitte Bardot. No, ovoga puta nemamo opipljivu inspiraciju. Nadovezujemo se na našu prethodnu (aktualnu) kolekciju kojoj je glavna nit vodilja bila damska retro elegancija koja nije izričito vezana za jedno povijesno razdoblje. Tako će biti i u ovoj novoj za proljeće ljeto.

 | Autor:

Već smo napomenuli navy blue boju koja nam se već neko vrijeme vrti po glavi jer nas asocira na ljeto i more. Druga boja koju dugo nismo koristili je smaragdno zelena koju inače jako volimo. Zadnji puta smo ju koristili u kolekciji 2009. godine i svaka haljina koju smo napravili u toj boji bila je hit. Naći će se tu i crveni komadi, kao i oni boje pudera, a završit ćemo naravno s bijelom. Ne samo u vjenčanicama nego i u dnevnim komadima kojima se ovoga puta jako veselimo, posebno zato što smo nabavili fantastičnu čipku koja odlično funkcionira svojom ne nametljivošću i za dan i za noć.

No najveća novost će biti dvije stvari s kojima se do sad nikada nismo uhvatili u koštac. To su laser cut eco koža i plise. Toliko se tome veselimo da bi najradije cijelu kolekciju isplisirali i stavili u laserski rezanu eco kožu, no to bi bilo ipak malo previše. Ne trebamo govoriti da smo probali i čipku plisirati. Novost u kolekciji su svakako i čipkasti kompletići s jednostavnim topovima, nošeni s pencil suknjama ili hlačama špic kroja. Vodili smo računa o kombinatorici pojedinih komada tako da se, primjerice, top nošen na suknju vrlo lako pretvara u haljinu, dok već s hlačama dobivamo iluziju kombinezona. Vrlo lako nosivo i to gotovo za sve prigode.

 | Autor:

Večernji program osim u čipki izrađen je i od lepršavog muslina u raskošnom i pomalo strogom pliseu. Haljine i dalje koketiraju između čednosti i seksipila, ostavljajući tek jedan dio kože otkrivenim bilo to leđa ili duboki dekolte. Dužine su najčešće maksi ili nešto ispod koljena. I ove sezone pripremamo pokoje iznenađenje u suradnji s Doveom koji nam je i ove godine glavni sponzor revije. T- shirt majice s novim printevima su također zastupljene i odmah nakon završetka pisanja ove kolumne se bacamo na osmišljavanje printeva i vizuala koji će zaokružiti ovu kolekciju.

Toliko za sad dragi naši. Vidimo se na Perwoll Fashion.hr-u!

Photo: None

Komentari 0