Moda

Kako da jeftina bižuterija izgleda kao dijamanti?

Jeftin, a efektan nakit jedna je od najvećih ženskih slabosti pa ne čudi što se među njima skrivaju i prava modna (jeftina) blaga...

Za mnoge žene ne postoji ništa uzbudljivije nego kada pronađu jeftin komad nakita (po mogućnosti na dodatnom sniženju) koji izgleda nevjerojatno luksuzno. Ipak, iskusnom oku nikada neće promaknuti činjenica kako je samo riječ o vještoj replici.

No, postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da idućim svojim 'shopping ulovom' prevarite čak i prave znalce...

BOJA

Ako se previše sjaji - ostavite ga tamo gdje ste ga i pronašli. To je prvi signal koji nam otkriva kako je riječ o (jako) jeftinom materijalu. Radije odaberite nešto tamnije nijanse.

PLASTIČNI KAMENČIĆI

 | Autor: arhiva arhiva

Koliko god vas privlačile blještave neonske boje na onom predivnom prstenu (ili bilo kojem drugom komadu nakita), vrijeme je da zaboravite na njega. Umjesto toga, odlučite se za prozirne kamenčiće koji će vašem nakitu dati dašak glamura.

KOŽA U BOJI

Jednostavno je - ne želite zelen vrat, prst, zglob ili bilo koji drugi dio tijela! No, uz niske cijene često (gratis) dobijete upravo tu povlasticu koja nimalo suptilno otkriva koliko ste platili svoj novi komad nakita. Izbjegavajte bakar, pozlaćeni nakit...

TEŽINA

Da se razumijemo, govorimo o težini nakita, a ne vašoj... Bitno je obratiti pozornost i na ovaj detalj. Naime, ako je nakit prelagan, uvijek će izgledati (pre)jeftino. No, to ne znači da morate odmah posegnuti za najtežim, najupečatljivim i modno najupitnijim komadom nakita koji vidite. Pravilo zlatne sredine vrijedi i u ovom slučaju.

 

Photo: arhiva

Komentari 0