Moda

Junakinje Igre prijestolja nose nakit hrvatskog dizajnera

Otkrijte kako je nakit Zlatarnice Jozef Gjoni obišao svijet...

Ovih dana, kad su aktualni darovi za krizme i vjenčanja, brojni Zagrepčani ulaze u Zlatarnicu Jozef Gjoni u Jurišidevoj ulici, gdje ih privlači tradicija kvaltetnog nakita, obiteljska priča, životopisan izgled izloga i prostora, kao i želja da imaju nakit iz omiljene im serije – "Igre prijestolja".

 | Autor: Jozef Gjoni Jozef Gjoni

Glumica ovog popularnog serijala, Vitalna Diana Rigg (77), ponosno je nosila filigransku srebrnu pozladenu ogrlicu Jozefa Gjonija, glumeći kneginju Olennu Tyrell. Ljubitelji ove popularne serije sigurno se sjedaju scene vjenčanja Margarey i kralja Joffreyja Baratheona. Baš za tu priliku kneginja Olennu Tyrell nosila je Gjonijevu ogrlicu iz skupine dubrovačkog tradicijskog nakita. Jozef ispočetka nije ni znao za koju seriju radi nakit, niti je obožavatelj “Igre prijestolja” pa još nije ni vidio kako njegova djela izgledaju na televiziji.

   | Autor: YouTube YouTube

Poznato je da se već tri generacije obitelji Gjoni bave zlatarstvom. Jozef Gjoni specijalist je za hrvatski tradicijski nakit čiji je obrt utemeljen još 1971. u užem centru grada. Njegov jedinstven zlatni i srebrni, ručno izrađeni nakit, ukrašen dragim i poludragim kamenjem i koraljima nose ljudi širom svijeta, kao i junaci serije "Igre prijestolja" gdje je unikatan dio kostimografije.

 | Autor: Jozef Gjoni Jozef Gjoni

Nakit i ručno izrađeni predmeti ved su krasili brojne hrvatske glumce i glumice. Tako plaketu za Naj Histriona i Naj Histrionku, ove godine Ana Majhenid i Ivica Pucar, ved tradiocionalno svake godine izrađuje Jozef Gjoni koji kaže da je to njegov doprinos Zagrebu i kulturi. Na malim ekranima Gjonijeve kreacije mogli ste vidjeti i u seriji "Loza". S obzriom na ovakvu popularizaciju hrvatskog tradicijskog nakita predviđamo novi must have trend.

Photo: arhiva

Komentari 0