Moda

Jeste li za vikend na moru?

Frendica se neki dan kupala na moru, kaže, bila je voda hladna za poludjeti, ali se ipak ubacila. Vjerujem joj, i sama prolazim te slatke muke kad prvi put u sezoni skoknem u morske krajeve pa se na totalno praznoj plaži suočim s kilometrima sunčeva sjaja koji me bacaju u trans opuštanja i katapultiraju u neku drugu sferu.

Koža najednom prži, nekako je to baš užitak nakon duge i hladne zime. I prvo kupanje pada - u kovčegu mi se, naravno, nalazi sva oprema koja definira vikend na moru. To je pod broj jedan neka kaftan haljina koja leprša na vjetru, brzo se suši, šarena je i totalno udobna.

 | Autor: arhiva arhiva

Pod dva to su japanke s nekim ukrasima. Posljednjih godina volim i one sandale s remenčićima, ali nemam živaca na plaži ih stalno skidati i kopčati, pa je tu varijanta natikača. I one se moraju sjajiti. Ipak je ljeto i sve oko mene je sjajno. Onda ide šešir - neki dan sam radila u vrtu i bome nisam mogla u podne bez škrlaka na glavi. Taj mi ima veliki obod da mi sakrije lice sa svih strana, ali zato je onaj morski gotovo pravi kaubojski. Nisam u Teksasu, ali kad je riječ o morskim trendovima, nekad me podsjećaju na ludi ljetni festival. Gledala sam badiće za ovo ljeto, primijetila sam da ima puno jednodijelnih kupaćih kostima. Kao da se neka čednost vratila u modu.

 | Autor: arhiva arhiva

Retro, s točkicama i mašlekom na struku... Ima mnogo boja, šarenila, ali hit kroj je uglavnom zatvorenog tipa. Ipak, moj je favorit bikini style. Osim spomenutog, tu je i topla “hoodica”. Ima nešto posebno divno kad si u tim prvim sezonskim posjetima moru, nakon kupanja i sve te vrućine, usred laganoga večernjeg povjetarca, navučem toplu “hoodicu”.

Photo: arhiva

Komentari 0