Moda 04. lipnja 2016.

Jeste li za vikend na moru?

arhiva.

Frendica se neki dan kupala na moru, kaže, bila je voda hladna za poludjeti, ali se ipak ubacila. Vjerujem joj, i sama prolazim te slatke muke kad prvi put u sezoni skoknem u morske krajeve pa se na totalno praznoj plaži suočim s kilometrima sunčeva sjaja koji me bacaju u trans opuštanja i katapultiraju u neku drugu sferu.

Koža najednom prži, nekako je to baš užitak nakon duge i hladne zime. I prvo kupanje pada - u kovčegu mi se, naravno, nalazi sva oprema koja definira vikend na moru. To je pod broj jedan neka kaftan haljina koja leprša na vjetru, brzo se suši, šarena je i totalno udobna.

 | Autor: arhiva arhiva

Pod dva to su japanke s nekim ukrasima. Posljednjih godina volim i one sandale s remenčićima, ali nemam živaca na plaži ih stalno skidati i kopčati, pa je tu varijanta natikača. I one se moraju sjajiti. Ipak je ljeto i sve oko mene je sjajno. Onda ide šešir - neki dan sam radila u vrtu i bome nisam mogla u podne bez škrlaka na glavi. Taj mi ima veliki obod da mi sakrije lice sa svih strana, ali zato je onaj morski gotovo pravi kaubojski. Nisam u Teksasu, ali kad je riječ o morskim trendovima, nekad me podsjećaju na ludi ljetni festival. Gledala sam badiće za ovo ljeto, primijetila sam da ima puno jednodijelnih kupaćih kostima. Kao da se neka čednost vratila u modu.

 | Autor: arhiva arhiva

Retro, s točkicama i mašlekom na struku... Ima mnogo boja, šarenila, ali hit kroj je uglavnom zatvorenog tipa. Ipak, moj je favorit bikini style. Osim spomenutog, tu je i topla “hoodica”. Ima nešto posebno divno kad si u tim prvim sezonskim posjetima moru, nakon kupanja i sve te vrućine, usred laganoga večernjeg povjetarca, navučem toplu “hoodicu”.

Komentari 0