Moda
Zelena jesen je pred vratima Zelena jesen je pred vratima Zelena jesen je pred vratima Zelena jesen je pred vratima Zelena jesen je pred vratima Zelena jesen je pred vratima Zelena jesen je pred vratima 1/11 Zelena jesen je pred vratima Zelena jesen je pred vratima Zelena jesen je pred vratima Zelena jesen je pred vratima

Jesen nikada nije bila zelenija: In su sve nijanse

Svake godine u jesen vladaju crvena, smeđa, žuta, no ove je zelena na modnom tronu, i to posebice nijansa "lush meadow"

Svaka sezona ima svoju boju. U jesen smo navikli da su to tamnosmeđe, bogato crvene i žute koje naginju prema boji senfa, a ove godine prišuljala se i jedna zelena. Njoj je uspjeh predvidio i najveći autoritet kad su boje u pitanju Pantone, a boju su nazvali “Lush Meadow”.

 | Autor: ABACA/PIXSELL ABACA/PIXSELL

Kao nikada do sada modne su piste, ali i dućani high street brendova prepuni zelenih komada. Ova je boja sofisticirana, elegantna i daje neku posebnu dozu luksuza komadima koji su obojeni u nju. Nakon što je osvojila piste, pojavila se i u trgovinama, a čini se da nekako najviše “voli” baršun, koji je apsolutni pobjednik sezone, barem što se materijala tiče. Naravno, svaki je brend i dizajner interpetira na svoj način pa je možete pronaći u svakakvim nijansama - od one u boji trave do smaragdno zelene koja u ovu sezonu donosi ultimativni glamur. Jedno je sigurno, ova je boja preuzela mjesto bojama koje svake godine vladaju jesenskim trendvoima, a u nju su se zaljubili brojni dizajneri.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Osim što može izgledati vrlo elegantno, dostojno crvenog tepiha ili kakve kraljevske večere (na koju ćete jedanput sigurno otići...), dizajnerica Barbara Bui pokazala je kako je ova boja spremna i za ulicu. U njezinoj se kolekciji nalaze odlične kožnate suknje, hlače, blejzeri i visoke čizme u ovim nijansama, a zelena svilena košulja posebno oduzima dah. Sve podsjeća na osamdesete, ali bez onoga preistaknutoga kiča i prevelikih naramenica. Jedan i jedini Karl Lagerfeld Fendijevom kolekcijom naučio nas je kako zelenu kombinirati s tamnoplavom, a Marnijeve hlače odmah ćete poželjeti obući na posao. Zelena je groznica uhvatila i modne kuće Iceberg, Tory Burch, Martin Grant, Roland Mouret te Monique Lhuillier. Ako vas još treba nagovarati, predlažemo da provjerite kakvo mjesto zelena boja ima u Guccijevoj kolekciji. Čupave duge bundice u zeleno-narančastoj kombinaciji s haljinom koja neodoljivo podsjeća na sedamdesete odmah će vas natjerati da zavolite jesen jer u ovakvoj kombinaciji tmurnog vremena nema. Roland Mouret zna da ovoj zelenoj najbolje stoji elegancija pa ju je spario s crnom čipkom i visokim potpeticama.     

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Svaka boja povezana je s nekim emocijama, a tamnozelena s ambicijom, pohlepom i ljubomorom. Zanemarimo ove zadnje dvije riječi... No kada malo bolje razmislimo, sve joj to potpuno odgovara. Tamnozelena je obično povezana s novcem. Poznata je kao najmirnija boja ljudskom oku, čak može poboljšati vid, a također djeluje smirujuće na ljude. Zelena sugerira stabilnost i izdržljivost. Sigurni smo da će izdržati na modnoj sceni cijelo ljeto, a ako se pita poznate blogerice, one se ove boje nikako neće odreći. Jedan od najtraženijih komada sezone sigurno je plisirana suknja. Od lagano svjetlucavog materijala i kombinirana s džemperom klasično “ukrašenim” pletenicama styling je s kojim nećete pogriješiti.

 | Autor: ABACA/PIXSELL ABACA/PIXSELL

 Možda je zeleno lišće davno zaboravljeno i mijenja svoju boju, no u modnom svijetu nije vrijeme da zelenu ostavite na dnu ormara. Posebno su stajliš kožnate zelene jakne i svi mogući modni detalji u ovoj boji. Zanimljivo je i da smo valjda prvi put u već nekoliko sezona pomalo zanemarili onu klasičnu military zelenu koju toliko pobožno nosimo svake jeseni i zime te je sada zamijenili njezinom nešto svjetlijom sestrinskom bojom. Naravno, military nikada neće biti izvan svih trendova, ali ovaj će put malo pasti u drugi plan. Osim cool kožnatih jakni, baršunastih komada i čupavih bundi, ove godine jesen kao da sama sebi ne želi priznati da je ipak mnogo hladnija od ljeta, pa trendovi kažu da ćemo nositi puno prozirnih komada. Blogerica Chiara Ferragni ovaj je trend odnijela na jednu posve nosu razinu, pa iako je odjevena u dugu haljinu, dugih rukava i visokog ovratnika, ispod nje se apsolutno sve vidi.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Chiara slovi za jednu od najstajliš blogerica u posljednje vrijeme, a ova kombinacija to samo potvrđuje. Iako možda ne bismo izašli ovako odjeveni za hladnih jesenskih jutara, prozirne haljine nosit ćemo na uske traperice ili crne hlače u paru s gležnjačama. Još o stilskoj nepogrešivosti možete naučiti i od Burberryja. Kombinacija zmijskog uzorka s još detaljnijim uzorkom na haljini, možda zvuči kičasto, no izgleda odlično.

 

Photo: ABACA/PIXSELL

Komentari 0