Moda 26. rujna 2011.

Jesen je u znaku zelene, crvene i narančaste

Pixsell.
1/10

Nakon bojama raskošnog i upadljivog ljeta, navikli smo da se kolorit jesenskih kolekcija smiruje i blago stapa s dolaskom tmurnih i kišovitih dana. No, ove sezone priča je potpuno drukčija. Trend boja nastavlja se i tijekom hladnih dana. Njihov intenzitet se ublažava i prilagođava jesenskom šarenilu u kojem dominiraju žuta, crvena, smeđa, narančasta i zelena boja. Kako najbolje kombinirati jesenske boje, savjetuje hrvatska dizajnerica Ana Maria Ricov . 

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell "Ove jeseni svakako je hit zelena boja, uz tople tonove smeđih nijansi i nezaobilazne crne. Također su vrlo popularne boja senfa, crvena, zlatno narančasta te zlatni tonovi. Ukratko, prave boje jeseni i jesenskog lišća. To su zahvalne boje koje se daju kombinirati na razne načine. Ako se želi postići smireniji dojam, te boje treba kombinirati uz crnu, a za razigraniji stil treba pustiti mašti na volju, i poigrati se svim jesenskim bojama odjednom", komentirala je Ana Maria Ricov.

Zeleno od glave do pete

Boje Wall street-a preplavile su modne piste i nametnule zelenu boju kao vodeću u jesenskom koloritu. Možda zeleno lišće opada i mijenja svoju boju, no u modnom svijetu nije vrijeme da zelenu ostavimo na dnu ormara. Kaputi, jakne, hlače, haljine, majice i modni detalji obojeni su u svim nijansama zelene. Zagasita maslinasta, kivi zelena ili tirkizna – Louis Vuitton, Diane von Furstenberg, Bottega Veneta, Sonia Rykiel, Gucci i mnogo drugi obožavaju ovaj kolorit. A upravo je zelena boja zauzela jednu od glavnih uloga u aktualnoj kolekciji naše dizajnerice Anamarie Ricov.

 | Autor: Camerapress Camerapress "Osobno obožavam boje i koristim ih u svojim kolekcijama te nosim privatno. Ove jeseni ću svakako nositi zelene tonove, od kaputa do suknje", objasnila je Ana Maria Ricov.

Kad su kombinacije u pitanju, odvažne žene nose tri nijanse zelene od glave do pete. Ako pak niste toliko hrabre, vodeću boju jeseni nosite uz crnu ili sivu.

Otjerajte sivilo uz crvenu i narančastu

Dizajneri nakon popularnog trenda colour blockinga jednostavno nisu mogli stvoriti jesenske kolekcije bez zadržavana jarkih boja. Zbog toga je kolorit ove jeseni sve su samo ne tmuran i siv. Mjesta za loše raspoloženje nema uz jarko crvenu i narančastu. Lanvin, D&G, Celine, Gucci i Rochas obojili su svoju jesen u vruće tonove. Ove boje nosite pojedinačno ili u kombinaciji sa crnom, sivom i smeđom. Zaljubljenice colour blockinga odvažno će spojiti crvenu i narančastu u veseli jesenski styling.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Romantična jesen uz pastelne nijanse

Romantičarke će prigrliti trend pastelnih nijansi u kojima dominira nježna roza i boja pijeska. Ženstvene i senzualne boje dobrodošla su alternativa šarenoj jeseni. Akris, Michael Kors, Nina Ricci, Valentino, Giorgio Armani i Aleksandra Dojčinović prednjače u odabiru pastelnih nijansi. One se rado nose od glave do pete. Držite se iste nijanse ili kombinirajte različite nijanse iste boje. Odličan dodatak su raskošne i ženstvene ogrlice.

"Nemojte utonuti u sivilo grada, već to sivilo oživite svojim maštovitim zeleno-zlatno-smeđim kombinacijama", za kraj poručuje dizajnerica Anamaria Ricov.

Pojedine komade u hit bojama jeseni, provjerite u galeriji...

Komentari 0