Moda
1/32

Jednostavne ogrlice za ženstven styling

Ogrlice i narukvice brenda Etoile de mer jednostavni su komadi nakita koji osvajaju svojim čvrstim, no ipak ženstvenim i elegantnim oblikom. Njegova upečatljivost upravo leži u toj prepoznatljivoj jednostavnosti i praktičnosti.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell  | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell

„Etoile de mer na francuskom znači morska zvijezda. Budući da sam iz Šibenika, a živim i radim u Zagrebu, morala sam začiniti svoj svakodnevni život morskim elementima. Uz to sam htjela nositi nakit po svom guštu, a idealan način je bio da ga sama i napravim“, objasnila je Zvijezda.

Iza brenda stoji profesorica engleskog jezika Zvijezdana Ivić koja se ozbiljnijom izradom nakita počela baviti prije desetak godina. Sjeća se da je od malena bila opčinjena nakitom te je u djetinjstvu izrađivala ogrlice i narukvice od perlica koje je pronalazila u majčinim torbama i na vestama. Dizajn i kvaliteta se tijekom godina mijenjala, no jedan princip je ostao uvijek isti – dizajnerica stvara onaj nakit koji se njoj osobno sviđa.

Izrađuje nakit koji sama nosi

Danas njen nakit podjednako nosi poznate hrvatske trendseterice i modne blogerice, ali i manje poznate žene koje su očarane čistim linijama, detaljnom izradom i prilagodljivom formom.

„Pri izradi koristim različite materijale i razne tehnike. To je jedan proces traženja onog što mi u trenutku odgovara i stalno se mijenja, usavršava i nadopunjuje. Počela sam s perlicama i kristalima, zatim sam prešla na drvo, a sad me zaokupljaju konopci. Jako volim prirodne materijale, drvo me fascinira u svakom pogledu. Uvijek razmišljam o novim materijalima kao i o tehnikama. Kad ideja sazre, onda se bacam u izradu, dakle dok točno nemam završnu viziju, ne prihvaćam se toga“, objasnila je Zvijezdana.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Inspiraciju pronalazi svugdje oko sebe, a za izradu jedne ogrlice potrebno joj je jedan sat do tjedan dana, ovisno o modelu. Trenutno se u asortimanu nalaze ogrlice i narukvice koje su ujedno i najpopularniji komadi. No, Zvijezdana radi i naušnice i broševe.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell „Materijale za izradu nakita najviše kupujem na putovanjima pa samim tim kad napravim komad nakita isti me uvijek asocira na to gdje sam bila, na doživljaje i nova iskustva“, naglasila je Zvijezdana.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Široj javnosti Etoile de mer postao je poznat nakon prošlog Cro A Portera na kojem je Zvijezdana surađivala na reviji dizajnerice Sonje Lamut. Upravo predstavljene ogrlice s romantičnim srcima postale su zaštitni znak Zvijezdaninog brenda. Dvije kreativke upoznale su se na modnom sajmu Fashion.hr Industrija 2011. godine i na prvu su „kliknule“ što je rezultiralo itekako uspješnom suradnjom.

Ogrlice koje može nositi svatko

Na prvu možda Zvijezdanine njene ogrlice i narukvice djeluju kruto, no one su vješto kreiran detalj koji je dovoljno čvrst da održi oblik, ali i savitljiv zbog čega ga svaka žena može prilagoditi svojim potrebama. Primjerice, ogrlica nikad ne strši na stražnjem dijelu jer se samo stisne i prilagodi veličini pojedinog vrata i ramena. Uz pomoć ovako mudrog načina izrade nakita, privjesci i pojedine ogrlice mogu se modificirati ovisno o željama kupca.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell „Moj nakit kupuju cure koje vole biti drugačije i cijene jednostavnost i različitost“, komentirala je dizajnerica.

Cijene Etoile de mer nakita variraju, ovisno o modelu i materijalima, a svi zainteresirani mogu ga naručiti preko službene Facebook stranice.

Svog favorita odaberite u galeriji...

Photo: Borna Filić/Pixsell

Komentari 0