Moda
Jedno je sigurno: Sa šljokicama večeras ne možete pogriješiti! Jedno je sigurno: Sa šljokicama večeras ne možete pogriješiti! Jedno je sigurno: Sa šljokicama večeras ne možete pogriješiti! Jedno je sigurno: Sa šljokicama večeras ne možete pogriješiti! Jedno je sigurno: Sa šljokicama večeras ne možete pogriješiti! Jedno je sigurno: Sa šljokicama večeras ne možete pogriješiti! Jedno je sigurno: Sa šljokicama večeras ne možete pogriješiti! 1/14 Jedno je sigurno: Sa šljokicama večeras ne možete pogriješiti! Jedno je sigurno: Sa šljokicama večeras ne možete pogriješiti! Jedno je sigurno: Sa šljokicama večeras ne možete pogriješiti! Jedno je sigurno: Sa šljokicama večeras ne možete pogriješiti! Jedno je sigurno: Sa šljokicama večeras ne možete pogriješiti! Jedno je sigurno: Sa šljokicama večeras ne možete pogriješiti! Jedno je sigurno: Sa šljokicama večeras ne možete pogriješiti!

Jedno je sigurno: Sa šljokicama večeras ne možete pogriješiti!

Šljokice volimo i na traperu i kožnjaku, ali danas ipak biramo njima optočenu super seksi haljinu

OK, vrijeme je tuluma i zabava, pa su šljokice sasvim primjerena tema, no spomenut ću ovoga puta i njihov svakodnevni život. Na pisti se prije nekoliko godina dogodio mali stilski zaokret, jedna od revolucija koju primijetimo tek poslije, a to su šljokice u nekom neobaveznome mediju, npr., na neočekivanom, raščupanom traperu. I na minimalističkoj dolčevita-haljini.

 | Autor: Getty Images Getty Images Dolce & Gabbana

Modni dizajneri kao da su pokušali skinuti tu glamuroznu auru sa sitnih ljuskica koje vječno obožavamo. Uz to, kako bi sve bilo dostojno popraćeno dobrim okvirom, na pistu su poslali cure gotovo bez šminke. Odlično, ravnoteža opravdana. Sve skupa preselilo se, naravno, brzinski na cestu jer sve mi volimo sjaj, kititi se njime i furati na dive. No, naravno, da su u današnje moderno vrijeme šljokice dobile novu energiju, nisu više rezervirane za crveni tepih. Da, inspiracija su nam glumice starog doba Hollywooda, no ipak će sve na kraju djelovati ležernije. Sad furamo mrežastu majicu ispod haljine koja privlači poglede, dok gore ide jednostavan, sasvim svakodnevni sivi kaput...

 | Autor: Getty Images Getty Images

Dobar primjer je i vesta nalik na trenirku koja sad ima glam sjaj. Ili starke koje su dobile elegantan bonus. Sve to nalazi se na vrućoj top-listi koja ovih dana vlada našim ormarima, opsjednute smo sjajem i tražimo ga i na nemogućim mjestima. Ako nemate neki super cool komad, uvijek si možete nabaviti broš sa šljokicama ili neki sličan blistavi detalj koji će od vas učiniti zvijezdu. Doslovno!

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Sad gledam sve te prijedloge, najviše me oduševe uske haljine za tulume koji stvarno negdje postoje - tamo su curke super sređene, imaju sjaj od glave do pete i izgledaju genijalno, poput kakvih morskih sirena koje su pobjegle iz morskih dubina kako bi se dobro zabavile. Da, takve ikone stila nose haljine koje predlaže dvojac Dolce & Gabbana. To je haljina u kojoj će vas svi zapamtiti, ona je jedinstvena i konkurira disko kugli. Uz takve kreacije ide make-up koji spominjemo u našoj ovotjednoj beauty rubrici, s odličnim smokey varijantama ili božanstvenim ružem. Ima još nešto s tim šljokicama, nekako sve češće dolaze u apsolutnim opcijama. Rijetko ćete vidjeti skromno ukrašenu majicu: ako su tu te blistave aplikacije, onda su bombastične, na čitavom kroju, prekrivaju većinu teksture.

 | Autor: ABACA/PIXSELL ABACA/PIXSELL

To je taj njihov ulet, kad su te dame na sceni, one rade zabavu, ne šuljaju nam se sramežljivo i fino u garderobu poput onih baršunastih mašni. Bez obzira na stil, tu su još neki aduti s ovog izuzetno atraktivnoga modnog područja, a to su torbice, nakit i štikle. Čak su ove sezone i čizmice pale pod utjecaj, neki od modela djeluju kao da su stigli s Marsa. I super su!

 | Autor: Getty Images Getty Images

S druge strane, tu je to čitavo more nedavno otkrivenih potpetica koje su se, poput kometa s Kriptona, zaletjele u svijet mode i zapečatile eru sjaja. Kad je prednji dio jednostavan, onda se nešto zanimljivo sigurno odvija iza, na primjer, štikla koja vizualno konkurira ledenoj sigi. Vjerojatno već nešto slično - sjajno, optočeno - imate u svom ormaru. Jer takvi komadi spašavaju niz stilskih dilema, furamo ih i inače van, a osobito kad je riječ o nekim važnim događanjima. I kad odradimo sve tulume, pozabavimo se i počne 2017., i dalje će nas ti komadi u garderobi mamiti na sve strane.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Pa da, ne moramo se baš uvijek držati pravila. Osim, na primjer, kod tih haljina koje stvarno izgledaju kao da su stvorene isključivo za crveni tepih. Sve te silno ukrašene krojeve lako ćemo kombinirati i stilski smiriti onim takozvanim običnim komadima kao što su traper, bijela košulja, neka klasična dolčevita i slično. Dolčevita sa šljokicama ide dobro uz kožnatu suknju, disko traperice vole bež kaput, biserna ogrlica sada nosi sjajni cvijet.

 | Autor: ABACA/PIXSELL ABACA/PIXSELL

Sve skupa formula je električno-eklektična jer, osim što one vole zlatnu i srebrnu, tu je čitav niz nijansi koje možete izabrati te se okupati u sjaju tih sitnih i opako dobrih šljokica.

Photo: Getty Images

Komentari 0