Moda

Jedna suknja uspjela je zasjeniti sve ostale na fashion weeku: 'školska uniforma' glavni je hit jeseni

  • Na Tjednu mode u Londonu moglo se vidjeti mnoštvo suknji inspiriranih škotskim kiltovima i školskim uniformama
  • Plisirane, karirane, jednobojne i od toplih materijala, u midi i mini varijantama, ove suknje ne samo da izgledaju vrlo chic, već su uz to i veoma praktične
  • A budući da modni trend to nije ukoliko modeli predstavljeni na modnim pistama ne žive i kao high street iteracije, naravno da su se police naših omiljenih brendova počele puniti ovakvim komadima

Ljeto iza nas pripadalo je prozirnim suknjama koje su naša srca osvojile u toj mjeri da ih se odbijamo odreći čak i u hladnijim mjesecima koji su pred nama, no uz njih su iz ropotarnice modnih trendova uskrsnuli i modeli inspirirani škotskim kiltovima i školskim uniformama - plisirani, karirani, jednobojni i od toplih materijala, u midi i mini varijantama koje ne samo da izgledaju vrlo chic, već su uz to i vrlo praktične. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sherion (@shotbysherion)

Na Tjednu mode u Londonu moglo se vidjeti mnoštvo upravo ovakvih modela, nerijetko s potpisom brenda Chopova Lowena iza kojeg stoje dizajnerice Emma Chopova i Laura Lowena, a koje su kiltove ukrasile zakrpama, zihericama, privjescima i nitnama, stilizirajući ih s džemperima s okruglim izrezima i čistim bijelim košuljama.

Možda vas zanima Zakovice su glavni hit jeseni: nosit ćemo ih na cipelama, jaknama, torbama... Rubrika Moda Moda

Spomenuti edgy modeli nipošto nisu jedini koji su pokorili ulice britanske prijestolnice pa su se tako u velikom broju mogli vidjeti i nešto nosiviji modeli, od onih kraćih u tradicionalnijim tartan uzorcima koji nas neodoljivo podsjećaju na američke i engleske škole do onih nešto dužih u neutralnim nijansama koji sežu sve do sredine lista. 

Budući da modni trend to nije ukoliko modeli predstavljeni na modnim pistama ne žive i kao high street iteracije, naravno da su se police naših omiljenih brendova počele puniti ovakvim komadima, a inspirirani najšarmantnijim stylinzima s ulica Londona, uopće ne sumnjamo da ćemo pronaći gomilu zanimljivih primjeraka koji bi lako mogli postati naši omiljeni jesenski komadi. 

Kako ih stiliziramo? S bijelim košuljama, toplim kardiganima i sveučilišnim bombericama, s kožnim jaknama i 'martama' za grunge izgled te nezaobilaznim mokasinkama i strukiranim sakoima za nešto uglađenija, preppy izdanja. 

Možda vas zanima Obožavani Totemov kaputić ima novu high street varijantu: gotovo identičan model po odličnoj cijeni Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram @sarahlysander

Komentari 0

Top ponuda

Tečaj €/kn: 7,53450