Moda

Jedna je zaljubljena u crno, druga u bijelo, a mi smo zaljubljeni u njihove odlične minimalističke stylinge

  • Minimalizam kao koncept u modnoj industriji nije nikakva novost, no posljednjih godina osvaja sve više srca
  • Odlikuju ga oslanjanje na jednostavne palete boja, ulaganje u kvalitetne basic komade i odabir održivih materijala, a dva fantastična primjera svega onoga što modni minimalizam čini toliko privlačnim snimili smo u šetnji  dubrovačkim Stradunom
  • Dvije prijateljice su svojim jednostavnim, ali sofisticiranim minimalističkim stylinzima privukle našu pažnju i podsjetile nas da suptilna elegancija i jednostavni krojevi uvijek izgledaju moderno i chic

U svijetu koji se stalno mijenja i razvija i u kojem neki novi modni trendovi neprestano mijenjaju one koji su vladali prije njih, prije ili kasnije se dogodi trenutak u kojem shvatimo da smo, malo pomalo dozrijevajući, stigli do želje za neutralnim bojama, decentnim i i ukusnim komadima nakita i kvalitetnim materijalima koje bismo elegantno mogli svrstati pod 'old money' estetiku, a koja ide ruku pod ruku s filozofijom koja kaže da je u modi nerijetko manje više. 

Minimalizam kao koncept u modnoj industriji nije nikakva novost, no posljednjih godina osvaja sve više srca, a svodi se na oslanjanje na jednostavne palete boja poput crne, bijele, sive i bež koje se lako kombiniraju i uz koje se bezvremenski i chic stylinzi postižu bez puno truda.

Ulaganje u kvalitetne basic komade poput male crne haljine, dobro krojenog sakoa ili kaputa šivanog po mjeri važno je pri izgradnji  minimalističkog ormara, a održivost je nerijetko važan segment minimalizma u modi pa je naglasak kod ljubitelja ovakvog odijevanja najčešće na održivim materijalima poput organskog pamuka, lana ili svile. 

Možda vas zanima Veseli dvojac sa zagrebačke špice oduševio nas je uparenim, pažljivo odabranim stylinzima Rubrika Moda Moda

Ne jedan, nego čak dva fantastična primjera svega onoga što modni minimalizam čini toliko privlačnim snimili smo u šetnji  dubrovačkim Stradunom gdje su dvije prijateljice svojim jednostavnim, ali sofisticiranim minimalističkim stylinzima privukle našu pažnju. 

 | Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL Grgo Jelavic/PIXSELL

Smeđokosa mlada dama odabrala je prelijepu crnu dugačku haljinu koja je lepršavo padala sve do poda, prekrivajući jedva vidljive kožne sandale u nude nijansi koje su provirivale ispod nje, a ovaj divni laneni model upotpunila je crnom pismo torbicom koju je nosila u ruci te elegantnim zlatnim naušnicama.

Njezina plavokosa prijateljica odabrala je još jednu savršenu ljetnu kombinaciju - ležerni komplet od bijelog lana s hlačama širokih nogavica i košuljom koja se nemarno veže u čvor, a styling je zaokružila ravnim sandalama, zlatnim naušnicama i Jacquemus Le Bambino bijelom torbicom. 

Njihovi bezvremenski komadi najbolji su dokaz koliko suptilna elegancija i jednostavni krojevi izgledaju moderno i chic, neovisno o vremenskom kontekstu ili modnim trendovima. Ključni elementi oba stylinga su čistoća linija i pažnja prema detaljima, poput minimalističkih sandala i diskretnih modnih dodataka, a svojim su odabirima od našeg modnog žirija zaslužile čistu peticu!

Možda vas zanima Ulična moda Sinj: kako su se Sinjanke uredile za Alku? Odabrali smo najljepše kombinacije Rubrika Moda Moda
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Komentari 0