Moda

Jedan, ali vrijedan: Statement komadi

Kad sam lijena slagati nešto posebno, izvučem jedan “glasni” komad s kojim sam mirna, dolje mogu samo traperice.

Kad sam lijena slagati nešto posebno, izvučem jedan “glasni” komad s kojim sam mirna, dolje mogu samo traperice. Oduševilo me to što posljednjih nekoliko sezona na policama brojnih dućana pronalazim neke lude komade, optočene perlicama, kristalima, sve je kičerica. I ne, nisu “statement” komadi samo skupe torbice ili štikle, to su i oni posebni detalji ili odjevni predmeti koji se ističu na prvi pogled i u stanju su “nositi” čitavu kombinaciju. Doduše, ponekad su previše za svaki dan, osobito ako idete po sastancima, ali uvijek ih je dobro imati u ormaru. Kako je ljeti sva garderoba nekako nježnija, lakša, mekša, tako volimo i ignorirati pokoje pravilo - “statement” kreacija podići će dan na neku super razinu i dati mu dobru energiju.

 | Autor: arhiva arhiva

Bilo da se radi o jako ukrašenom etno sakou, zlatnim balerinkama s mašnom, torbici s remenjem i perlama, trapericama s kristalima ili nečemu još luđem... Zapravo sam se u posljednje vrijeme ulovila da samo kupujem takve stvari - onih klasičnih, za svaki dan, imam puno. Pa si mislim - bolje je da ubodem ovako nešto, ipak je posebno, zar ne? Inače, volim imati neku bazu kao što su, na primjer, traperice, koje onda kombiniram sa svime i svačime. Uvijek su mi udobne, a podnose svaki izlazak i sastanak. Što se tiče onih “statement” stvari, ponekad ih perem na ruke.

 | Autor: arhiva arhiva

Krojevi ukrašeni nizom perlica i aplikacija znaju biti osjetljivi i baš zbog toga se bojim staviti ih u veš mašinu. Ponekad je tu, za izabrane, ona mrežasta vrećica, ali stavim i na manju centrifugu. Budući da su te stvari posebne, nije mi žao dati im jedinstveni tretman i malo ih ručno protrljati. Ipak imaju specijalno mjesto u ormaru.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0