Moda

Je li moguće da se ovo opet nosi? Modni detalj se vratio iz prošlosti i postao zimski trend

  • Iako su kape trend koji se provlači kroz sva godišnja doba, zima je ipak vrijeme kada ih najviše nosimo
  • Osim što štite glavu od hladnoće, mogu podići i naš outfit na novu razinu
  • Newsboy kapa, omaž komadu koji su nosili raznosači novina u Americi početkom 20. stoljeća privući će poglede, a u isto vrijeme izgledati vrlo ležerno

Newsboy kapa (ili kako je još znaju nazivati Gatsby kapa) šilterica je donekle slična mornarskoj kapi, ali ne tako kruta. Bogata je materijalom, pomalo "napuhana", s naborima i dugmetom na vrhu. Ime duguje tradiciji; takve su kape prije stotinjak godina nosili mali prodavači novina diljem Engleske i SAD-a, ali i lučki radnici, radnici u čeličanama, farmeri, prosjaci, lopovi. Bila je kapa nižih slojeva; kad bi njezinu inačicu odjenuli bogatiji bilo je to isključivo za slobodno vrijeme. 

Odavno newsboy kape više nisu odjevni predmet rezerviran za radničku klasu. Ni za muškarce. Iako ih rado nose David Beckham, Leo DiCaprio, Ryan Reynolds, Brad Pitt... Poznato je kako su brojni ženski modni trendovi nastali unutar muškog ormara, a osim klasičnog odijela i oversized bijele košulje, ova kapa postala je i ženska klasika. Nose ih i žene i to - opet! Trendovi se vraćaju pa se tako dogodilo i s ovim komadom popularnim ranih 2000.-ih. Newsboy kape definitivno su saveznik kada želimo izgledati dobro i onda kada minusi zaprijete.

Možda vas zanima Francuskinje znaju što se nosi: Imate li vi svoju beretku? Rubrika Moda Moda

Možeš je nositi uz ležeran stil

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

Powered by embedinstagramfeed de &

Šarmantan dječački prkos koji ova kapa vješto predstavlja nezaobilazan je trend ove zime, a tome svjedoče i brojna street style izdanja omiljenih trendseterica koje su se ovim modnim komadom itekako zaigrale i zablistale. Taylor Swift i Halle Berry dokazuju kako je vrijeme da iz ormara izvučeš zaboravljenu newsboy kapu koja savršeno paše u mnoge modne kombinacije. 

Pristaje i uz elegantan stil

 | Autor: EDWARD BERTHELOT/GETTY IMAGES EDWARD BERTHELOT/GETTY IMAGES

Savršen je spoj s trapericama i teddyjem

 | Autor: EDWARD BERTHELOT/GETTY IMAGES EDWARD BERTHELOT/GETTY IMAGES

 Posebno voli odijela... 

 | Autor:

Obožavamo i kariranu varijantu  | Autor: EDWARD BERTHELOT/GETTY IMAGES EDWARD BERTHELOT/GETTY IMAGES

Photo: EDWARD BERTHELOT/GETTY IMAGES
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vi

    jako ružno