Moda
1/9

Izvrsna kolekcija Alexandera McQueena

Revije poznatog dizajnerskog brenda Alexandera McQueena ubrajaju se u najiščekivanije u cijelom modnom mjesecu. One su svježe, neobične, pune energije i kreativnosti. Kreacije ovog brenda ne znamo bi li nosili ili ih sebično čuvali kao umjetnička djela.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Tu dilemu je nasljednica nikad prežaljenog Alexandera, Sarah Burton, ponovno nametnula svim ljubiteljicama mode. Moderne Amazonke u snažnim, no ipak razigranim, u seksipilnim, no ipak djevojačkim, u neobičnim, a ipak nosivim kreacijama, oduševile su sve prisutne i ponovno pokazale zbog čega svi sa sjajem u očima gledaju reviju Alexander McQueena.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Kad je preuzela kormilo ove modne kuće, Sarah je imala jedan od najtežih trenutaka. Za razliku od mnogobrojnih kolega, koje ovu važnu funkciju dobivaju nakon što njihov prethodnik da ili dobije otkaz, Sarah je morala naslijediti preminulog Alexandera. Je li moguće izaći iz njegove sjene?

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Vjerojatno je bila i još uvijek je pod pritiskom, no ona to kroz niti jednu kolekciju nije pokazala. U novu eru ovog brenda Sarah je zakoračila samouvjereno, kreativno, bez suzdržavanja i bez gledanja unatrag. Nikad nije kopirala Alexandera, ona je ostavila na životu i razvila njegovu estetiku tako prirodno i jednostavno.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images U novoj kolekciji dizajnerica se poigrala s plemenskim elementima koji se očituju u detaljima, kako na samim kreacijama, tako i u modnim dodacima. Fascinantno je kako Sarah uspijeva određenu inspiraciju pretočiti u svaku kreaciju i kroz svaki detalj, no to nikad ne čini nasilno i izravno.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Dominira crna, crvena, bijela i plava boja, suknje i haljine A kroja, kratki topovi, široke hlače i remenje koje ukrašava i područje prsa.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Izostale su teatralne večernje haljine koje oduzimaju dah svojom veličinom, često svojim pretjerivanjem (no, nikako u negativnom smislu) i dimenzijama, no one koje su prikazane za sami kraj, pozornost plijene energijom koju uspijevaju prenijeti na svakog pojedinog gledatelja.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Još jedna uspješna modna bajka nametnula je kolekciju Alexander McQueena kao jednu od boljih ne samo na pariškom tjednu mode, nego na svim ostalima.

U galeriji detaljnije pogledajte dio fotografija nove kolekcije....

Photo: @ www.splashnews.com

Komentari 0