Moda 15. lipnja 2013.

Izazovni badići zavladali modnom pistom

Borna Filić/Pixsell.
1/48

U petak 14. lipnja završeno je još jedno izdanje Perwoll Fashion.hr Cruisea. Na plaži Zlatni rat u Bolu dizajneri su predstavili svoje cruise kolekcije. Prevladavali su izazovni kupaći kostimi, a bilo je zanimljivo promatrati kako pojedini kreatori interpretiraju najtraženiji ljetni komad.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Aleksandar Žarevac

Mladi dizajner cijelu svoju cruise kolekciju posvetio je upravo badiću. Kako je s prošlom kolekcijom započeo kreirati i za muškarce, tako je i ovaj put na pistu pustio i muške modele.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Crno-bijeli kupaći kostimi izvrsno se nadopunjuju na njegov dosadašnji rad u kojem je upravo prevladavao ovaj kolorit. Također je bila vidljiva i dramatična crta koju Aleksandar voli provlačiti kroz svoje kolekcije.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Mogli smo vidjeti par zanimljivih kreativnih rješenja koja uistinu možemo zamisliti na plažama. Na njima je dizajner odlično balansirao između funkcionalnosti i kreativnosti, a uspjeli spoj stavio je u službu ženske siluete. To je posebno vidljivo na onim jednostavnijim modelima u kojima se dizajner nije previše poigrao s bondage tehnikom.

Oni nešto kompliciraniji modeli na određenim mjestima djelovali su tek zavezano i zbog toga nezgrapno što svakako nije prikladno za plažu. Pohvala ide muškim modelima koji su u isto vrijeme izrazito praktični, nosiv, a ipak zadržavaju dizajnerov potpis. A to se često najteže postiže.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Pavla Aleksić

Uslijedila je revija mlade dizajnerice Pavle Aleksić kojoj je ovo bila tek druga kolekcija na modnim pistama u sklopu projekta Perwoll Fashion.hr-a. Debitantska kolekcija ostavila je solidan dojam, a to se može reći i za cruise kolekciju. Vidljiv je pomak u dizajnu i, ono što je izrazito važno, dizajnerica se poigrala s drugim komadima, ne igrajući na sigurno s haljinama.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Njena žena je nježna, voli eleganciju, no ne i pretjeranu klasiku. Rado se poigrava sa svojom ženstvenosti, no nikad nije pretjerano izazovna. To je prenijela i na cruise kolekciju. Možda su određeni modeli bili isuviše slični, no u suštini Pavla je ponudila zanimljive komade koji plijene pozornost. To se posebno odnosi na kratke kombinezone s lepršavim polurukavima.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Poigravanje s asimetrijom možda djeluje pomalo strogo, ali u predstavljenim komadima dobro funkcionira. Tanko remenje koje je vodeći detalj kolekcije posve je nepotreban. Kako na većini modela ne ide fiksirano uz šav koji dijeli donji i gornji dio, djeluje zbunjujuće i ne naglašava struk na ispravan način. Fitting nije bio besprijekoran, no srećom nije bio pretjerano vidljiva boljka. Na koncu Pavla je prikazala dobru cruise kolekciju, a početničke pogreške praštamo.

Young@Squat

Slovenski kolektiv čest je gost na Perwoll Fashion.hr-u, a ovo im je bila prva predstavljena cruise kolekcija. Avangardniji pristup ljetnim komadima bio je željeno osvježenje.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Dizajneri su ublažili svoj avangardni potpis te ponudili nosivije i, svakako, jednostavnije komade koji odlično funkcioniraju zajedno. Slojevito odijevanje nudi mogućnost kombiniranja, a njihovi komadi su povezani da omogućuju razne kombinacije.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Velika zamjerka ide isticanju brenda na više načina kroz modele. Najupečatljiviji su znojnici s velikim natpisom brenda koji je nepotrebno privlačio pozornost s kreacija koje su dovoljno snažne same za sebe, zbog čega zaslužuju punu pozornost.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell No, to nije bio jedini način – dizajneri su na modelima polijepili i tetovaže u obliku pečata, a brend se isticao i na samim kreacijama. Toliko se nametnuo da je izazvao kontraefekt. Možda su se dizajneri htjeli ironično poigrati s isticanjem imena. Koji god razlog tomu bio, styling je narušio prezentaciju kolekcije.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Ivica Skoko

Čast zatvaranja ovogodišnjem Perwoll Fashion.hr Cruisea pripala je dizajneru Ivici Skoki koji je iznenadio odabirom boja. Navikli na blještavilo i pretežito tamni i mračni kolorit, Skoko je ovaj put odabrao bijelu boju i nježni uzorak točkica s retro prizvukom.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Svakako je lijepo vidjeti Ivicu u nešto drukčijem izričaju jer je bilo krajnje vrijeme da ponudi osvježenje. I on se odlučio za badiće koji su zadržali njegov pečat – izazovno i blještavo. Ovaj put se odvažio i za muške modele koji su se sastojali od bijelim kupaćih gaćica i bijelim košulja. Dok košulje možemo zamisliti izvan modne piste, sumnjamo da će se muškarci odvažiti na uske kupaće gaćice ukrašene srebrnim sjajnim točkicama.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Kolekcijom se proteže blagi retro štih koji bi uz nešto prikladniji styling svakako bolje funkcionirao. Prevladavaju duge haljine, koje su ujedno i Skokin zaštitni znak. U kolekciji su se istaknule dvije haljine – jednostavna kraća s dužim stražnjim dijelom i duga haljina na točkice s prozirnim leđima. U njima je dizajner u prvi plan stavio jednostavnost, no ipak je s detaljima, poput sjajnog dijela na kratkoj i efekta golih leđa na dugoj, zadržao svoj dizajnerski pečat. Spoj koji je odlično izveden!

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Naravno, bilo je tu modela na kojima dizajner nije uspio obuzdati svoju potrebu za blještavilom, sjajem i istaknutim seksipilom. Ti modeli najslabija su karika kolekcije. Svakako treba pohvaliti dugoočekivano osvježenje i voljeli bi kad bi Skoko češće eksperimentirao s uzorcima i drugim koloritom.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell U galeriji detaljnije pogledajte kako je bilo na završnoj večeri ovogodišnjeg Perwoll Fashion.hr Cruise...

Kako je u backstageu i što su nam sve o kolekcijama otkrili dizajneri, provjerite ovdje.

Komentari 0