Moda

Ne znate koji kupaći kostim odabrati ovoga ljeta? Donosimo par savjeta!

Savršen kupaći kostim nije bijeli, crni, šareni, s cvjetnim uzorkom ili pak s prugicama, nego onaj u kojem se osjećate slobodno, opušteno i ženstveno

Sezona odabira badića u punom je jeku. Ugodan badić u kojem se osjećate dobro jednako je važan kao i udobna pidžama. Želite istaknuti grudi, a sakriti trbuščić? Tu smo za vas. Donosimo vam savjete kako odabrati badić u kojem ćete se osjećati super i koji će istaknuti baš sve vaše atribute.

Jabuka

Za građu tijela koja podsjeća na oblik jabuke trbuh je najkritičnija točka. Izaberite model kupaćeg kostima koji ima ukras ili zanimljiv detalj baš na tom području. Osim ukrasa, neka jednodijelni kostim ima duboki V izrez koji će vaše grudi staviti u prvi plan. Ako preferirate dvodijelne kupaće kostime, izaberite gaćice od čvrstog materijala s visokim strukom. Gaćice koje imaju mašnice ili neke druge ukrase skrenut će pažnju s vašeg trbuha na bokove. Naglasite grudi i bokove i nitko neće ni primijetiti kakav trbuh imate.

Kruška

Ovaj oblik tijela karakteriziraju naglašeni bokovi i stražnjica. Kako biste istaknuli i druge adute, preporuka su dvodijelni kupaći kostimi. Izaberite gornji dio kupaćeg koji je jarke boje, ukrašen volanima ili trakicama. Ovo pravilo ne vrijedi za donji dio kupaćeg kostima. Izaberite jednostavne gaćice neutralne boje kako vam bokovi i stražnjica ne bi odvlačili pažnju s gornjeg dijela kupaćeg koji je sve, samo ne običan.  | Autor: Lisca Lisca

Pješčani sat

Kod ovakve građe tijela je širina grudi i bokova podjednaka, a struk nešto uži. Ovo je najpoželjniji oblik tijela među ženama. Ako ste ponosna vlasnica jednog takvog, savjetujemo da se ovoga ljeta poigrate neobičnim modelima. Od jednodijelnih kupaćih kostima popularni su oni s V izrezom i mnoštvom trakica na vezanje. Iako se na prvu čine komplicirani za oblačenje,vrijeme uloženo u to će se isplatiti, jer vam istovremeno nude osjećaj elegancije i udobnosti. Od jednodijelnih kupaćih popularni su oni u jarkim bojama i s upečatljivim ukrasima. Pravilo ovog ljeta jest da pravila nema. Kombinirajte gornje i donje dijelove različitih kostima i sami napravite svoju savršenu kombinaciju. 

Sportsko tijelo

Ovo tijelo podsjeća na oblik pravokutnika. Sve je približno iste mjere, a obline nisu naglašene. Kako biste pokazali da ih ipak imate, savjetujemo gornji dio kupaćeg koji ima blagi push-up. Također izbjegavajte zatvoreni gornji dio koji će vaše poprsje učiniti još ravnijim. Odaberite kupaći s laganim V izrezom koji će vam istaknuti grudi i otkriti vrat. Istaknite noge odabirom gaćica koje imaju ukrašen pojas, čime ćete definirati struk. Ako želite jednodijelni kupaći, važno je da ne odaberete jednobojni. Neka bude šaren, s cvjetnim uzorkom ili ispunjem različitim linijama.  | Autor: Lisca Lisca

Pravilo je samo jedno

Ovo su sve redom klasični savjeti za odabir kupaćeg kostima, ali ovoga ljeta nemojte u trgovinama tražiti samo modele koji se preporučaju vašem obliku tijela. Oslobodite se nametnutih normi. Odaberite ono što vam se sviđa i kostim u kojem se osjećate ugodno. Ako ste izbjegavali dvodijelne kupaće kostime jer primjerice imate veći trbuh, odaberite onaj koji na sredini ima viseći ukras. Za svaki nedostatak postoji rješenje koje ne isključuje kupnju kupaćeg kostima koji vam se sviđa. Godinama kupujete crni kupaći jer mislite da skriva vaše bokove? Ovog ljeta kupite jednodijelni s prugicama na predjelu trbuha. Učinak će biti isti, a svijetla boja će vas učiniti zvijezdom plaže. Bez srama nosite kupaći koji vam se sviđa i ne dajte da vas koče norme, bez obzira na oblik tijela ili modne trendove. 

Lisca u svojoj ponudi, osim kupaćih kostima, ima i haljine za plažu koje će nadopuniti svaku vašu kombinaciju. Haljine za plažu koje se lako oblače i skidaju, bilo da želite zaplivati ili popiti koktel u baru na plaži, naći će se u ormaru svake zaljubljenice u modu. Ovog ljeta je baš sve podređeno vama. Budite elegantni i slobodni čak i u odjevnom predmetu kao što je kupaći kostim.

Photo: Lisca

Komentari 0