Moda
1/201

Iva Karačić i Kralj&Krajina obilježile završetak DFWZ-a

Završna večer ovosezonskog Dreft Fashion Week Zagreba održana je u petak 09. svibnja u Hypo Centru, a obilježili su je hrvatski dizajneri.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Monika Sablić

Splitska dizajnerica Monika Sablić prešla je s Cro A Portera na Dreft Fashion Week te je dobila čast otvaranja završne večeri.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Monika je nastavila u svom romantičnom i ženstvenom tonu predstavljajući kolekciju u kojoj dominira čipka i cvjetni motiv.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Dominira bijela koja je osvježena žutom i upadljivim floralnim motivom. Krojevi su lepršavi, girly i ženstveni s daškom retra. Uspoređujući Monikine početke, može se reći kako je poradila na konstrukciji i finalnom izgledu svojih kreacija.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Vodeći komad je haljina, no Monika je predstavila i hlače koje je kombinirala uz lepršave košulje. Naglasak je stavljen na gornjem dijelu, a posebna pažnja je usmjerena na ramena, odnosno rukave kreacija.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Ova kolekcija ubraja se među bolje radove koje je Monika predstavila otkad je na modnim pistama. No, isto tako treba naglasiti da nije predstavila ništa što ostavlja dublji dojam niti će predstavljeni komadi ostati publici dugo u osjećanju.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Iva Karačić

Jednu od najboljih kolekcija na ovosezonskom Dreft Fashion Weeku predstavila je Iva Karačić čiju reviju je bio pravi užitak za promatrati.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Iva je predstavila koloritom izrazito ujednačenu i harmoničnu kolekciju koja je na prvi pogled veoma jednostavna. No, Ivine kreacije na drugi pogled otkrivaju zanimljive i pomno promišljene i postavljene detalje.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Ivine kreacije na pisti djeluju dinamično i živo, a svaki pokret manekenke se pomno prati jer svakim njenim pokretom kreacija oživljava na drukčiji način. Svaki pojedini komad napravljen je besprijekorno, a konstrukcijska pravila Iva prati štreberski, no nipošto monotono.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Dapače, ona je pravila okrenula u svoju korist te stvorila zanimljivu kolekciju koja pozornost plijeni na pisti, ali je itekako nosiva i izvan nje.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Bez iti jedne zamjerke možemo proglasiti Ivinu kolekciju jednom od najboljih na ovosezonskom Dreft Fashion Week Zagrebu.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Kralj i Krajina for Trendcy

Mlade dizajnerice Ana-Marija Kralj i Mirjam Krajina prošle su sezone predstavila svoju debitantsku kolekciju u sklopu natječaja Dreft Next Generation natječaja. Prva kolekcija pobudila je zanimanje modnog svijeta te su djevojke u kratkom roku postale nove nade Dreft Fashion Weeka.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Ana-Marija i Mirjam nastavljaju u svom pročišćenom duhu u kojem su detalji dozirani i birani. Vidljivo je kako su dizajnerice ovaj put više razmišljale o samoj prezentaciji i stylingu koji se odlično uklopio u prezentaciju kolekcije.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Bijelo- smeđi kolorit u fokus stavlja same kreacije u kojima su se dizajnerice poigrale s dužinama. Dominiraju haljine i kaputi i prsluci s kojima su Ana-Marija i Mirjam oduševile i prošli put.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Nova kolekcija je redom ponudila nosive kreacije koje će se podjednako svidjeti uspješnim poslovnim ženama, ali i trendsetericama koje žele klasične komade s pomakom u svom ormaru.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Upravo to je jedan od glavnih aduta ovog modnog dvojca - njihove kreacije jednakom snagom se obraćaju različitom tipu žena, a to nije lako za postići. Zamjerka ide zadnjem izlazu - dugi bijeli kaput bolje bi došao do izražaja na višem modelu. Ovako proporcije nisu bile laskave.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Paper, London

Završna večer Dreft Fashion Week Zagreba nastavila se u izvrsnom tonu s kolekcijom stranih dizajnerica Philippe Thackeray i Kelly Townsen, koje stoje iza brenda pod nazivom Paper.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Pročišćena i ravna silueta glavna je odrednica ovog brenda, a u predstavljenoj kolekciji mogli smo vidjeti kako dizajnerice manipuliraju s tom siluetom uz pomoć proširivanja kreacija s bočne strane.

Novostvorena silueta je izrazito zanimljiva - zadržava svoju prvotnu formu, no nudi dozu ženstvenosti i razigranosti.  | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Paper je ponudio koloritom zanimljivu kolekciju koje se odlično nadopunjuje, a ljubav prema geometrijskim oblicima vidljiva je i kroz krojeve i kroz detalje.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Predstavljena kolekcija ostat će svim gledateljima u ugodnom sjećanju te se nadamo da će Philippa i Kelly ponovno gostovati na hrvatskim modnim pistama.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Zjena Glamočanin

Uslijedila je revija dubrovačke dizajnerice Zjene Glamočanin koja je predstavila slojevitu kolekciju u kojoj dominiraju maksi haljine.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Zjena voli performanse i to one dramatične te je takav način predstavljanja kolekcija odabrala i ovaj put. Na pisti smo mogli vidjeti ljubavni par u kojem je muškarac sklon preljubu, a priča koje se razvija tijekom revije pobudila je zanimanje publike.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell No, oni koji prate njen rad, znaju kako je Zjena dotični performans predstavila prošle sezone. Očigledno se Zjeni takvo prezentiranje svidjelo, no ponavljanje je itekako opasno, ne samo u modnom biznisu.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Kad je odjeća u pitanju, Zjena nastavlja koketirati s kostimografijom. Njene kreacije odlično funkcioniraju na modnoj pisti, no upravo zbog daška teatra, teško ih možemo zamisliti izvan nje.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Avaro Figlio, Milano

Talijanski gost Avaro Figlio na hrvatskim pistama je predstavio kolekciju u kojoj dominiraju večernje haljine. Mnogi gledatelji od stranih gostiju očekuju mnogo više te vole pogledati njihove revije kako bi se upoznali iz prve ruke s onim što strano tržište nudi.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Često su revije stranih dizajnera bolje od onih hrvatskih, no u slučaju Avara Figlija možemo reći da u njegove hrvatske kolege u mnogočemu bolje od njega.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Crvena, bijela i crna su vodeće boje kolekcije, a često u kombinacijama djeluju teško i nelaskavo. Dok su pojedine kreacije ukrašene trendi detaljima, poput pepluma, s druge strane imamo haljine koje su svojim krojevima ostale u nekim drugim dekadama bez ikakve modernizacije.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Dizajner je pokazao i konstrukcijske pogreške koje su vidljive i u živo i na fotografijama. Posebno je to vidljivo kod onih detalja koji iskaču iz jednostavne siluete, kao što su naglašena ramena na pojedinih haljinama.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Kolekcija Avara Figlia ubraja se među najlošije predstavljene na ovo sezonskom Dreft Fashion Weeku. Većinski dio kreacija u brzom roku je izgubio zanimanje publike, a sama revije zaboravljena je i prije nego je završila.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Tko je sve iz prvog reda promatrao revije završne večeri Dreft Fashion Weeka, provjerite ovdje.

U galeriji detaljniji pogledajte nove kolekcije hrvatskih i stranih dizajnera...

Photo: Marko Lukunić/PIXSELL

Komentari 0