Moda 28. studenoga 2010.

Iva Jerković krivo izgovorila ime najboljeg dizajnera

Pixsell.
1/9

Posljednja večer 15. Dreft Fashion Week Zagreba obilježena je velikom navalom gostiju koji su se stiskali u dvorani i borili za mjesto, revijom dizajnera Toni Rica i zgodnom Ivom Jerković, koja nije bila u stanju naučiti ime pobjednika Drefta, nego je bez ispravka pogriješila u izgovoru prezimena. I to hrvatskoj dizajnera. No šlag na kraju ćemo ostaviti, naravno, za sam kraj.

Pred krcatom dvoranom, svoju mini kolekciju haljina boje šampanjca, za početak su predstavili pobjednici 5. Modnog ormara, Nikola Barbir i Adela Kliškić.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Artiđana by Ana Ćavar je nastavila u duhu ozbiljnih i poslovnih žena te je prezentirala zanimljive kombinezone pretežito sive boje sa širokim nogavicama, često na dupli preklop. Modeli su ukrašeni gumbićima, patentima i zihericama, a odlično će se uklopiti u stil poslovnih žena koje ne vole pretjerano ozbiljan i uštogljen imidž. Revija je trajala duže jer je bila usklađena s podlogom spore glazbe koja nije išla u prilog izloženim komadima.

Marina Prevolšek for Maion je  pak predstavila ozbiljnu retro kolekciju, u kojoj prevladavaju pretežito zatvoreni modeli, dok se paleta boja kreće od bijele, različitih nijansi boje kože i zelene boje. Bilo je tu i „odvažnih“ cvjetnih aplikacija u pretjeranoj količini, a neke haljine, očigledno namijenjene punijim ženama, manekenkama su stajale nezgrapno.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Osvježenje na pisti "igranja na sigurno" donijela je Mara Miloglav. Kubističke haljine u razigranim kombinacijama boja na jednobojnim podlogama, idealne su za djevojke koje vole biti zapažene i upamćene kroz svoj modni stil. Određeni modeli su na pojedinim mjesta, poput struka i leđa, nažalost plesali uz tijelo mršavih manekenki.

Toni Rico nas je svojom revijom vratio u zlatno doba hrvatskog galebarenja. Morska  zavodnička priča hvarskog dizajnera sastoji se od mornarskih pruga, klasičnih sakoa kapetana brodova, košulja i hlača u stilu 50-tih i 60-tih koje odlično funkcioniraju u kombinaciji s modernim komadima, poput izvrsnih kaputa. Veseli Toni je na kraju revije i zapjevao i zaplesao na pisti, što je oduševilo publiku.

Ada Zandition, londonska dizajnera, hrvatskoj publici se predstavila kolekcijom „The Pyramora“ koja se poigrava sa strukturom, fuzijom piramidalnog oblika i koralja. Njene haljine se ubrajaju u bolje komade večeri, a duga crna haljina, s izrazito naglašenim ramenima.

Kod kreacija Ivane Popović dominirala je svila, koja je čas bila ženstvena i prozirna, čas razigrano vesela, a na mahove i opasno rokerska. Tokom kolekcije se protežu sjajne srebrene šljokice, povremeno kao grijači, ali u većini slučajeva kao topovi. Dok u nekim kombinacija se on itekako dobro uklapa, u drugim narušava nježni sklad svile i djeluje suvišno.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Jubilarni Dreft FWZ zatvorio je londonski gost Bryce Aime, koji je široj javnosti postao poznat nakon što je pjevačica Rihanna odjenula njegovu crnu haljinu sa šiljcima za glazbeni spot „Hard“. Aime nas je odveo na Daleki Istok gdje uz pomoć bijele i crvene te pastelnih boja predstavlja veselu kolekciju. Origami, kimono i Aimeova verzija japanskog hoda gejša u neobičnim bijelim cipelama s odrezanim crnim platformama zatvorili su ovu modnu priču.

Za kraj na pistu su stupili Neven Ciganović i Iva Jerković kako bi proglasili pobjednike večeri. Titulu najbolje manekenke je osvojila Lidija Lešić, a najboljom mladom dizajnericom proglašena je Jelena Aleksić. Iva Jerković je priredila dobar smijeh na kraju ove modne manifestacije, proglasivši Toni „Rika“ za najboljeg dizajnera. Zgodna Iva nije se ni zbunila niti ispravila, očito vjerujući da hvarski dizajner uistinu je „Riko“. Iva, sljedeći put je potrebno odraditi domaću zadaću. Pobjedniku Ivina greška nije smetala, Toni, ovaj put, Rico, nasmiješen i odlično raspoložen prihvatio je svoju nagradu .

U galeriji detaljnije pogledajte sve kreacije...

Komentari 0