Moda

Istančan ukus: Ovo su najskuplje vjenčanice svih vremena

Jedini problem koji su ove dame imale je kakvu svilu odabrati te s koliko metara dubine će stići biseri za njihove haljine...

Kupnja (ili najam) vjenčanice za svaku mladenku je jedan od najvećih modnih izdataka za vjenčanje. Svaka žena njome nastoji dočarati vlastitu osobnost i ukus, a za neke je ona i pokazatelj prestiža i moći.

I dok na računima većine prosječnih dama razlika od tisuću ili dvije tisuće kuna život znači, ove žene neće primijetiti razliku ni od nekoliko desetaka tisuća.

Tko se može pohvaliti najluksuznijim, najekskluzivnijim i najskupljim vjenčanicama, otkrijte u nastavku.

1981: Princeza Diana

Najpoznatija princeza svih vremena udala se u dobi od svega 20 godina, a za taj spektakularni događaj odabrala je haljinu vrijednu 12 tisuća dolara (oko 80 tisuća kuna). No, danas se njezina vrijednost procjenjuje na čak 31 tisuća dolara (oko 208 tisuća kuna). U vjenčanicu koju je dizajnirao David Emanuel utkano je čak 10 tisuća bisera!

2011: Kate Middleton

Raskošna vjenčanica o kojoj se i danas piše obilježila je vjenčanje Kate Middleton i Princa Williama. Za dizajn je zaslužna Sarah Burton, a nagađa se da je koštala nevjerojatnih 400 tisuća dolara (oko 2,72 milijuna kuna)!

2011: Kim Kardashian

 

Throwback Thursday...this week it's the Kardashian sisters weddings! I love Kim and she certainly doesn't disappoint!! This is the FIRST dress Kim wore for her SECOND marriage to Kris Humphries....all by Vera Wang, this gown had a slight sweetheart neckline and chantilly lace covering the bodice. The skirt was on tulle explosion! The most remarkable piece about this look was her Lorraine Schwartz headpiece which was a cool $2.5million with 65 carats of diamonds!! Do you guys agree the headpiece rocked or did you love her gown? #ThrowbackThursday #TBT #KimKardashian #KimKardashianWedding #KimAndKris #KimsFirstDress #VeraWang #SweetheartNeckline #ChantillyLace #Tulle #Headpiece #Diamonds #DiamondsAreAGirlsBestFriend #ShineBrightLikeADiamond #LorraineSchwartz #WeddingDress #Gown #Veil #Romantic #Beautiful #DreamDay #Bride #BrideToBe #Bridal #Events #Dreamy #TheDreamDayCo #Creative #Beautiful #Inspiring Image Source: Google Images x

Fotografiju objavljuje Jess - The Dream Day Co. (@thedreamdayco)

Za svoje drugo vjenčanje Kim je odabrala čak tri vjenčanice s potpisom Vere Wang. Svaka je navodno koštala 25 tisuća dolara (oko 170 tisuća kuna). Drugim riječima, za svoje vjenčanice izdvojila je više od pola milijuna kuna.

2012: Jessica Biel

 

#jessicabiel #wedding #pinkgown what do you all think? Not what you expected right..

Fotografija koju objavljuje @weddinginspirationblogger

Glumica je za vjenčanje s Justinom Timberlakeom prekršila sva nepisana pravila odabravši ružičastu vjenčanicu vrijednu 100 tisuća dolara (oko 680 tisuća kuna).

2014: Amal Alamuddin

 

#amalalamuddinweddingdress #georgesclooney #amalalumuddin

Fotografiju objavljuje #Fashion Blogger from #Paris🇫🇷 (@mfashionchemistry)

Dotad najpoželjniji neženja, George Clooney pred oltar je odveo odvjetnicu Alamuddin i potpuno pao u drugi plan. Njezin ljepota, ali i ljepota njezine vjenčanice zasjenili su cijeli događaj. Za ovu veličanstvenu kreaciju zaslužan je Oscar de la Renta, a koštala je oko 380 tisuća dolara (oko 2,6 milijuna kuna).

2014: Kim Kardashian

Da, dobro ste pročitali. Kim Kardashian je za svoju treću sreću odabrala još jednu skupocjenu kreaciju. Ovog puta haljinu potpisuje Givenchy (Riccardo Tisci), a za to zadovoljstvo Kim je izdvojila 400 tisuća dolara (2,72 milijuna kuna).

2015: Angelababy

Kineska superzvijezda, Angelababy prošle se godine udala za glumca Huanga Xiaominga. Iako se ne zna točna cijena njezine vjenčanice, troškovi njihovog vjenčanja popeli su se na impresivnih 31 milijuna dolara! Dizajn haljine prepušten je Dioru, koji je potrošio čak 5 mjeseci na kreiranje vjenčanice iz snova.

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0