Moda

Isprobaj ove trikove i sačuvaj omiljene čizme od soli i snijega

Snijeg je zabijelio velik dio zemlje, a ceste su počeli posipati solju - od čega lako nastradaju čizme... Evo kako ako to spriječiti

Za početak, prije no što izađeš na snijeg, trebala bi zaštititi cipele. To je najbolje učiniti losionom za tijelo ili hidratantnim mlijekom. Premaži kožnate čizme  i pričekaj nekoliko minuta. Kada se na kraju probiješ do svog odredišta, najbolje je čizme lagano prebrisati suhom krpom ili maramicom. Pripazi da ne razmažeš bljuzgu i vodu već ih dobro osuši krpom.

 | Autor: Instagram Instagram

Ako ipak nemaš vremena za brisanje cipela u kafiću na piću s prijateljicama, a na čizmama zato ostanu fleke, kad dođeš doma pomiješaj malo vode i octa pa namoči krpicu u tekućini. Lagano prebriši čizme i mrlje će nestati.
Možda se dogodi da tvoje omiljene čizmice ipak ne prežive prvi izlazak na snijeg pa promoče i ostanu pune fleka. Onda ih moraš vratiti u život... To ćeš učiniti tako da ih napuniš suhim novinskim papirom i ostaviš da se suše, ali ne na direktnoj toplini. Najbolje je ostaviti ih, primjerice, pola metra od radijatora. Do jutra će biti kao nove. 

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0