Moda

Irena Vučinić

Irena Vučinić, Brođanka sa zagrebačkom već puno desetljeće. Nakon završenog studija dizajna na Tesktilno- tehnološkom fakultetu u Zagrebu odlučila sam raditi ono što volim i pokreniti vlastiti posao.

Ljubav prema dizajnu usmjerila sam u izradu nakita i modnih dodataka, čemu sam danas potpuno posvećena. Modom sam se „zarazila“ još u djetinjstvu listajući modne časopise i crtkajući prve modne skice. U osnovnoj školi sam već  bila sigurna u odabir svog zanimanja.  Ideja o nakitu nastajala je i razvijala se godinama tijekom studija i kroz bavljenje raznim hobijima. Nakon predstavljanja na domaćim modnim događanjima i izlaganja na nekoliko sajmova, svoju modnu viziju u potpunosti sam uspjela ostvarit kroz nakit koji i sama rado nosim. Prva radna iskustva vežu me uz dizjan donjeg rublja za MTČ u Čakovcu i kratko eksperimentiranje u novinarskim vodama.

Moji upečatljivi komadi nakita nastaju kombinacijom tkanine, satena, tafta, čipke, pamučnog i svilenog muslina, metalnih dijelova te staklenih perli, bisera i poludragog kamenja.  Nakit karakterizira romantična crta i glamur. Slobodno vrijeme ispunjavam modnom ilustracijom, izradom origamija, kuhanjem i svim radostima klasične kućanice.

Photo: Privatno

Komentari 0