Moda
1/19

Idealan kupaći kostim za svaki tip tijela

Bikini je ove godine proslavio 70. rođendan, a jednodijelni badići proživljavaju pravu renesansu, tako da izbora u dućanima ne nedostaje

Ovaj je mjesec legendarni bikini proslavio 70 godina. Davne 1946. napokon je postao popularan, no postoje dokazi da se nosio čak i u Rimskom Carstvu. Louis Réard, francuski inženjer, prvi je vidio priliku u populariziranju bikinija i dao mu ime prema otočju u Atlantiku. No ove sezone izgleda da smo pomalo zaboravili na te minijaturne badiće koji samo strateški prekrivaju određene dijelove tijela jer kao da se događa renesansa jednodijelnih kostima.

 | Autor: arhiva arhiva

Nekima je važno dobiti lijepu boju, pa se vode onom starom “manje je više“, dok trendseterice kojima plaža ili kafić na plaži služe kao modna pista malo više vremena provode birajući onaj pravi. Veliki povratak jednodijelnih badića počeo je već prije koju sezonu, a neki su si online shopovi zaista dali oduška s uzorcima. Tako možete birati između psihodeličnoga holografskog, životinjskoga, grafičkog uzorka ili kupaćih kostima s porukom. Izbor se ipak malo olakša time da možete birati i samo između onih modela badića koji savršeno stoje baš vašem obliku tijela. Naravno, nikako se ne treba ograničavati, ali postoje neka pravila.

 | Autor: arhiva arhiva

Kod kruškolikog oblika tijela treba postići ravnotežu. Nosite gaćice koje se vežu trakicama, pa ćete ih tako moći i prilagoditi bokovima, a s gornjim dijelom možete se poigrati. Isprobajte različite krojeve i uzorke koji će biti kontrast donjem dijelu badića. Potpuno obrnuta pravila vrijede za oblik tijela obrnutog trokuta. Gornji dio neka bude jednostavniji i veže se oko vrata, a na donjem izbjegavajte trakice za vezanje. Isprobajte, na primjer, velike mašne na donjem dijelu. Dječačkom obliku tijela bez puno oblina stoje jarke boje, predimenzionirani uzorci, našiveni dodaci i volani. Mikro donji dijelovi ili oni s volanima stražnjici i bokovima dat će nešto volumena, a možete nositi i vrlo popularne monokinije s izrezima sa strane kako biste dobili iluziju struka. Jednodijelne badiće ove godine neka isprobaju djevojke s oblikom tijela pješčanog sata. Dobro će im stajati jarke boje, a struk istaknite izrezima, uzorcima ili naboranim materijalom. Trend gaćica s visokim strukom najbolje će stajati djevojkama s oblinama na gornjem i donjem dijelu tijela. Ističu struk, a preferirate li jednodijelne, isprobajte one koje imitiraju oblik pješčanog sata.

 | Autor: arhiva arhiva

Jedno je sigurno - i sportašice, boho princeze, šminkerice, klasičarke, one koje svoje kostime nose na zabavama na plaži ili žele što jednostavniji kupaći kostim za sebe će sigurno pronaći više od jednoga savršenoga komada.

 | Autor: Rex Rex

High street brendovi prepuni su cool jednodijelnih badića koje možete kombinirati na kratke traper hlačice ili omiljene suknje pa nositi i uvečer. Ne moramo ni spominjati kako su oni s efektnim uzorkom ili natpisom odlični za ljetne festivale ili partyje na plažama. Vjerojatno ste primijetili kako su osim jednodijelnih dućani prepuni i pletenih badića. Fashionistice svoje nose umjesto majica, kombiniraju s pletenim kimonima, blejzerima, tankim kožnatim jaknicama, lepršavim boho suknjama i drugim komadima koji potpuno opisuju ženstvenu rokericu.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Pleteni motivi poput čipke super će se slagati s kožnatim komadima ako poslije plaže poželite izaći na piće. Samo treba pripaziti na materijal i koliko će ga biti teško održavati, odnosno osušiti. Ovi su badići možda bolji za sjedenje u kafiću pokraj plaže i ispijanje koktela. Kao i uvijek, klasičan bikini uvijek je najjednostavniji izbor, pogotovo ako je u crnom izdanju koji će izgledati savršeno na preplanulom tenu.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Trokutići i gaćice na vezanje svakog ljeta najčešći su model badića na plažama, a ove sezone oni su ukrašeni čipkom, izvezenim detaljima i upečatljivim uzorcima. Igrate li na sigurno, odaberite crni bikini s decentnim detaljima. A ako ste ovog ljeta odlučili isprobati nešto novo, potražite badiće koji su izrezani na neočekivanim mjestima. Ovo se neće svidjeti curama koje vole ravnomjerno uhvatiti boju, no ljepotice koje vrijeme provode u hladu - oduševit će se zabavnim modelima badića. Za ljetne festivale na plažama s kombinacijom jednodijelnog badića s natpisom i kratkih traper hlačica nećete pogriješiti. Retrokrojevi s visokim gaćicama ili jednodijelni koji ističu obline nosit će se i ove sezone.

Photo: Getty Images

Komentari 0